Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak najít kód zásilkovny

Od: suzymon® odpovědí: 19 změna:

Dobrý večer, chtěla bych si něco koupit přes Bazoš a s pánem jsme si dohodli zaslání přes zásilkovnu, na dobírku. Balíček bude posílat on mně a já to zaplatím přes tu zásilkovnu. Ale teď mi napsal, abych mu poslala kód zásilkovny a já jsem v koncích, jelikož nevím jak se to dělá. Myslela jsem, že mu jenom pošlu adresu té zásilkovny, ale on chce nějaký kód. Obchod je teď samozřejmě zavřený a bude zavřený až do úterý. Ale nevím jak se ten kód získá, mohl by mi někdo poradit, moc děkuji.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

paní @suzymon čuju nějakou nekalost, ať vám to pošle dobírkou.

Mu stačí jen adresa zasilkovny

hodnocení

Tak jsem si to představovala, že mu pošlu adresu zásilkovny a až to dojde, tak to jednoduše zaplatím.

hodnocení

Juraja, tu zásilkovnu jsem pánovi nabídla já s tím, že zaplatím jak cenu dobírky, tak to poštovné. Takže podle mne pán ví, že nebudu nic platit předem. :)

hodnocení

2x

V mobilu máte aplikaci, kde si zaplatíte tu zásilku "odkudkoliv"na svou vybranou pobočku. Při tom zadání a zaplacení zásilkovného obdržíte kod, pod kterým někdo zásilku předá.

doplněno 30.04.23 20:42:

a já to zaplatím přes tu zásilkovnu -

on zařídí vše a vy jen zaplatíte a převezmete? - pak jak píší rádcové, ID je číslo pobočky, kam to chcete poslat

NEBO - chce, ať to zásilkovně zaplatíte - to "poštovné"- a pak zaplatíte dobírku..? to pak řeším já svými komentáři.

doplněno 30.04.23 21:27:

ještě doplním to hledání ID - zasilkovna.cz/...

každá pobočka má ID u té adresy - výdejní a podací místa si rozklikněte a najdete tu svou výdejnu. Snad je to to správné, co prodejce chce.

Jde to i podle názvu pobočky či adresy, ale takto je to pro prodejce asi snadnější a hlavně přesné.

"zásilkovnou na dobírku" - to by asi taky šlo - ale musíte mít jeho číslo účtu a zadat ho při zřizování zásilky... - nejsem si jist (neřešil jsem nikdy dobírkou), jestli se tam to číslo ukládá nebo je požadováno vždy...

Takže tady bych se taky zamyslel, jestli ta dobírka není tak trochu účelová.

hodnocení

Jmlc, moc děkuji. Podle vašeho odkazu, jsem se to naučila hledat. Pošlu pánovi adresu s tím kódem, cenu té věci vím, tak k tomu jenom připočtu cenu poštovného a dobírky. Myslím si, že to dobře dopadne. :)

hodnocení

2x

otevri si vydejni mista na strance zasilkovny, vyber si lokaci kam to chces poslat a tam bude v infu napsany ID.

hodnocení

Já neposílám, já přebírám balíček. Ale možná, že Vám špatně rozumím.

hodnocení

2x
Posílal jsem již asi deset balíku přes zasilkovnu pravda, že přes aplikaci jestli to jde i přes web nevím, ale nikdy po mně žádný kod nechtěli. Zadal jsem adresu výdejního místa a bylo to. Žádný kód potřeba nebyl. Kód vyžadují až při převzetí zásilky, který vám přijde e-mailem nebo formou sms. Zde cítím nějakou nekalost.
doplněno 30.04.23 21:03: Ale jestliže chce balík podat přímo na podacím místě bez žádného formuláře tak musí zadat výdejní místo (ID kód naleznete to zde zasilkovna.cz/... při kliknutí na pobočku to vidíte v pravém horním rohu).

když ten balík předáváte- má tam něco nalepeno? kod, číslo, adresu -?

Pokud tam nemáte nic předpřipraveno, jak ten příjemce na pobočce pozná, kam se to má zadat...? potřebuje kod, na základě kterého vytiskne dva lístky - jeden nalepí na balík, druhý vám dá jako stvrzenku předání balíku.

@jmlc při zadání přes aplikaci na email přijde lísteček respektive nálepka kterou nalepite na balík. Je tam adresa příjemce/odesílatele číslo email apod. A důležitý ean kód. Podle kterého následně zjistí na výdejně ten kód a zdali je balík na dobírku. Vždy mi stačilo že mi přišlo na email potvrzení o převzetí balíku do přepravy, ale lze vytisknout lístek přímo na podacím místě

hodnocení

2x

A nemůžete se s ním domluvit, že mu pošlete částku za "poštovné+dobírkovné" na účet předem, abyste nemusela generovat kod a potom doplatíte při převzetí jen částku za zboží? On se zřejmě takhle jistí, že pokud byste zásilku nevyzvedla a zásilka by se mu vrátila, netratil by na poštovném..

Tohle je celkem běžná praktika třeba na Fb, často tam prodejci, v případě poslání na dobírku, chtějí poštovné zaplatit předem. Bohužel je hodně lidí, kteří dobírku nepřeberou a prodejci nechtějí tratit...

hodnocení

Andy, to podle mne určitě půjde, nemyslím si, že by ten pán chtěl podvádět. Tu zásilkovnu jsem navrhla já. Akorát jsem to touto cestou ještě nedělala. U internetových obchodů využívám zásilkovnu hodně, ale tohle je soukromý nákup.

hodnocení

2x
Když jsem posílal balík přes zasilkovnu, jednoduše jsem to udělal přes aplikaci. Napsal komu a kam, zaplatil poštovné (paní platila předem mně na účet) a odnesl balík na zasilkovnu u nás. Paní na zasilkovne to už měla v systému, něco na balík nalepila a tím to skončilo. Žádný kód jsem nepotřeboval, jen mi napsala, na kterou zasilkovnu to mám poslat.
hodnocení

Ahoj Stíre, takhle jsem si to představovala. Jen s tím rozdílem, že bych platila i tu věc dobírkou. Prostě jsem na to zvyklá a raději si cenu dobírky připlatím. Když na to prodávající přistoupí, v pohodě, když ne, tak ne. Pánovi jsem už poslala adresu i s tím ID kódem, tak uvidím co bude dál. :)

Však ono už je jedno, jak to zaplatíš, jestli předem nebo potom. Já si objednal službu a odeslání jsem zaplatil já jako odesílatel. Žádný kód zasilkovny to nechtělo, možná je to novinka, jen jsem zadal, kam to chci odeslat. Vše v aplikaci, žádné lepení adres na balíček, jednoduché a rychlé. Paní chtěla platit předem, takže tím líp pro mě.

hodnocení

Posílat balíček bude ten pán mně. Ne já jemu. A já zaplatím až v momentě, kdy balíček dorazí do té zásilkovny. Když nakupuji normálně z nějakého internetového obchodu, tak normálně zaškrtnu "zásilkovnu" vyberu tu nejbližší, a pak čekám na sms, že balíček je v zásilkovně a pošlou mi kód. Jdu tam a zaplatím. Ale tohle je pán z "bazoše", není to internetový obchod.

Jsem si uvědomil, že vlastně pokud jdeš na prodejnu podávat balíček tak tam potřebuješ ten id kód, který slouží k identifikaci výdejního místa (seznam výdejních míst a zjištění id kódu viz nahoře). Pak je vše při normálu zasilkovna přiveze na výdejní místo vy zaplatíte na prodejně zdali to nabízí nebo přímo v aplikaci. A vyzvednete balík. Jakože lepší mi přijde udělat formulář v aplikaci než čekat a zdržovat se na podacím místě. PS: upřednostnili bych platbu na místě ať se můžete kouknout zdali balíček přibližně odpovídá tvaru objednaného zboží

miroslavavlcko
hodnocení

0x

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]