Nejste přihlášen/a.
Je to marketingový výmysl z Ameriky snad z doby před 70 lety? Snaha vytáhnout z hejlů peníze.
Jestli si tě bere kvůli prstenu, rovnou si běž najít lepší partnerku. Ušetřené peníze použijte na jistinu na hypotéku na bydlení.
Bonus: svatební obřad je v ČR zdarma (oba Češi, první svatba, v úředních hodinách na městském úřadě), žádné další poplatky
Když jsem se nad tím jednou konečně zamyslel, tak mi to přišlo jako strašně vysoká částka a nechápu, kdo by tolik ve skutečnosti platil.
Tři platy v Americe znamená 3 platy před zdaněním, takže to je obdoba tak 4-5 platů po zdanění a kdo má v tomto jeho věku ušetřeno pětinásobek svého platu a navíc to nejsou peníze, které nepotřebuje na koupi nezbytných věcí (bydlení, vybavení bytu, auto, ...) a může si dovolit to utratit za bezcenný prsten? Ano, bezcenný, protože zkuste prodat prsten (např. rozchod po zasnoubení nebo odmítnutí požádání) a schválně kolik procent jeho původní ceny dostanete zpátky (nový nepoužitý prsten údajně 20-25% v USA -- tolik k tomu, jaká to je dobrá "investice" a jak jsou "diamanty navěky").
Prostě mi to připadalo hodně moc peněz a přišlo mi, že je to úmyslně nadsazené, aby na to nikdo neměl, ale aby se tomu každý snažil se co nejvíce přiblížit a finančně se vyždímal za okraj svých logicky ospravedlnitelných výdajových mezí.
Nehledě na to, že cena prstenu má velmi málo společného s tím, jak se jí ten prsten bude líbit (viz slepé ochutnávky drahých a levných vín), takže kupovat něco nesmyslně drahého, co se jí ještě nebude líbit a nebude ho chtít nosit, je blbost na druhou!
Někde jsem četl, jak by snoubenci měli kupovat prsten:
1. zasnoubit se
2. chce snoubenka prsten?
3. ujasnit si max.cenu, kterou chtějí na prsten utratit
4. v obchodě ji nechat si vybrat prsten, který se jí líbí v cenách do dohodnutého maxima
Chápu, že to není moc romantické, ale zase je to na druhou stranu finančně zodpovědné a je to dobrý start do budoucího partnerství a řešení peněžních otázek
Ještě připomenu, že historie včetně té napsané včera je plná párů, které spolu začaly žít bez fanfár, prstenů, drahých svateb, obřadů a šatů a přesto spolu prožily šťastně celé životy do svých posledních dnů.
V životě jsou věci, které za peníze nelze koupit. Životní partner je jedna z nich.
Domluvila bych se s nějakou její kamarádkou.Že slyšela,že ted mají ve zlatnictví krásné zásnubáky,že by je chtěla vidět.A potom ,aby zjistila,který by se vaší přítelkyni líbil.Třeba budete překvapený,že to nebude prstýnek moc drahý,přesto hezký.
To je nejspíš blbost, ale ten prsten by měl být cenný, ne nějaký šmuk za tisícovku. Vyjadřujete tím lásku, touhu, určitý závazek. A jako všechno má svou cenu, tak i zásnuby. Ale není to třeba přehánět jako v telenovele.
Dostala jsem prsten v dnešní hodnotě tak patnáct tisíc a opravdu si ho dosud vážím. A manžel, který na něj tehdy šetřil pár měsíců toho prý dodnes nelituje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.