Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde najít ženskou?

Od: lesop odpovědí: 129 změna:

Je mi 30 let. Cítím se osaměle, už mi to leze na mozek. Pochopitelně jsem ten typ, co to s ženami a s lidmi vůbec neumí, asociální jedinec, psychicky nemocný, asi si pod tím umíte něco představit. Není to, že bych chtěl být takový, prostě jsem.

Kde by se dala najít ženská? (Samozřejmě myšleno na vztah.) Dá někdo radu?

Poraďte mi spíš něco netypického, něco, co dává smysl a mohlo by fungovat, ale většinu lidí to nenapadne. Protože ty tipy, co napadnou každého, už jsem většinou zkoušel, ty mi prostě nefungují. Určitě někomu fungují, ale mně prostě ne.

Díky za rady

pěkný večer

zámek
administrátor uzavřel tuto otázku

129 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Pochopitelně jsem ten typ, co to s ženami a s lidmi vůbec neumí, asociální jedinec, psychicky nemocný, asi si pod tím umíte něco představit.
Dovedu si pedstavit, že takový člověk to má s opačným pohlavím opravdu těžké. Co můžete ženě nabídnout? Nemyslím samozřejmě hmotné statky, ale takové ty motýlky v břiše, když se na Vás podívá, když na ni promluvíte. Pocit - s tím mužem chci být. Nebo aspoň - ten stojí za to, abych ho lépe poznala. A pak si to nepokazit.

Nemůžete jít hledat ženu s "prázdnýma rukama", opět nemluvím o penězích a podobných komoditách. Našel byste jenom osobu zcela zoufalou, které je jedno, kdo se jí ujme.

A ještě - "ženská" fakt nezní moc dobře. Něco jako zařizovací předmět do domácnosti, pračka, lednička, tak něco.

lesop
hodnocení

Nevím, co můžu nabídnout. Nic moc. Jako člověk jsem k ničemu, jako chlap jsem k ničemu. Nemá cenu si nalhávat opak. Asi můžu nabídnout takové ty běžné věci, jako oporu, lásku a tak.

Jaké slovo příště použít namísto ženská? Přiznávám, že nevím, proč nezní dobře, mně zní normálně. Není až tak formální jako Kde najít dámu?, dává to najevo, že už to nemůže být holka, dívka, protože mám na to svůj věk. Tak tedy partnerku, přítelkyni? Nebo ženu?

svatoslav

Zkuste x krát za týden sednou do vlaku a jet jen tak, 15 km TAM, 15 km zase ZPATKY a dívejte se "kolem sebe"... Stačí se dívat... podržet dveře, pomoct s kufrem apod. A také prý pomůže , když Vám "náhodně" vypadne papírek s Vaším telefonním číslem právě do klína té osoby, která by se Vám třeba líbila... a klídek, ženská si Vás pak už ochočí a "zaměstná"... jen se potřebujete "dostat do chomoutu", čemuž já se trvale vyhýbám...

lesop
hodnocení

@svatoslav: Jezdit vlakem tam a zpátky bez cíle jen tak je trochu nesmysl. Vlakem jsem jel v životě už tolikrát a osloven cizí ženou jsem byl jen dvakrát. A nikdy z toho nebylo nic víc než pokec během jízdy vlakem. Jednou mě oslovila starší paní, asi starší než moji rodiče, a zřejmě byla jen extrovertní a chtěla si povídat. Nemyslím si, že chtěla navázat jakýkoliv hlubší vztah (tuším, že říkala, že má syna v mém věku, ale možná si to už pletu). A jednou mě oslovila holka asi v mém věku, to bylo zajímavé, říkala, že se akorát vrací domů z psychiatrické léčebny, kde byla hospitalizovaná, protože se chtěla zabít. Měla HPO, deprese, poškozovala se. A z nějakého důvodu jsem se jí evidentně líbil. Byla aktivní, působila vlastně sebevědomě, sama mě oslovila, sama kladla otázky, sama mě pozvala na pivo, sama si řekla o číslo... Jenomže už se pak nikdy neozvala. Těžko říct proč, mohla ztratit číslo nebo na to zapomenout. Osobně to tipuji, že v danou dobu byla v nějaké pozitivní (možná až trochu manické fázi), a pak zase upadla do depresí, čímž si to rozmyslela. Já si na ni číslo vzít nemohl, protože se mi zrovna vybil telefon.

Takže za všechny ty hodiny a hodiny a desítky hodin strávené ve vlaku mě tam samotná žena oslovila jenom dvakrát. (Pak jednou ještě párek důchodců, babička s dědečkem.) Je pravda, že jsem žádné nepomohl s kufrem. Ale jezdit bezcílně vlakem, to fakt nemá smysl. Možná to záleží, z jaké jste lokality a jakým vlakem jezdíte a v kolik hodin, ale já bych řekl, že dneska už moc lidi vlakem ani nejezdí. Velmi časté je, že sednu do kupéčka a celou jízdu jsem v kupé sám. Už jenom to, aby někdo ke mně do kupé přisedl, je náhoda, natož ještě aby to byla žena, aby byla sama a aby se se mnou dala do řeči. Je to o náhodě, ale pravděpodobnost je malá.

lesop
hodnocení

@svatoslav: Ale zajímalo by mě, jak to děláte s tím papírkem, který házíte slečnám do klína. Jak přesně to děláte? A proč vlastně máte na lístku svůj telefon? Nevypadá to divně, podezřele? Nebo jde o vizitky? Ale z jejich pohledu – nevím, proč bych měl volat na číslo člověka, kterého neznám. Vy s tím slavíte úspěchy? Jak velké?

Kdysi jsem viděl na toto přímo nějakou stránku, kde se daly natisknout nějaké papírky se speciálním kódem. Ty papírky jste potom měl dát té, co se vám líbí, a ona ten kód zadala na té stránce a tím našla váš profil. Takové seznamování pro stydlivé. Ale už si nepamatuji, co to bylo za stránku, řekl bych něco jako Zeptej.se nebo Najdi.me nebo něco takového. Zajímavý nápad, ale udělali špatně marketing, takže se to nepoužívalo, ta stránka skončila dříve, než začala.

Ale tam to bylo, že se přímo ten lístek s kódem měl dát té hezké slečně nebo tomu hezkému chlapci, ne že měl nenápadně vypadávat z kapsy.

lesop
hodnocení

Byla to stránka Seznámíme.se

hodnocení

6x

Vy nehledáte způsoby, jak partnerku najít, ale důvody, proč ji hledat nemůžete. To se pak nedivte, že se Vám nepodaří.

Za svůj život jsem znala nejméně 20 mužů, kteří od mládí až do smrti žili sami. Někteří měli třeba různé problémy /alkohol, morbidní otylost, lenost, agresívní povaha.../, ale byli mezi nimi i hodní a milí chlapi, o kterých jsem občas přemýšlela, co způsobilo, že právě oni zůstali celý život sami.

Je možné, že i Vy budete žít sám. A určitě si zvyknete. Než sehnat nějakou špatnou ženu, která jen rozfofruje peníze, neuklidí, neuvaří, do práce se jí chtít nebude, určitě Vám bude líp samotnému. Je to prostě podle toho, s kým se dáte dohromady.

Nelámejte to přes koleno, nespěchejte a nepopadněte první, kterou potkáte. Nemusí to být ta pravá. A pokud nenajdete, jistě život sám zvládnete. Nebyl byste ani první, ani poslední. Jaga.

A mám malou prosbu, neříkejte nám "ženské." Zní to hanlivě. My Vám také neříkáme MUŽSKEJ! ;)

lesop
hodnocení

@babajaga: Omlouvám se, na tu vlnu politické korektnosti jsem pořád ještě nenajel. Měli by mě za to deplatformovat. Přitom každý správný neomarxista ví, že žena nejenom že je víc než pračka a lednička dohromady, ale ona je dokonce víc než muž!

Ovšem kdysi jsem jel autobusem, Student Agency, sedl jsem si na sedačku vedle nějakého pána a připoutal jsem se bezpečnostním pásem, to je v těchto autobusech povinné (to ostatně ve všech autobusech vybavených bezpečnostními pásy, akorát to málokdo ví). A na další zastávce pán vystoupil, já jsem se posunul blíže k oknu a za chvíli přistoupila dovnitř nějaká paní a sedla si na tu sedačku, na které jsem jen pár okamžiků předtím seděl já. A snažila se připoutat, ale nešlo jí to. Kdežto já už věděl, že pás na této sedačce sice zadrhává, ale funguje. Ochotně jsem tedy paní pomohl. Paní byla ráda a okomentovala to: Teda tak se pozná pravej mužskej! :) Tenkrát mě to označení potěšilo. A vůbec mi nedošlo, že bych měl být uražen, protože postarší dáma mě vlastně přirovnala ke kladivu nebo maximálně tak k elektrické vrtačce.

lesop... ty si fakt divnej. Ty myšlenkové pochody na reakce jsou vždy úplně mimo.

Nicméně najít si ženskou za každou cenu, protože si to žádá společnost a okolí lidí je nesmysl. Ženská se hledá proto, protože chlap chce. Né že to che okolí! ;)

lesop
hodnocení

@gumidek: Proč jsou mimo? Dokážeš být konkrétní, dát nějaký příklad, v čem jsou mimo? Vážně mě to zajímá, pro mě je to cenná zpětná vazba.

No vždyť jo, mně je samotnému smutno. Já jsem docela typ pro vztah.

lesop
hodnocení

@babajaga: Já znám taky několik dlouhodobě nezadaných / nezadatelných mužů. Asi znám i pár takových žen. Určitě je na světě takových spousta, spousta jich byla v historii a prostě to nějak zvládli. A pokud nezvládli, tak umřeli. Takže nějak se s tím taky poperu, když si žádnou nenajdu. Ale dělá mě to nešťasným. A leze mi to na mozek a dost slušně mi z toho hrabe. Jakože vážně. Tím se stávám nefunkčním i v dalších oblastech atd. a neovlivňuje to už jenom mě, ale i moje okolí. (Proto jsem se sem přišel zeptat, protože víc hlav víc ví.) Takže buď tedy to chce nějakou najít, nebo to chce nějak vyřešit, aby mi z toho nadále nehrabalo.

Jedním řešením by byla sebevražda. Jak já vždycky říkám, sebevražda vyřeší mnoho problémů. Ulevila by nejenom mně, ale i mému okolí. Někdo mi taky kdysi radil, že řešením je být hodně zaměstnaný, prostě že když nebudu mít volno, tak nebudu mít čas se tím v hlavě užírat. Dalším řešením by byla nějaká terapie, ale upřímně terapií už jsem zkoušel plno a ony taky nejsou až tak funkční, jak by si někteří laikové mohli myslet. A víceméně toho terapeuti taky až tolik nedokážou. A další řešení mě nenapadají. Určitě existují, ale nenapadají mě.

Tenkrát mě to označení potěšilo. A vůbec mi nedošlo, že bych měl být uražen, protože postarší dáma mě vlastně přirovnala ke kladivu nebo maximálně tak k elektrické vrtačce.

Tebe to neurazilo, ale hned jsis řekl, jak tě přirovnala k vrtačce, protože jsi pravej chlap *alene*.

Tvůj problém je, že moc přemýšlíš nad tím, co si myslí o tobě ostatní a kombinuješ nějaké tragické scénáře, které tě ve finále deptají a snižují sebevědomí.

Motáž se sám v nějakém kruhu.

lesop
hodnocení

@gumidek: Pokud to nebylo zřejmé, tak ode mě to byl samozřejmě sarkasmus. Přiznám se, že stále příliš nerozumím, co špatného je na slově "ženská". Někomu to vadí, připadá si potom blbě, "já přece nejsem nějaká ženská, já jsem dáma", mně to připadá celkem normální, ač chápu, že někomu to vadit může, je to posun ve vnímání významu toho slovo. To slovo má nějakou konotaci a všichni si ji představujeme trochu jinak.

Kolegyně @inzinyrka toto slovo přirovnala k předmětům do domácnosti. Připadalo mi to vtipné. Tak jsem se chytil vtipu a napsal něco o kladivu a vrtačce. Někdo ten vtip pochopil a zasmál se, někdo ho pochopil a nezasmál se, neboť mu přišel trapným, a někdo (zřejmě ty) ho nepochopil a vzal ho vážně.

Prostě mám takový zvláštní smysl pro humor. :)

Sniž IQ a nepoužívej sarkasmus. Ženský jsou strašně urážlivé a moc si o sobě někdy myslí. Na inteligentní debatu je nedobiješ. Jim dělají dobře pochlebky, jak jsou krásné a tak.

liska5

On ji snad nechce mlátit ani nabíjet nabíječkou /nedobiješ/, ale dobývat - nedobudeš , ev. nedobydeš...Sorry, nedalo mi to.

Jo, máš pravdu *bzum*. Už včera jsem se takto musel opravit a pak dát vložit. Dneska zas...;)

Pochopitelně dobývá.

Díky *srdce*

lesop
hodnocení

@gumidek: Zajímavá rada, děkuji za ni.

hodnocení

4x

najít ženu není problém - problém je mít s ní dlouhodobý vztah

Pokud máte tento požadavek, musíte hledat v místech podle svých aktivit, zálib a zájmů. Někdo na sportovních akcích, někdo v šachovém kroužku, někdo v kostele... každý jsme jiný.

doplněno 30.04.23 20:04:

Pokud jsou vaše záliby jen hraní her on-line, pár žen tam možná potkáte, ale ve skutečnosti to ženy být nemusí :D

Takže - když nejde Mohamed k hoře, musí to být naopak. Nebo můžete dál brečet, jaká jste chudinka.

doplněno 30.04.23 20:14:

Je velmi těžké někomu navrhovat témata nových zájmů, když ani ty stávající nezná, dokonce ani další maličkosti jako možnosti časové, finanční, fyzické...

Stran turistiky - proto existují různé kluby "Klub českých turistů" například. Pokud nechcete přímo do klubu, můžete se nabídnout do služeb např. Charity.

Vynechám-li právě ty kluby, farnosti, různá společenství, která vás nezaujala nebo se tam bojíte, právě Charita vám může pomoci. Je to trochu naruby - vy budete pomáhat jiným, ale právě tam najdete ochotné (a hlavně ženy všech věkových skupin). Stačí jen ukázat či vylepšit svůj charakter pár dny, týdny, měsíci práce a ono se to časem objeví.

lesop
hodnocení

Jednak v komunitách mých zálib téměř nejsou ženy mého věku. Jednak se mi blbě socializuje, neumím zapadnout do nové party, skupiny, i ve škole jsem byl spíš někde na okraji třídy a moc se tam se mnou nikdo nebavil.

id
Hledáte důvody proč to nejde. Dejte se na turistiku, doufám, že nohy máte.
lesop
hodnocení

No jo, ale já jsem toho už hodně zkoušel. Co jsem zkoušel, tak nefunguje. Je fakt, že turistiku jsem nezkoušel. (Ano, nohy mám.) Není turistika spíše individuální záležitost?

lesop
hodnocení

Možnosti finanční jsou, ale ne velké. Mohu utrácet v řádu stokorun týdně, třeba tři tisíce za měsíc. Fyzické možnosti jsou na tom podobně, jsou tam, ale není to nic extra. Můžu chodit, ale na sport nejsem. Časové možnosti asi by přiměřeně byly, třeba dva dny v týdnu něco někde asi by šlo.

Co si mám představit pod charitami? Jakože bych chodil roznášet letáčky neziskovkám, venčil psy z útulku a vařil pro bezdomovce?

charita.cz/...

síť poboček po celé republice, stačí se někam zastavit a zeptat se, zda můžete v nějaké oblasti pomoci - někdo dokáže přinést oběd důchodci či postiženému, někdo pomáhá s úklidem, někdo... - no prostě dle vlastních možností a schopností.

To celé je o komunikaci předem domluvených klientů i v rámci "podniku"- nelze konkrétně sdělit, navrhnout - na to přijdete sám.

nerentier
03.05.23 10:46
hodnocení

3x

Trolling. *kafe*

lesop
hodnocení

@nerentier: Když myslíš. Asi jsi prostě z jiného prostředí. Ono se říká, že sytý hladovému nevěří. Možná, že kdybys rok pracoval jako sociální pracovník v nějaké neziskovce s lidmi různým způsobem znevýhodněnými, tak bys viděl, že takových jako já je plno.

hodnocení

3x

Tak trochu vidím sebe. Pokusil jsem se s jednou dívenkou chodit, nevyšlo to. Jak se píše že jiskra přeskočila, chemie zafungovala, mezi námi jiskra nepřeskočila a chemie nefungovala. Tak jsem věcem nechal volný průběh (rodiče nebo známí se mne pokoušeli seznámit s volnými dívkami podle nich pro mne vhodnými, asi bych si vybral). Když mi bylo 30, řekl jsem si, že mám nejvyšší čas najít partnerku do života. Tehdy existovala seznamka, jmenovalo se to KONTAKT, bylo to placené vyplňovalo se tam několik stránek, prý to vyhodnocoval a vhodné dvojice vybíral počítač. Asi na třetí pokus jsem se seznámil s nynější manželkou.

Tehdy jsem lítal na větroních, byl jsem hodně ostýchavý, řekl jsem si, že když umím dělat vývrtky, seznámení s partnerkou snad nebude tak složité.

Tak uvaž, co slečně můžeš nabídnout ty.

lesop
hodnocení

@yarda: O seznamce Kontakt jsem neslyšel, a pokud slyšel, tak jsem to už zapomněl, znám akorát ruské V kontaktě. Existuje ta seznamka pořád ještě? Jak se ti to seznámení na seznamce povedlo? Divím se, že už na třetí pokus. To jsi napsal jenom třem ženám, a už to vyšlo? To jsi musel mít hodně velké štěstí. Vím, že jsou seznamky, kde to páruje počítač na základě jednoduchého psychotestu, ale to není nic vědeckého, nic, co by fungovalo, úroveň astrologických znamení.

Nevím, co mohu ženě nabídnout. Asi nic. Já nic nemám. Ale já taky od ženy nic neočekávám a nic od ní nechci, fakt nechci ženu, co bude vydělávat na společnou domácnost, co mi bude vařit, uklízet.

p23®
hodnocení

1x

Divím se, jak o sobě špatně mluvíte. Jste asi ten nejhorší muž na světě. Že je Vám 30 let nic neznamená. Mladších dívek je spousta, tak můžete vybírat. Pokud jste na tom opravdu tak špatně, nepomohl psycholog ani psychiatr, tak musíte začít na sobě pracovat sám.

Je dobře, že víte co chcete. Ženskou. Tak se snažte. Není to lehké. Pokud máte kamaráda, choďte tam, kde jsou mladí lidé, tančete, choďte na různé akce a hlavně buďte v pohodě. Můžete chodit i sám. Pokud se Vám nějaká dívka líbí, můžete ji v klidu oslovit. Kdekoliv a kdykoliv. Jste muž. Pokud to nezvládáte, tak trénujte. Jednou to bude lepší, jednou horší a vždy si z toho něco vezmete. Hlavně se usmívejte, buďte veselý. Dívky nechtějí někoho, kdo má sám problémy. Nikdo neví, jak se cítíte, že to s ženami a s lidmi vůbec neumíte. Na čele to napsané nemáte. Nejste sám, kdo se bojí, nebo má problémy, ale nedává to najevo. Musíte dívku něčím zaujmout. Zkoušejte a za každý malý úspěch se pochvalte. Jsem dobrej.

Také více pracujte, třeba sekejte dřevo nebo dělejte nějakou těžkou práci, abyste tolik nepřemýšlel. Pokud chcete trvalý vztah, také musíte mít v tomto věku již nějaké zázemí. Dům, byt a podobně, aby se vztah mohl dále vyvíjet a mohl pokračovat. Pokud to nemáte, tak na tom zapracujte. Hlavně vše v klidu. Určitě někde na Vás ta pravá dívka čeká. Jen ji musíte oslovit. Držím palce, zvládnete to.

Přeji pěkný večer,

lesop
hodnocení

@p23: Nejhorší určitě ne. Ale asi patřím k těm horším. Ono to tak statisticky vychází, že polovina patří k lepším a polovina k horším, jsou to asi dvě miliardy těch lepších a dvě miliardy těch horších. Naštěstí mám kde bydlet.

Bohužel nemám s kým chodit na akce. Můžu na ně chodit sám. Ale já to neumím se dát s někým do řeči, nějakou oslovit. Když to udělám, vypadá to divně. Tančit taky neumím, při tanci vypadám jako pitomec, ostatní se mi potom smějí. Být veselý je těžké, když nemáte náladu. Vím, že tím je odrazuji. Je to začarovaný kruh. Vlastně to není začarovaný kruh, je to spirála. Nemám náladu, proto mě dívky odmítnou. A když mě odmítnou, tak budu mít ještě horší náladu. A proto mě budou ještě víc odmítat. A proto budu mít ještě horší náladu. A tak dále. To mi taky hodněkrát vytýkaly, že se neusmívám. Ale když nemám náladu? A mě to nebaví, to není zábava oslovit děvče, když mi odpoví: "Nech mě bejt. Já se tě bojim." Občas se malý úspěch našel, ale ty neúspěchy jsou daleko častější. To vás nebude bavit dělat něco, co pořád jenom kazíte. Jsou i úspěchy, ale neúspěchy jsou řádově častější.

p23®

Nikam nepatříte. Jste jaký jste. Nikdo není horší ani lepší. Jste takový, jak se sám cítíte. Bydlení máte, tak se snažte. Není to jednoduché, dá to práci, jako vše ostatní.

Na akce chodíte sám, nevadí, jste muž. Horší je tu u žen. Proč byste vypadal divně, když někoho oslovíte? To je jen Váš pocit. Vše se člověk musí naučit. Netančíte, nic se neděje. Spousta lidí netančí. Být veselý je těžké. Tak buďte takový, jaký jste. I takové muže mají dívky rády. Že máte ještě horší náladu, když Vás odmítnou? Tak si to tak neberte. Stává se to každému, že je potom smutný. Hlavně je potřeba se zvednout a jít dál. Vždyť víte, co chcete a to je to hlavní. Někdo to ani neví. Každá neodpoví " Nech mě být. Já se tě bojím". Každému vyhovuje něco jiného.

Každý, kdo hledá dívku má úspěchy i neúspěchy. Proto musí hledat dál a hlavně se tím nehroutit. O nic přece nejde. Dívek na světě je. Jednou to vyjde. Nic nekazíte, hledáte ne? Je to normál.

Myslím, že jste velice chytrý. Hlavně se neponižujte!

Držím Vám palce. Je květen, tak hurá, ať se daří!

Zdravím.

lesop
hodnocení

@p23: To si nemyslím, že u žen je to horší. Pokud žena vypadá aspoň trošičku k světu, tak se jí tam vždy někdo ujme. Muže málokdy. Záleží tedy taky na tom, jaký druh akce myslíte. Ale pokud myslíte něco na způsob tancovačky, tak na takovou akci když přijdu, tak sedím v rohu a nudím se. Záleží samozřejmě na tom, o jaké akci vlastně mluvíme, protože akce je dost široký pojem, to může být divadelní nebo cirkusové představení, olympijské hry, bohoslužba nebo taky protivládní demonstrace.

p23®

Píši - Na akce chodíte sám, nevadí, jste muž. Horší je to u žen. Myslím tím, že pokud žena chodí na akce sama, je to poněkud divné. Že muž je na tom v tomto případě lépe.

Myslím, každou akci, která Vám vyhovuje. Jakákoliv.

Neztrácejte již čas psaním a hledejte.

Zdravím.

lesop
hodnocení

@p23: Tak asi to záleží, proč tam vlastně jde. Zřejmě má žena buďto zájem o tu konkrétní akci (návštěva divadelního představení), nebo tam jde právě proto, aby se seznámila. A ani v jednom případě nevidím nic špatného na tom, že tam jde sama. A jako žena to má prostě jednodušší. Pokud jde o nějakou diskotéku, jí stačí jít na bar a chvíli tam posedět, a pokud je tam dostatek lidí, tak se jí někdo za chvíli už ujme. To se mužům na akcích stává taky (mně se to taky už v životě stalo), ale jenom zřídka. Kdežto ženě velmi často, pokud není ošklivá. Proto to má jednodušší.

p23®

Pokud na tom nevidíte nic špatného, tak to na ni zkuste. Možná budete překvapen.

Zdravím.

anonym1739
hodnocení

1x

A jak to máte s jinými lidmi? Třeba s kamarády. Máte nějaké nebo jste úplně takříkajíc odříznut od lidí?

Chci říct, že ne každýmu se u žen daří, víte, i když je společenský. Já mám třeba kamarády, občas se poštěstí i na kamarádky. Nejsem zrovna žádný svůdník, popravdě, co se týče žen jsem docela trdlo. Ale spíše když by to mělo pokračovat, jinak s takovým tím prvotním kontaktem problém nemám. Zažil jsem holky, co se z mých keců válely smíchy i holky, co mě odbyly jenom jsem se nadechnul. :) Jde o to přistupovat k ženám jako k lidské bytosti, tj. každá žena je jiná a má jiné preference. Univerzální fígl na to, jako holku sbalit prostě neexistuje. To je jedna věc.

Být Vámi nelámal bych to moc přes koleno, to by bylo mnohem horší. Jestli si myslíte, že jste asociální, zkuste na sobě trochu pracovat, zkuste se třeba sledovat v zrcadle, nahrát hlas a pak ho zkoumat, lépe řečnit nebo něco.

Podlě Vám chybí něco, čemu já osobně říkám "sociální hodnota člověka", tj. jak je dotyčný oblíbený a žádaný u druhých. Charisma, nebo chcete-li osobní kouzlo, je asi nejdůležitější složkou téhle sociální hodnoty. Jenomže charisma je jako svaly, i charisma se dá posilovat. Jsou příběhy lidí, kteří se z takových těch outsiderů a ošklivých káčátek proměnily v hvězdy.

Omlouvám se za ten svůj monolog. Jak z uvedeného vyplývá - moje rada zní. Neřešte primárně, kde najít ženskou. Řešte sebe, pracujte na sobě. Nechoďte na trh, když nemáte co nabídnout. Zapracujte na sobě, buďte lepší, charismatičtější, zajímavejší a takdále a pak si teprve hledejte někoho. Budete mít i podstatně lepší šance.

Přeji mnoho úspěchů a zdravím.

anonym1739

Jo a ještě bych chtěl doplnit jen takový globální postřeh. Lidí, jako jste Vy, docela přibývá. Jestli Vás to tedy trochu uklidní. Vysvětluji si to tím, že hodně lidí žije spíše ve virtuálním světe než v tom vlastním. Normální interakce s lidmi je velice důležitá - marná věc, člověk je tvor společenský. Heleďte já když jsem déle bez společnosti druhých a doma trávím čas třeba na počítači, tak prostě úplně vidím, jak se po delší době samoty v hovorech s přáteli a kolegy příliš nechytám. Mám pomalé reakce, smysl pro humor na úrovní blížící se nule a tak. To je ale jenom takový můj osobní postřeh. Rady jsem napsal v původním článku. :)

lesop
hodnocení

@anonym1739: Já mám obecně problémy s lidmi, netýká se to jenom žen. Akorát samozřejmě když mi to nejde se ženami, tak mě to mrzí víc, než když mi to nejde s muži, protože jsem orientovaný heterosexuálně. Kamarády aktuálně taky nemám. Tak univerzální fígl asi neexistuje, ale spíše jsem svou otázkou myslel, jestli někdo nezná nějaké prostředí, kde by jaksi byl větší podíl těch žen přístupnějších, "povolnějších" řekněme nebo "vdavekchtivějších" možná. Prostě venku na ulici je žen sice spousta, ale většina lidí někam spěchá, nemá moc zájem se bavit, být zdržována. V knihovně, v kavárně, ve vlaku je to asi o trochu lepší, protože ti lidé alespoň nespěchají, ale zase většina žen je tam zadaná (protože většina žen ve společnosti obecně je zadaná), případně nemají na seznamování náladu, nebudu jejich typ atd. Internetové seznamky už budou asi ještě o něco lepší, protože tam jsou především ty ženy, které se chtějí seznámit. Ale zase je tam obrovská konkurence, takže to tam taky moc nefunguje, to jsem viděl. (Nebo kdyby měl někdo zkušenosti s nějakou konkrétní seznamkou, to by mě taky zajímalo, protože jsou různé druhy seznamek a různým způsobem na nich funguje seznamování i komunita obecně.)

Tak jsem myslel, jestli by někdo neznal nějaké lepší místo. Třeba nějakou konkrétní seznamovací akci, kde by bylo více žen (na jedné jsem byl před týdnem, ale tam byli téměř jenom muži, a ženy ne). Případně mě napadlo, jestli by někdo neměl zkušenosti odněkud ze zahraničí. Protože u nás jsou ženy poněkud chladnější, nepřístupnější, nemají zájem o rozhovor, seznámení s cizím mužem. Je to dané kulturně. Ale v některých zemích jsou lidé obecně komunikaci otevřenější a nevadí jim, když se s nimi dáte na ulici do řeči. Nebo se tam i sami s vámi dají do řeči. U nás na tohle lidi moc nejsou. Ale zase mám problém, že neumím cizí jazyky.

lesop
hodnocení

@anonym1739: Znám více mužů, co mají podobné problémy se ženami, resp. s lidmi vůbec. Některé znám osobně, více jich znám přes internet. Akorát na internetu nejde poznat, kdo opravdu problémy se ženami má a kdo jenom trollí, protože mu to připadá vtipné. Jestli ten počet vzrůstá, to nedokážu posoudit, protože jsem mladší generace, takže nevím, jak to bylo v minulosti. Nicméně něco jsem už o tom četl, protože si rád čtu o společenských trendech. Takže prý vzrůstá. Těch příčin je víc. Dává se to do souvislosti už jenom s feminismem, když se ženy před sto lety začaly emancipovat, vlastně muže už na nic nepotřebují, dnes už není ostuda, když žena žije sama (dříve by ji prohlásili za čarodějnici), ženy nepotřebují mužovy peníze, protože i ženy chodí do práce a mnohdy i lépe vydělávají, sex jim nahradily vibrátory a dnes vlastně už nepotřebují muže ani na to oplodnění, protože existuje oplodnění umělé, případně si někde na seznamce najdou muže jenom na to, aby je oplodnil, a o dítě se už budou starat samy. No a logicky když jsou ženy silnější, emancipovanější, chodí volit, chodí do práce, tak to zase vede k tomu, že ti muži museli zkrotnout, protože už nemají, čím by nad ženami dominovali (k volbám chodí všichni, Německo vedla donedávna kancléřka, Slovensko vede prezidentka a moc nechybělo a vedla by prezidentka i Česko).

Do toho přišly fenomény jako #MeToo, politická korektnost, názory, že když ženu oslovíte, tak by vás za to mohla žalovat, protože ji tím vlastně obtěžujete. (Což je pravda, já když nějakou oslovil a odpověděla "Dej mi pokoj" , tak to právě znamená, že ji to obtěžovalo.)

Další věcí je, jak jste zmiňoval ten internet. Začalo to s telefony, pak přišly e-maily a sociální sítě to završily (uvidíme, co bude dál). Nepotřebujete se s lidmi scházet osobně, protože stačí, když jim zavoláte, napíšete. Tím vzniká potřeba nových sociálních dovedností, musíte se naučit, jak telefonovat, jak psát e-maily, jak psát na chatu, jak psát na Poraďte.cz. Jak začít rozhovor na chatu, jak pokračovat, jak nenaletět podvodníkovi. Staří lidé mají problémy s e-maily, naletí každému hoaxu, moje prababička měla problém i s telefonováním. Ale zároveň s tím ztrácíme schopnost komunikovat face to face, protože den má pořád jenom 24 hodin, a pokud několik hodin strávíte na Facebooku, tak o to míň hodin strávíte osobně. To se netýká jenom mužů, to je bez ohledu na pohlaví. Především se to týká mladé generace, mezi kterou já taky ještě patřím, protože jsem taky internetová generace, byť jsem ještě mobil neměl v kolébce.

Dříve se uplatňovaly domluvené sňatky, rodiče sami vybrali synovi partnerku. To se zase už dnes nedělá. No a v neposlední řadě je to třeba covid, protože když vám řeknou, že jiný člověk je pro vás ohrožením, stačí, aby na vás dýchnul, nedejbože sáhnul, a umřete strašlivou smrtí, tak se budete lidem vyhýbat.

Lidi se bojí. Muži nejsou zvyklí na nebezpečí. Dříve se prali, chodili do války, lovili zvěř. Dnes se nemůžou děti prát ve škole, aby se nebouchli, neublížili si. Takže nejsou trénovaní, nejsou zvyklí na stres. Viz i ten covid. Před sto nebo dvěma sty lety by se tomu lidé asi vysmáli, smrt byla součástí života, byla i dětská úmrtnost atd. Nyní se kvůli tomu zavírala ekonomika, lidé se báli vyjít z domu. Španělská chřipka byla daleko horší, ale lidé nebyli tak vyděšení. Dnes se bojí, lidi jsou zbabělci. Na Ukrajině to bude teď asi jiné, muži tam jdou do války, tím se otrkají, slabší kusy zemřou, ti, co přežijí, budou silnější (říká se: co tě nezabije, to tě posílí). Já to upřímně vidím sám na sobě. Celý život žiji v bezpečí, nikdy jsem neměl vážnější úraz, žádnou zlomeninu. A jsem dost zbabělec. A součástí toho je i ta zbabělost sociální, že se prostě bojím ženu oslovit. Dokážu se překonat, když si to řeknu, ale desetkrát se předtím rozmyslím. Dříve, když by žena neměla zájem, tak by jí muž dal pěstí a odtáhl si ji. Kradly se ženy z jiných kmenů, muži byli povražeděni, ženy ukradeny. To dnes není možné.

Četl jsem kdysi z/..., že stoupá počet mužů, jako jsem já, těch bojácných, stydlivých, neschopných si v životě poradit, kteří mají ze života takové úzkosti, že ač jsou inteligentní, skončí v invalidním důchodu. Ale taky že stoupá počet psychopatů, těch mužů nebojácných, kteří se potom hrnou do managementu, politiky. Jestli bude trend pokračovat, tak v dlouhém období vyhrají psychopati. Protože psychopat bude mít hodně dětí, protože se nebojí oslovit ženu, je promiskuitní, střídá partnerky. A muž jako já nebude mít nejspíš žádné dítě. Protože na to psychicky nemá. Jsme slepá cesta evoluce. A nebo se trend změní. Kdo ví.

Taky jsem ale někde četl, že vždy v historii bylo asi 10 % lidí, mužů i žen, kteří byli z různých důvodů nezadatelní. Mohli být oškliví, sociálně nezdatní, slabí, nemocní nebo měli špatný rodinný původ.

anonym1739

Na tuhle Vaši esej odpovídat asi komplexně nebudu, i když jsem jí letmo četl. Koneckonců tato je důkazem toho, že nad tím až příliš přemýšlíte. Možná by bylo lepší jednat. Zkusit to a očekávat odmítnutí. Ale pokud se považujete za zbabělce, tak už je to určitý posun, že si uvědomujete, že něco není v pořádku. Tak jím nebuďte! Zkuste na sobě nějak zapracovat. Jakkoliv. Něco vymyslete, však už na něco přijdete. Zvedněte si sebevědomí zpočátku nějakou drobností.

Není přeci lepší vstát a rozsvítit si, než sedět a proklínat tmu? ;) Mějte se.

lesop
hodnocení

@anonym1739: Tak to jste právě vyřešil spoustu světových problémů. Máte hlad? Tak ho nemějte. Jste nemocný? Tak se té nemoci zbavte. Strach je do značné míry osobnostní charakteristika, je otázkou, jak moc se s ním dá pracovat. Na odvahu jsem v minulosti nějaké techniky typu výstupy z komfortní zóny zkoušel, ale mělo to jenom krátkodobé výsledky a vedlejší účinky k tomu. Taky jsem zjistil, že mi docela pomáhá alkohol, dost se při něm uvolním a ztratím zábrany. Ale ten má taky vedlejší účinky. Určitě existují i další možnosti. Ale já o nich nevím.

lesop
hodnocení

Ovšem neurol jsem nezkoušel. Možná by stálo zato ho vyzkoušet.

Moc přemýšlíš nad sebou jako hráč šachu nad partií x tahů dopředu.

Alkohol ti v tom brání. Ale jak zastavit to tvé pitvání a rozjímání nad věcmi, které ani neexistují bez alkoholu?

Proč hned hledat snadné cesty ve formě drog nebo psychofarmak? Nejde to změnit věnování času pro koníčky a záliby, které by tě chytly?

Někdo dělá adrenalinový sport, aby si na ten okamžik uvědomal sama sebe a vzácnost žití. Prášek lupne každej blbec.

lesop
hodnocení

@gumidek: Na sport nejsem.

Začni konečně žít svůj život a užívej si ho tak, aby jsi z něj měl radost a naplńovalo tě to.

Dělat věci okolo, co vyžaduje společnost nebo nejbližší se vykašli. Oni nejsou ty a ty se jim nepodřizuj. Nemusí tě zajímat sociální sítě, covid nebo filozofie, jak dopadne evoluce.

Zajímej se o to, jak můžeš dopadnout ty a co pro to udělat, aby jsi dopadl dobře.

Hledat cestu proč to nejde a že jsi jinej a hned si hledat škatulku je na nic. Každej jsme jinej ;).

Proč se cpát za každou cenu do nějaké obecné normy společnosti a pak se tím trápit, že tě to nebaví?

Co si skočit tandemový seskok?

Mnohem lepší změna myšlení než chlastem. Možná se ti pak v makovici něco zásadního změní a pomůže ti najít cestu. Teď se akorát hltíš myšlenkama všeho druhu jako DDoS útok na webovky. Že by ta zásadní změna mohla působit jako reset na čistou mysl?

Co návštěva bordelu?

lesop
hodnocení

@gumidek: Tak do seskoku bych nešel ani za milion, z výšek mám strach podobný jako z oslovování. Ale jaké jsou prostitutky, by mě docela zajímalo. Asi tvou myšlenku trochu překroutím, ale nedala by se najít partnerka v této komunitě? Jasně, že ne ta, která to dělá už deset let a má v plánu to dělat do konce života, respektive dokud bude aspoň trochu vypadat. Ale do té branže nastoupí kolikrát mladé holky z nouze, v současnosti třeba Ukrajinky, co sem přišly a teď neví, co tady. Takovým se ta práce nelíbí, dělají ji jenom proto, že ničím jiným si na živobytí a drahý nájem nevydělají. Taková by třeba mohla mít zájem, když bych jí nabídl lepší prostředí, vlastní bydlení a mohla by s tím skončit. Třeba by do toho šla i trochu ze zištných důvodů, ale aspoň něco. A tyhle holky se aspoň nebojí a neštítí každého, když nějakou oslovím na ulici, tak jsem pro ni příšera, ale prostitutka musí být zvyklá na daleko ošklivější muže, než jsem já. Takže je to myšlenka, která mě nedávno napadla. Máš s touto oblastí nějaké zkušenosti?

Mám zkušenosti s restartem. Novým začátkem do života. Jako když se člověk "znovu narodí" třeba po autonehodě. Jít do bordelu nebo seskok tandemu asi je proti tomu slabší odvar, ale každému může pomoci různá dávka. Někomu třeba i bungee jumping. Prostě adrenalin.

Vyzkoušej vše tohoto typu. Prášky můžeš žrát vždycky. Ale to je spíš lenost ve smyslu "jsem na nic a opravte mě, já na to dlabu". Tak to ovšem nefunguje. Jen umožňuje usnadnit ten restart.

Pokud sám nebudeš rozhodnutý, tak je to stejné, jako každej den vychlastat x piv a padnout na hubu do postele. Začarovaný kruh, který nikam nevede.

S bordelem zkušenosti nemám. Nikdy jsem to nepotřeboval.

Strach je o překonání. Já bych měl strach žrát dlouhodobě antidepresiva. Raději bych skočil ten tandem.

Posuneš se a s odstupem změníš svůj názor. Jak na sebe, tak na okolí. Pomaleji to jde s věkem. Rychleji nějakým zážitkem, který se na tobě podepíše.

lesop
hodnocení

@gumidek: A po čem jsi získal ten restart, jestli se mohu zeptat?

anonym1739

Vracím se k našemu rozhovoru (viz poslední konverzace se mnou). Jenže ono to tak je, je to o tom věci řešit a nesedět s rukama v klíně a doufat, že se poštěstí. Kolik lidí dosáhlo úspěchů naprostou pasivitou a nechutí něco změnit? Kdybyste byl žena, chtěl byste chlapa jako jste Vy? Důležitá je Vaše osobnostní proměna. Mě přijde, že na všechno, co by Vám mohlo trochu dostat se z Těch životních sr.ček, odpovídáte výmluvou, proč to nejde. Chcete něco lepšího, ale alibisticky hledáte důvody, proč zrovna Vy nemůžete tomu jít naproti... Tím se svými radami končím. Myslím, že kolem Vaší diskuze se udělalo řečí už dost, až moc. Nejsem si však jistý, zda to ve Vašem případě k něčemu bude. Zdravím.

lesop
hodnocení

@anonym1739: Omlouvám se, já mám z toho prostě nervy. Osamělost fakt leze na mozek a duševně vyčerpává. Býval jsem kdysi lepší, než jsem teď.

anonym... není mu to k ničemu. Jen to projde hlavou tam a hned ven.

lesop... to je na SZ. A není to věc, kterou můžeš naplánovat a udělat. To je prostě životní zásah.

anonym1739

Ještě mě napadlo, zkuste nějakého psychoterapeuta. Není to sprosté slovo, nemusíte se obávat. Psychoterapie není psychiatrie, lidé docházející na psychoterapii chtějí pomoc, radu či si jenom s někým promluvit v těžkých chvílích. Hledají nové cesty životních možností, řečeno trochu vznešeněji. Divil byste se, kolik lidí na psychoterapii chodí třeba jen proto, aby byli lepšími či úspěšnějšími (podnikatelé, politici, lidé pracující neustále s lidmi). Psychoterapie je totiž poměrně blízkou příbuznou snahy o rozvoj vlastní osobnosti.

lesop
hodnocení

@gumidek: Vše, co mi tu psali, je pravda a já se vším souhlasím. Ale jsou to odpovědi na trochu něco jiného, než jsem se ptal. Kdybych řekl, že jsem gay, cítím se osaměle a chtěl bych si konečně najít mužskýho, tak by mi (asi) nikdo neradil, že mám oslovovat muže na ulici nebo ve vlaku nebo že mám trénovat sebevědomí a odvahu a dbát o sebe a mít vlastní zázemí. Byla by to pravda, i gayovi, pokud se chce seznámit, by pomohlo vysoké sebevědomí a hezký vzhled a práce a bydlení a i gayové chodí po ulici a jezdí vlaky. A i s cizím mužem ve vlaku je možné dát se do řeči, já jsem taky už třikrát komunikoval s cizím mužem v autobuse, proč ne a romantický vztah jsem od toho neočekával a pravděpodobně ani ten druhý muž ne. Jenomže každému by došlo, že ta pravděpodobnost, že druhý muž v kupéčku bude taky gay a ještě nezadaný a ještě tam budou vzájemné sympatie atd., je velmi malá, pokud řekneme, že homosexuálové tvoří asi 2 % populace. A nejspíš by mu poradili spíše nějaké speciální místo, kde je vyšší koncentrace gayů. (Ze seznamek mě napadá Grindr.) Přitom já jsem vlastně ve stejné situaci, protože u naprosté většiny žen prostě ani za mák nemám šanci a nemá smysl to zkoušet. Dřív jsem to zkoušel a těmito radami se řídil, ale nikam to nevedlo.

lesop
hodnocení

@gumidek: Přitom s homosexualitou je to vlastně stejné. S tím se taky nedá nic moc dělat. Jestli se nějakými metodami dá změnit sexuální orientace, tak ale jenom velmi velmi málo. Je to součást osobnosti. A stejné je to u mě, třeba s tím strachem. To je taky součást osobnosti, něco, co je vrozené. Jestli se to dá nějak překonávat, tak ale velmi špatně, velmi málo, velmi obtížně. Věřím, že vy byste skočil tandem, ale zřejmě proto, že jste osobnostně něco jiného než já. Já jsem dřív překonal sám sebe, když jsem vylezl po žebříku na půdu, to byl pro mě adrenalin. (Dnes už bych tam vylezl normálně.)

lesop
hodnocení

@anonym1739: Psychoterapii zkouším celý život, poprvé jsem byl ještě v dětství. Až vlastně před třemi roky, v roce 2020, jsem se na to vykašlal, protože jsem viděl, že to nikam nevede. Posun asi byl, ale jenom velmi malý. Vyzkoušel jsem více psychoterapeutů. Víceméně sami říkali, že se se mnou nic dělat nedá, že je to vrozené, sami to vzdávali.

Vždy jsem měl psychoterapeuty hrazené zdravotní pojišťovnou. Je pravda, že už mi hodně lidí říkalo, že to nemá žádnou cenu, že psychoterapeut na pojišťovnu neudělá nic, že je třeba najít nějakého pořádného, který tomu fakt rozumí, a platit si ho sám. To nemůžu potrvrdit ani vyvrátit, nemám s tím zkušenosti. Nicméně ta terapie u mě typicky probíhala tak, že trvala hodinu, přišel jsem, první třetinu terapie: tak jak se máte, co je nového, potom nějaký obecný kecy nebo rady a poslední třetinu zase: no jo, tak kdy zase příště, hodí se vám to zase za dva měsíce? Nebo teď možná dáme radši až za čtyři měsíce, protože vlastně budou letní prázdniny, takže až v září. Což nemá absolutně žádný význam, za hodinu ob měsíc se prostě nic neudělá, nic nevyřeší. Kdyby ta terapie byla dvakrát nebo třikrát do týdne, intenzivní, kde by se mi terapeut opravdu věnoval, věřím, že by to pomoci mohlo, za půl roku, za rok takovéto intenzivní terapie by se asi nějaký efekt dostavil (pokud by terapeut nebyl idiot, což někdy bohužel je). Jenomže to si nemohu finančně dovolit. To bych musel být o platovou třídu vejš.

lesop
hodnocení

@anonym1739: Jinak já o sobě vím, že jsem na terapeuta zralý, bych ho potřeboval jako sůl. Když jsem na tom psychicky dobře, tak bych měl náladu jezdit po republice napříč, s cizími lidmi se dávám do řeči sám od sebe a ještě se s nimi chci fotit. Ale já nevím, jestli je to z toho, co píšu, zřejmé, protože mi tu psali, že vypadám úplně v pohodě a že si z vás nejspíš jenom dělám srandu, tak třeba jsem to napsal špatně, nesrozumitelně. Ale některé dny jsem na tom tak blbě, že nedokážu vyjít ven z domu. Byl jsem na tom tak blbě, že když jsem potřeboval něco vyhodit do pět minut vzdáleného kontejneru, tak jsem byl vzhůru do čtyř do rána, abych tam šel v době, kdy budou ulice prázdné, a ještě jsem se celou dobu nervózně rozhlížel kolem sebe. Dříve jsem byl na tom tak blbě, že jsem třeba půl dne strávil na dvou metrech čtverečních, celou dobu jsem jenom seděl nebo ležel u počítače a neopustil jsem pokoj. Ještě předminulý týden mi bylo psychicky tak nanic, že jsem měl myšlenky na oprátku. Takže já vím, že bych terapii potřeboval.

Čím víc píšeš, tím víc se vzdaluješ. Dost tragédie.

Tobě by ty ho*na z hlavy už nevyhnal ani seskok bez padáku.

Už netuším, co by ti šlo poradit. Čím dál tím víc píšeš mimo.

Jestli se už přirovnáváš k homosexualitě, tak jsis už cestu našel sám. Nic s tím tvým myšlením nepůjde dělat.

Kolika trumfy nás ještě přesvědčíš, že jsi ztracenej.

A k čemu to potřebuješ obhajovat, když se (ne)chceš změnit?!

radicka
hodnocení

1x

Hledáš ženskou, ale ženské hledají chlapa, ne bábovku, která si neví rady. A které nedošlo, že když chce někoho ulovit, chová se tak, aby neodradil, ale nalákal. Tvůj styl je jak za neandrtálců, na to by ti nenaletěla ani služtička ve středověku, natož dnešní žena.

lesop
hodnocení

@radicka: Ano, to já vím. Právě proto jsem se hned na začátku ptal, kde najít ty přístupnější, méně náročné ženy. Ale na to, jak je diskuse už dlouhá, moc odpovědí na tuto otázku tu zatím není.

lesop
hodnocení

@radicka: Asi bych neřekl, že se chovám jako neandrtálec. Podle mě člověk jako já by v pravěku už dávno pošel, protože by neměl šanci se prosadit. V podstatě jsem obdoba člověka na vozíku.

xyz
hodnocení

1x

A proč vlastně tu ženskou hledáš? Není to jen tlak okolí a imprinting společnosti že by se to "jako mělo"? To že jsi asociální je "diagnóza" jen z hlediska těch ostatních, kterých je (logicky, protože se přemnožují) většina. Kdyby většina lidí byla jako ty, tak nejen že by byl svět mnohem krásnější, klidnější a příjemnější místo k žití, ale to co je dnes standard by bylo lékaři považováno za patologickou sociofilii.. Prostě jsi takový jaký jsi a má to tak svůj smysl a je to tak správně.
Tak se prostě smiř s tím, že podobně jako ne každá buňka v těle je pohlavní, tak ne každý člověk se nutně musí rozmnožovat. Místo ženy si na citový vztah pořiď kočku, kanára nebo rybičky (ale radši ne všechno najednou...:), a sex řeš pornem na internetu nebo si přinejhorším občas zajdi do bordelu. A volný čas využij ke svému duševnímu rozvoji a měj klid. Uvidíš že budeš šťastnější než bys byl s nějakou ženskou která by tě stejně nechápala a dřív nebo později by tě opustila, poté co by ti udělala ze života peklo neustálými pokusy o tvé "předělání k jejímu obrazu".
Pokud to i přes svojí deklarovanou asociálnost přesto o samotě nemůžeš vydržet (dost paradox...) tak si můžeš zkusit najít psychicky nějakého podobného kamaráda, budete si aspoň rozumět a vzájemně se podporovat. A pak se po letech na školním srazu kochej jak jsi na tom vpohodě oproti těm duševně vycucaným předčasně zestárlým troskám po několika manželstvích a rozchodech...

liska5
hodnocení

0x

Nejdřív asi podle svých zájmů. Zmapovat si, kde jsou v okolí oddíly, kluby, kurzy, sbory, soubory, kulturní akce, přednášky, exkurze, soutěže, křesťanské společenství, slavnosti, kde se vyskytují mladší ženy a přidat se. Poptat se kámošů, jestli neví o nějaké nezadané. Ono i při cestách vlakem se může narazit na nějakou vhodnou osobu. Tady jeden se kvůli seznámení přihlásil na kurz angličtiny pro dospělé. Hned měl spolužačky, se kterými chodil po výuce do cukrárny.. Kámoš se seznámil na svatbě příbuzného, příbuzný zas na večerním volejbalu. Jeden se zas nabídl dělat ochotníkům kulisáka. Teď budou samé májové akce, tak otestuj své komunikační schopnosti. Z čeho usuzuješ, že jsi asociální a psychicky nemocný? To sis jako sám diagnostikova? Tohle nikomu nepovídej. To je Tvoje věc. Hlavně né předem každé potenciální partnerce. Taky existují víkendové pobyty pro nezadané. Ještě jsem zažila, jak u kadeřnice na stolku byla hrst lístečků, kde nějaký Jaroslav, 55 by rád pozval příjemnou ženu na kafe, a tel. číslo. Tak se taky dají "rozhodit sítě".Lístečky někam do čekárny.. Hlavně nesedět a nefňukat..

lesop
hodnocení

Mám zájmy, ale jsou spíše individuální. Nejsou tam moc ženy mého věku. Do cizích, nových skupin se neumím zařadit, neumím se socializovat, i ve škole jsem byl někde na okraji třídy a moc se tam se mnou nikdo nebavil. Žádné kamarády aktuálně nemám. Při cestách vlakem každou chvíli narazím na nějakou pěknou, ale já se neumím bavit s cizími lidmi. Dokážu ji pozdravit, usmát se, oslovit, ale vypadám při tom jak ufon. Komunikační schopnosti jsem testoval mnohokrát, jsou špatné, právě proto jsem psal, že jsem asociál.

Ne, psychické nemoci jsem si skutečně nediagnostikoval sám. *smich* To mi diagnostikoval psycholog a psychiatr. Získal jsem na to i invaliďák, takže to asi není lehčí forma. O tom nemusím žádné potenciální partnerce říkat, to pozná sama, je to na mně vidět. To vím, protože když jsem přišel do nějakého nového kolektivu, do nové práce, tak mi to tam už za pár dní někdo říkal: hele, já to vidím, že ty jsi nějakej jinej, že sem mezi nás moc nezapadáš. Lidi nepoznají konkrétní diagnózu (pokud se tedy nevyznají v psychopatologii), v jedné práci se mi dokonce stalo, že si o mně mysleli, že jsem transsexuál, nechápu, jak na takovou blbost přišli, to se mnou nemá nic společného, vždy jsem byl muž a cítil jsem se být mužem. Ale prostě poznali, že jsem nějakej divnej, že nejsem jako normální muž.

guma

Dle tohoto se řiď:Źena není příšera, ale nejmilejší stvoření boží.

lesop
hodnocení

@guma: Děkuji za radu. Nevím sice, jak souvisí s tématem, ale přesto děkuji.

liska5

Souvisí to s Vaším dotazem. Snad hledáte partnerku pro život a né nějakou ženskou.

Ženskou...zní to poněkud neuctivě, jako že jde jen o pudy...

dio

"Komunikační schopnosti jsem testoval mnohokrát, jsou špatné, právě proto jsem psal, že jsem asociál.”

Pokud jsi auťák, tak se to musis naucit anebo si najit auťačku.

Případně je nějaká operace mozku, kde to zkoušeli dát dohromady, myslím že to dělali jednomu zaměstnanci nějaký světoznámý kapely teď nevim zda Rolling Stones nebo jinačí?

lesop
hodnocení

@liska5: Nevím, mně to zní normálně. Možná proto, že jsem asociál. Mně spíš zase zní nenormálně, když někomu je 35 a hledá holku, to si pak pomyslím, že je pedo, přitom to tak píše skoro každý. Ale ženská mi zní normálně. Asi jsem prostě asociál, že ten rozdíl nevidím.

@dio: Ano, tak mi ještě řekněte, kde tu autistku najít, já ji beru hned. Mimochodem, autistky se zaberou rychle, na rozdíl od autistů, protože u žen se to projevuje trochu jinak a moc to tam nevadí. Když to trochu přeženu, tak autistka je vlastně jenom stydlivější holka.

O žádné operaci mozku jsem nikdy nic neslyšel. Máte prosím víc podrobností? Zdá se mi to jako nesmysl, ale kdo ví, medicína občas i pokročí. :)

hodnocení

0x
Neumíš se socializovat? A četl jsi ty romány tady v komentáři po sobě? S takovým zápalem se můžeš přidat kamkoliv a začít debatovat on-line (ze začátku) a osobně později.
lesop
hodnocení

@mettaxa: Velmi vtipné. Akorát že takovouto konverzací se nikdy nikde neseznámím.

galen
To je pravda. Máš názory jak mimozemšťan...
lesop
hodnocení

@galen: Nedokážu posoudit, protože žádného mimozemšťana neznám, takže nevím, jaké má názory. Ale budu ti věřit. *smich*

dio
hodnocení

0x

Nevím co ti je, AU, AS?

A nevim co jsi zkousel, ale neco me napadlo, mrkni na PH vyhledat pojem: Sex Doll

A pak zkus na Aliexpressu zadat do hledání:

Sex Doll

A nerikej zes to zkousel :)

ps: jo to tvý mnohokrát zkoušel ve vlaku, to bych chtěl vidět, zkusil si to dvakrát a pak ses na to vykašlal, že jo

lesop
hodnocení

@dio: Ano, pannu už mi taky párkrát radili. Přiznávám, že vlak jsem nezkoušel. Ale metro už ano, to nefunguje. Vlak bude asi trochu něco jiného než metro, protože v metru je jenom krátký čas a ve vlaku je času plno, než dojedeme do cíle. Ale zkoušel jsem dálkový autobus, to se mi zdá na stejné brďo jako vlak. V autobuse mi to nefunguje. Tak jasně, že jsem to v autobuse nezkoušel stokrát. Pětkrát třeba jsem to zkusil, nevím už. Kolikrát jsem to měl zkusit? Mě to nebavilo, nezdálo se, že je to pro mě. Myslíš, že je to málo? Bych řekl, že dneska je taková doba, že za to hrozí vyhazov z autobusu/vlaku za jízdy. Ty s tím máš nějaké zkušenosti?

liska5

Když začneš o počasí, tak za to Tě z autobusu nevyhodí*smich*.

Jinak máš inteligentní písemné vyjadřování, tam Tě nic "nepostihlo".

dio

Zkusenosti mam hlavne s tim, ze rozdil loosera a veleuspesneho je v tom, ze ten druhy maka 3x vic nez prumer, kdyz ostatni odpocivali, Zatopek (Jagr, nejlepsi obchodnik, kdokoliv uspesny) jeste na sobe makal, to je holy fakt, ze bezmprace nejsou kolace.

Pokud jsi byl po 5 pokusech odrazen, jsi prumer. A to jeste nevime zda 5x v jednom dni anebo za cely zivot :-o

A pokud chces byt atraktivni pro samicky, a neni ti shury dano, tak si holt musis nastudovat, co samicky pritahuje. To je vysoce sofictikovana disciplina, ale zivot he hra, a nikdy neni pozde, limitem je (v tomto i v skoro vsem ostatnim) pouze (tvuj) mozek...

lesop
hodnocení

@dio: Tak jistě, že pětkrát za život, a ne pětkrát při každé jízdě autobusem. Kolikrát to mám v životě zkoušet? Potom taky několikrát v Praze v metru, mnohokrát venku na ulici, nevím kolikrát, nepočítal jsem to. Pak taky na diskotékách a v tanečních klubech, tam jsem to počítal, a pokud jsem počítal správně, tak 58krát. Celkem jde počet oslovení do hodně vysokých desítek. A k tomu další desítky pokusů na internetu. Kolikrát to mám ještě zkoušet? No kdyby to šlo do hodně vysokých stovek nebo hodně vysokých tisíců, asi by tam někde shoda byla, asi bych si nějakou našel.

Ale na to nemám trpělivost. Překvapuje tě to? Takhle přece funguje socializace! Co nám jde a za co jsme chváleni, to děláme znovu a s radostí. A co nám nejde a za co jsme kritizováni, to dělat přestaneme. Příklad: napíšu na internetu slovo "ženská", zhejtuje mě za to pět mravokárců, prý je to urážlivé, ženy to dehonestuje, ženy přece nejsou nějaké ženské! Jsou na to dvě extrémní reakce. Jedna je odepsat: "starej se o sebe, ty krávo blbá, já si tě budu oslovovat, jak chci." Druhá extrémní reakce je: "já jsem tak špatný, urazil jsem mnoho osob, nezasloužím si žít, jdu si podřezat žíly." A většina lidí je někde mezi tím. Někomu stačí říct jednou, že to nemáš dělat, někdo to potřebuje slyšet desetkrát, někdo stokrát. Takhle funguje socializace. Učíš se, co se má dělat, co se patří a co je neslušné/nevhodné/neetické/nezákonné. V dětství ukradneš v obchodě pytlík bonbonů a takovou za to schytáš, že už si to potom nikdy nedovolíš. Pakliže za oslovení dostanu reakci Nech mě bejt, dej mi pokoj, no tak se tím učím, že to dělat nemám. A přestanu to dělat. Buď je oslovení špatně obecně, nebo to minimálně dělám špatně já, nějakou nevhodnou formou. Takže to přestanu dělat, protože je to zřejmě něco špatného, neetického.

Příklad s nošením roušek. To byla v březnu 2020 novinka, u nás se to nikdy nenosilo. Plno lidí ani nevědělo, že nějaké ústenky existují. Nosili to akorát čínští turisté v Praze. Ba co víc, když měl někdo zahalenej ksicht, tak na něj okolí koukalo blbě, protože zahalují se přece jenom zloději, pokud tedy nejsou hodně velké mrazy. Pak přišel covid a někteří lidi si je začali nasazovat, protože byli podělaní strachy. Ovšem jiní lidé si klepali na čelo a odmítali se přizpůsobit. Jeden den to takhle vydrželi, roušku si nikam nebrali a s nenávistnými pohledy okolí se nějak vyrovnali. Druhý den už ale roušky nosilo víc lidí a negativní reakce byly častější a ostřejší. A když se ti takhle stalo, že tě kvůli tomu nevpustili do autobusu nebo v obchodě chytili za límec a vyhodili ven, tak jsi pochopil, že je lepší se zahalovat, a nasadil jsi si ji "dobrovolně", o den dříve, než to vůbec vláda vyhlásila jako povinnost.

Potom samozřejmě někdy za oslovení byly i pozitivní reakce: Jé, děkuju, já mám bohužel přítele, ale je to milé. To bylo pozitivní zpevnění. I za krádeže v obchodě občas získáš pozitivní reakce. Třeba kamarádi z party tě ocení, že jsi frajer, že jsi ukradl pytlík bonbonů. Ale ty negativní reakce budou častější, proto se krást časem odnaučíš. Já jsem taky za oslovení dostával negativních reakcí násobně víc než pozitivních. Tak proč to mám dělat?

Potom jsou samozřejmě lidi, kterým jsou reakce ostatních šum a fuk. To jsou psychopati. Potom jsou i tací, recidivisti, kteří neustále páchají tu společností odsuzovanou činnost. Ti by potom měli být zavření, na svobodu by se neměli dostat. Je takřka není možné vychovat, oni jsou prostě nepoučitelní.

Mimochodem, jak často oslovuješ cizí lidi, které neznáš, ve vlaku a v autobuse ty? A nemyslím: Paní, máte tady prosím volno?

konzultant
hodnocení

0x
A online seznamku nechceš zkusit? Tam máš jistotu, že dotyčná opravdu někoho hledá.
lesop
hodnocení

@konzultant: Já docela pochybuji, že na online seznamce je jistota čehokoliv.

konzultant
Většinou když lidé uvádějí, že se chtějí seznámit za účelem navázání vážného vztahu, tak skutečně chtějí. Problém však bývá v nich. Kamarádka si tam hledala vážný vztah. Jeden adept byl moc submisivní, další moc dominantní. Nakonec je stále sama.
lesop
hodnocení

@konzultant: Tak nějaké zkušenosti s internetovými seznamkami už samozřejmě mám. V zásadě moc nefungují (mně ne). Takový ten typický problém je ten, že žena si dá inzerát, dostane 200 odpovědí a pak neví, koho si vybrat. Takže odepíše na prvních deset, to jsou všechno tragédi, a na ostatní už ani neodepisuje a vzdá to. Rozdíl mezi seznamováním mužů a žen (například na Facebooku) je ten, že jakákoliv žena, mladá a hezká nebo stará ošklivá, vloží příspěvek s fotkou, jakýkoliv, třeba jenom "Ahoj, jak se máte?" nebo "Popíše si se mnou někdo" nebo jenom napíše, že je jí smutno a připadá si ošklivá. A pod příspěvek dostane 194 komentářů typu "Jé, ty jsi krásná" a "Sluší ti to" a "Napiš mi" a "Ahoj" a "Moc ti to sluší" a 6 hejterských komentářů typu "Napsala jsi špatně y" a "A s tebou fakt ne" a "No to je zase bizár". Muž vloží na facebookové seznamce příspěvek, jakýkoliv, může být dobře napsaný nebo špatně napsaný. A dostane jenom těch 6 hejtů.

Ty seznamky jsou samozřejmě různé. Specializované podle zájmů, podle oboru, seznamka pro křesťany, seznamka pro vegetariány, seznamka pro autisty, seznamka pro postižené, různé cestovatelské seznamky, seznamky s geografickou lokalizací pomocí mobilu, matchmakingové seznamky, seznamky, kde se lidé párují podle nejrůznějších psychotestů typu MBTI, seznamky, kde se párují podle astrologických znamení, seznamky, které jsou lepší, protože je jejich používání zpoplatněno, seznamky, které jsou lepší, protože je jejich používání zdarma, seznamky, které mají ženy zdarma, seznamky, které mají muži zdarma (ano, i seznamky typu "najdi si milionářku" existují), seznamky podvodné, seznamky seriózní, seznamky párující bohaté muže s Ruskami a Ukrajinkami, seznamky párující bohaté muže s Číňankami a Korejkami, BDSM seznamky, erotické seznamky, seznamky typu "dobrodružství na jednu noc", seznamky s prostitutkami a další a další. Facebook je plný různých geografických seznamek, počínaje pražskou seznamkou a pak regionálními, nejprve podle krajů, potom podle okresů a občas i podle větších měst. Hodně seznamek znám. Daleko víc jich neznám. Přiznávám, že jsem nikdy nezkoušel třeba Tinder nebo eDarling.

Co mám zkušenost, tak to moc nefunguje. Respektive to funguje těm lidem, kteří nemají problém se seznámit v reálu. Ale určitě existují různé zvláštní seznamky, založené na různých modelech, principech, metodách. Napadá tě nějaká konkrétní seznamka?

konzultant
Žádná taková mě nenapadá. Ale být tebou, asi bych dál zkoušel ty seznamky. Je ti přece jenom třicet let, ženy v tvém věku už většinou mají partnera, což ti snižuje šanci se seznámit v reálu. Četl jsem názory, že i muži se mohou seznámit na seznamce, ale trvá jim to déle než ženám a musí mít nízké nároky při výběru žen.
liska5

Třeba Sportpartner, kategorie vycházky, turistika. Aspoň to bude žena trochu akční, co sama nehledá po barech, nýbrž jí něco kolem zajímá, má ráda přírodu a trochu dbá na svou.kondici.

lesop
hodnocení

@liska5: Sportpartner neznám, myslíš tuhle: sportpartner.com/...? "Webové stránky se sportovními protějšky – z České republiky", přiznám se, že by mě nenapadlo se registrovat na sportovní seznamku, protože mi sport nic neříká. Ale procházky proč ne? Máš s ní osobní zkušenost?

liska5

Jeden čas jsem byla sama a rozhodla jsem projít si všechny CHKO. Napsala jsem tam, že hledám někoho, kdo by mne provedl Litovelským Pomoravím. Ozval se mi jeden nadšenec. Psal mi, jak se vyzná v krajině, a jak by rád s někým sdílel dojmy z přírody. Mně šlo opravdu o zábavného průvodce, jemu evidentně o víc. Já to brala, jako co kdyby..., zatímco on se nadchl. .Ale když zjistil, že jsem o 6 let starší, tak ho to zaskočilo, omluvil se a ukončil to. Dodnes nemám to Pomoraví splněné.

lesop
hodnocení

Já bych vás tam klidně provedl, ale bohužel to tam neznám, nejsem tam odsud a nikdy jsem tam nebyl. Leda někde jinde, až budete někdy chtít. :)

liska5

Jenže on je tu zase ten věkový rozdíl*smich*

A co by tomu řekl můj padesátiletý syn?

liska5

No vidíte, průvodce můžete dělat. Tam je hodně kontaktů. Vyjadřovací schopnosti máte. Hlavně buďte pohodovej, pozornej a vtipnej. Všechny trapasy řešte s humorem. Osvědčené.

lesop
hodnocení

Heleďte, lištičko, jestli je vám 80, mně je to fuk. Však nemusíme chodit na rande, jenom na procházku. Vnučku náhodou nemáte?

Po práci průvodce jsem se kdysi díval, ale to dělat nemohu, protože tam jsou všude podmínkou cizí jazyky.

lesop
hodnocení

@liska5: Překvapuje mě, že tomu pánovi vadilo, že jste o 6 let starší, protože bych řekl, že ve vašem věku už věkový rozdíl tolik nevadí. Tipoval jsem vás tak mírně přes 40. To je tak vždycky, že jo? Když je jednomu 6 let a druhému 8 let, tak to vadí. Když je jednomu 15 a druhému 20, tak to taky vadí. Kdežto v mém věku už pětiletý rozdíl nevadí, deset let by ale vadilo. A ve vašem věku už 6 let nebude hrát roli. Ale třeba ten pán hledal cíleně nějakou mladici, takové vztahy taky jsou, že je muži 55 a žena je o 20 nebo o 30 let mladší.

hodnocení

0x

Já si myslím, že to s Vámi nebude vůbec tak "strašné". Za prvé mi přijde, že komunikovat umíte velmi dobře, a navíc Vám nechybí humor ;) a to je přesně to, co mají ženy nejraději. Mě třeba naopak rozesmálo, jak jste tu otázku formuloval. "Kde najít ženskou". :-D No a pak ty další reakce jsou docela zábavné. Třeba o té charitě, jestli máte chodit vařit pro bezdomovce *smich*. Sebekritika Vám také není cizí. Na mne spíš děláte dojem, že jste to právě Vy, kdo se ve společnosti dokáže rychle orientovat a dokonce udělá z nudy zábavu. Nevymýšlíte si tady tak trochu? Ne, že by mi to nějak vadilo. V tomto případě ne, protože jste zábavný. Nechce se mi věřit, že zrovna Vy byste nedokázal oslovit nějakou tu "ženskou". Nebude to spíš tak, že jste dost náročný? A také moc nevěřím tomu, že máte ID kvůli psychickým problémům. Podle toho jak se vyjadřujete a jak argumentujete, mi přijdete docela vyrovnaný a dokonce bez problémů osobnosti. Asi nás tady taháte "za nos". *tyty*

lesop
hodnocení

@suzymon: Děkuji za milou pochvalu. Ale on velký rozdíl mezi komunikací na této poradně a v reálu je ten, že tady si můžu odpověď rozmyslet. Dám si půlhodiny na to, co odepsat a jak to formulovat. Vymyslím si odpověď, během psaní ji navíc můžu různě upravovat. Kdežto v reálu tohle nejde. A já neumím improvizovat a mám pomalejší rychlost reakcí. Pro mě není problém se naučit nazpaměť krátký text, jak oslovit ženu, nějaký otvírák. Ale v rámci té konverzace potom nevím, co říkat. A nemám půlhodiny na to, abych si rozmyslel odpověď, která bude zábavná, inteligentní a vtipná. Takže buďto jsem potom nudný, protože vlastně nevím, co říkat. Nebo se rovnou dopustím nějakého faux pas. Já si to pak následně zanalyzuji, přijdu na to, co jsem řekl špatně. Doma, po schůzce, nad tím přemýšlím a dojde mi "tohle jsem říkat neměl, místo toho jsem měl říci tohle". Ale to už je pozdě.

Další věc je, že v dětství jsem na tom byl o dost hůř, ale za poslední léta jsem se velmi socializoval. Odpozoroval jsem od ostatních, jak se chovat. (Tak to ostatně děláme všichni, kdybyste vyrostla v džungli, tak taky potom nevíte, jak se chovat ve městě, a otázkou je, jak byste si i dnes poradila s chováním v cizích zemích s rozdílnou kulturou.) Ale to podivínství je na mně pořád vidět. Já nevím jak. Na řeči těla, na tónu hlasu, na tělesném pachu, já fakt nevím. Ale z nějakého důvodu působím na lidi jako podivín, i když si myslím, že se chovám normálně. (Ostatně možná vizte i zde, mně to slovo ženská přišlo úplně normální, vy jste mi to pochválila, ale tři další mi to zkritizovali. Z hlediska sociálních dovedností statistika nic moc.)

Inteligence se ostatně s psychickými nemocemi nevylučuje. Kdekterý vědec, umělec, politik měl autismus, maniodepresi, ADHD, OCD nebo dokonce schizofrenii.

Nároky si myslím, že mám asi tak běžné, přiměřené. Nějaké mám, ale ne až do nebe. :)

Tak už mne napadá jenom jediná otázka. Jak vypadáte v obličeji? Nechci abyste sem dával fotku, ale abyste sám řekl, jak se sám sobě jevíte v porovnání třeba se Štěpánem Kozubem. ;) Já ho mám ráda, protože se mi líbí ty reklamy pro Fio banku. A to reklamy nesnáším, ale on mně prostě baví. Ale kdybych ho v mládí potkala ve vlaku, a on by se se mnou snažil navázat rozhovor, tak bych šla do jiného vagonu. :-D Ony ty holky jsou někdy trochu náročné na ten vzhled, a kolikrát kvůli tomu ani docela fajn klukovi nedají šanci. Tak jestli třeba není problém v tom. *co*Ale i tak si myslím, že to tak horké nebude. Prostě Vám to momentálně leze víc na mozek, jelikož je jaro a to jsou takové ty nálady a touhy na "páření". Tak vydržte, ono to přejde. Ostatně píšete, že je Vám přes 30 let, tak Vás tohle neraflo zrovna dneska poprvé, a také jste to přežil. ;) Říkám to proto, že poradit jak a kde si najít holku, nebo kluka, je dost složité. Nikdo není ve Vaší "kůži", tam jste jenom Vy a jenom Vy můžete správně vyhodnotit co chcete a co ne a co se líbí Vám a na co si troufáte. Každý rádce radí přece podle sebe a vlastních zkušeností, to je normální jev, se kterým musíte počítat. Však i Vy tady neustále vysvětlujete, proč to, anebo to, není možné. Pro jiné to možné bylo, ale vy to máte holt jinak.

lesop
hodnocení

@suzymon: Štěpána Kozuba neznám, musel jsem si najít, jak vypadá. (Pamatuji si na reklamy na Fio banku s Jakubem Kohákem.) No, Štěpán Kozub není šerednej, ale ani bych neřekl, že je to hezounek. Já asi vypadám trošku hůř, ale ne o moc, ale já to nedokážu posoudit, protože jsem na ženy, takže vzhled mužů se mi špatně posuzuje. Tak nevím, asi moc hezký nejsem, ale asi nejsem v obličeji ani vysloveně šerednej. Postavu mám asi horší než obličej, tam je to nic moc, trochu mám pupek, ne až tak velký, ale mám. Pod bundou to jde zakrýt, pod tričkem nikoliv. Jako občas mi některá podle fotky i napsala, že jsem hezký, fotka nevypovídá tolik jako realita, protože fotografii zkresluje úhel, osvětlení (fotky jsem neupravoval). Ale občas mi nějaká na internetu pochvalu dala. Taky si to ale mohly vymyslet, já nevím. Jindy zase mě po zaslání fotografie nějaká zablokovala, tak z toho bych soudil, že jsem asi hodně šerednej, když mě zablokuje, sotva mě uvidí. Bylo to tak asi půl na půl blokování a pochvaly, že jsem hezký.

Ale ono jde asi spíše o něco jiného než o vzhled. Prostě, že vypadám divně. V prosinci 2017 jsem byl venku s jednou holkou, se kterou jsem si předtím dlouho psal, i fotky viděla, a docela mě právě chválila, prý, že jsem celkem hezký. Ale nedopadlo to, už se těšila domů a se mnou už se znovu nebude chtít vidět. Řekla mi: Nejsi ošklivej. Ale já nevím. Jsi prostě divnej. Ptal jsem se, jak to myslí, jestli mi to může vysvětlit, abych měl nějakou zpětnou vazbu (bylo to poprvé, co se mi podařilo nějakou ukecat alespoň na procházku a ukecával jsem ji skoro rok a půl). A odpověděla: Já nevím. Tím, jak chodíš, jak mluvíš, jak se hejbeš. Už jenom tím, jak jsi mě oslovil, to bylo divný.

Co si mám pod tím představit? Já nevím, v čem je problém. A taky z toho nemám radost. Prostě nějak na lidi působím.

Tak jasně, že mě ta otázka nenapadla v neděli. Podobné otázky na internetu čas od času pokládám už asi osm let nebo si alespoň přečtu podobnou otázku nebo historku, příběh, když to napíše někdo jiný, když na to náhodou někde narazím. Většinou je to samozřejmě k ničemu, jenom se opakuje to, co už jsem četl předtím desetkrát, ale občas se objeví někdo, kdo přijde s něčím novým, co ještě nikoho nenapadlo, a to mě třeba trochu posune. Nějaký nápad na něco nebo nová myšlenka, něco, co by stálo za to aspoň vyzkoušet nebo co bych mohl na sobě zlepšit.

To jste napsala přesně s tím vlakem. Mám prý nějakou oslovit ve vlaku. Nebo v knihovně, v obchodě, na ulici. Ale mně to bude nepříjemné. Dokážu se překonat, ale bude mi to nepříjemné. A jí to bude nepříjemné taky, proto si přesedne do jiného kupé, protože já to neumím působit sympaticky. Takže mně to bude nepříjemné, jí to bude nepříjemné, tak k čemu to je?

A jestlipak víte, co se stane tady, na poradně? Nechám vás hádat. Tak těžké uhnodnout, by to pro Vás být nemělo. ;)

lesop
hodnocení

Tak to tedy nevím, co se tady stane. A hlavně nevím, proč by se tu vůbec něco mělo stávat. Asi nerozumím otázce.

lesop
hodnocení

@suzymon: Tak dobře, tři pokusy:

1. Pozvete mě na rande.

2. Zablokuje mě admin za obtěžování se zbytečnou otázkou.

3. Nic pořádného se tu nedozvím.

Ne, neuhodl jste, ale už se to pomalu blíží. Nemohu to teď napsat, ale až se to stane, tak tak Vám napíšu "teď"! A pak určitě pochopíte, co jsem měla na mysli. :)

lesop
hodnocení

@suzymon: Pořád nevím, jak to myslíte. Mám hádat dál, nebo se ta odpověď později zjeví sama od sebe? Která z těch tří odpovědí byla nejblíže?

Dobře, tak já zkusím ještě jednou: když se má něco stát tady na poradně, tak to bude nějaká nová technická funkce zdejšího webu, nějaká vychytávka, nebo aspoň design. Jinak fakt nevím. *nevi* Asi jsem mimo, ale tak aspoň jsem to zkusil. *smich*

Špatně jsem to vyjádřila. Vy se neblížíte správné odpovědi, ale ta situace o které mluvím se blíží. :) Ale nemá to nic společného se systémem této poradny, ani to není žádná "vychytávka". A ano, ta odpověď se "zjeví" sama. ;)

lesop
hodnocení

@suzymon: Tak to jsem tedy zvědav. Asi to sem budu chodit opakovaně kontrolovat. :)

lesop
hodnocení

@suzymon: Pořád se to ještě nestalo?

liska5
hodnocení

0x

Na sport nejsem, a přitom zahalujete rostoucí pupek. Já bych Vám naordinovala komplet změnu. Prostě nový životní styl. Nejen sport, ale i postupnou změnu stravování. /Tuhle mluvil v rádiu nějaký MUDrc, že autisti mají z 50% mikrobiom ve střevech jiný, než běžná populace./. Mozek nám otravují některé potraviny. I tohle má vliv na psychiku... Jiný, tentokrát psychiatr, tvrdil, že pohyb v přírodě je přímo antidepresivum.

Jinak máte výbornou češtinu a docela rozhled. Nechcete psát do novin? I tam by mohly být nezadané ženy.

lesop
hodnocení

@liska5: Já bych si to naordinoval velmi rád taky. Ale vím, že bych to dodržoval dva dny a zase bych se vrátil ke starému způsobu života.

liska5

Tak to by chtělo onu partnerku méně pohodlnou a trochu tahouna:-D

lesop
hodnocení

@liska5: Taková by se mnou právě asi nevydržela. Ale kdyby náhodou jo, tak já bych ji klidně bral.

magorek
hodnocení

0x

Změň celý lifestyle :D furt čtu jen výmluvy .. "to bych vzdal" , "na to nejsem" .. zkus to a uvidíš :D děláš to pro sebe, tak proč by tě to nemělo chytnout? Každá změna jde a to kolem jsou výmluvy.. ser na pc, ser na overthinking , začni něco dělat a jen o tom nemluv. Říká se to lehce ale s tebou to jinak nepůjde, tady tě litovat nebudeme .. tvoje tělo je jediná věc kterou ti nikdo nesebere , tak se o to starej, začni žít , začni makat, změň šatník, vybuduj si rutinu, cokoliv co tě někam posune a aspoň trošku ti boostne to tvoje už tak malé ego. Buď trošku zmrd a věř si prosím tě .. nebo s tebou každý vyjebe :D ( což btw, ty už vyjebáváš sám se sebou )

hodnocení

0x
Jaké máš vzdělání? A co děláš za práci? Jak se ti v ní daří? Co vztahy s rodinou?
lesop
hodnocení

@inspiring: To jsou otázky už úplně mimo téma. Ale budíž. Práci nemám, jsem v invalidním důchodu. V rodině to dlouhodobě nefunguje, jsou tam problémy, konflikty, hádky. Já vím, že mám v životě špatně všechno, že mám celý život naruby. A vím, že je to nesexy a že většina žen by o takového chlapa nestála. Ale věz, že 102 komentářů je příliš málo na to, aby se mi život změnil a bylo všechno normální. Jak jsem psal výše, na terapii chodím celý život a jsou to vrozené problémy, takže tady to fakt nevyřešíme.

nerentier
hodnocení

0x

Dobrá tedy, pro účel diskuze...naž ji najdeš, nespěchej se svatbou. Konce bývají (h)různé. *vtip*

Nejlepší byl podpantoflák flegamtik Šesták :-D

Šestáka neznám, ale utkvěl mi Petr Nečas s tou svojí dominou Janinkou. Jak strašně uboze kňoural.

tv.idnes.cz/...

To neznám, taky dobrý :-D

lesop
hodnocení

Včera jsem byl na jedné akci pro lidi, kteří jsou taky duševně postižení, protáhlo se to až do dnešního rána. Na rozdíl ode mě byla ale většina z nich (ne všichni) v životě dost úspěšná (tři dobře vydělávající programátoři, doktorandka sociologie apod.). Bylo tam víc mužů než žen, ale ne o moc, zhruba tak půl na půl. Asi jedna žena, kterou jsem viděl, byla nekoukatelná, že by se mi do ní nechtělo jít. Ostatní, asi tak 30 žen, bych klidně bral. Byl jsem tam jeden z nejstarších, spíše tam byli lidi mladší, ale ne o moc, např. 27 let.

Byl jsem tam asi ze všech nejdivnější. Později mi řekli, že to, že jsem nějakej divnej, poznali hned když jsem vešel do místnosti, protože jsem nechtěně zesměšnil jednu pořadatelku. Bavil jsem se tam se dvěma holkami (i s tou doktorandkou), těm jsem se velmi velmi brzy znelíbil, protože jsem řekl jednu nevhodnou věc, použil jsem sarkasmus, což mi výše někdo nedoporučoval. Té doktorandce jsem se znelíbil dokonce dvakrát. Když se tam všichni spolu bavili, tak jsem se nedokázal do akce zapojit, chvíli jsem tam seděl jako jediný vyčleněný mimo skupinu. Když se končilo, tak to bylo podobné, seděl jsem jenom vedle, čuměl do blba a cucal brčko z prázdné sklenice, protože jsem se neuměl zapojit do rozhovoru. S jednou holkou jsem si tam velmi hezky pokecal, ukázalo se, že máme vlastně stejné problémy. Jenomže ona byla bohužel zadaná a dokonce tam její přítel byl taky a seděl opodál.

Prostě jsem se neuměl zapojit a dělal jsem tam ostudu, byť to přitom vlastně taky byli lidi s hendikepem.

A vy mi radíte, abych se seznamoval ve vlaku.

Ona "svátost manželství" není taky pro každého... - když to přijmete, můžete být úspěšný jinde.

lesop
hodnocení

@jmlc: Vůbec nerozumím, jak to myslíte. Můžete vysvětlit?

evidentně vám není dáno (a nejste sám na světě), abyste měl ženu.

Pokud potřebujete sexuálně ukojit, zřejmě nezbude než placená služba. Pokud vám jde o lásku či pevný parnterský vztah, tak to není za peníze ani nejde vynutit.

Když vám nepomáhá podle vašich komentářů vlastně vůbec nic, prostě se s tím smiřte, nechte si nějakého koníčka a žijte pro něj...

Matouš 22:14

"Neboť mnoho je povolaných, ale málo vyvolených"

Když se s faktem, že nebudete mít žádnou ženu, smíříte, budete mít spokojenější život.

lesop
hodnocení

@jmlc: Píšete, abych se smířil s faktem, že nebudu mít žádnou ženu. Nejsem vůbec proti. Poraďte, jak na to. Když se s tím smířím, ztratím tuto potřebu, kterou celoživotně mám, tuto sociální potřebu, najít si nějakou, navázat vztah, mít vztah, když mi to bude jedno, že ten vztah nemám, budu s tím v pohodě, pro mě to bude obrovská úleva. Mně se uleví, pozornost přesměruji někam jinam, budu dělat něco jiného, budu produktivnější. A budu šťastnější, budu mít šťastný, spokojený život.

Já bych to klidně přirovnal třeba k závislostem. Když je někdo alkoholik, ten alkohol mu zasahuje do života, i když ho zrovna u sebe nemá, protože na něj myslí, možná má dokonce absťák. V současnosti je to tak, že mi samota (to, že nemám partnerku) zasahuje do života, ovlivňuje to myšlení, chování, mám z toho nervy, depky. Myslím na to, kudy chodím. Moje denní aktivity jsou tím ovlivněny, velkou část z nich dělám kvůli tomu (třeba právě když si hodiny denně prohlížím fóra se vztahovou tematikou nebo seznamky, za rok se ten čas nasčítá). Chovám se jinak, než jsem se choval dříve. Jsem protivný, nervózní, ovlivňuje to chování v rodině, ovlivňuje to chování k cizím lidem (k ženám především). Jak jsem psal výše, hrabe mi z toho. Dá se říct, že invalidní jsem částečně kvůli tomu, že jsem sám, protože jsem se před lety "po x-tém odmítnutí" nervově zhroutil. Právě proto jsem se přišel zeptat sem, protože si říkám, že za zeptání nic nedám, i kdyby to ničemu nepomohlo.

lesop
hodnocení

Ale já jsem se na té akci snažil. Těm dvěma holkám, co jsem se s nimi bavil, jsem koupil pití. Akorát že jich se to spíš ještě dotklo, protože to byly feministky, obě studentky sociologie, takže myšlenkově na trochu jiné vlně. A dělal jsem tam problémy, když si tam ostatní vzali pití, tak jsem je nechtěně práskl servírce, takže tam na ně vlitnul hospodskej, že se sklenicemi se ven chodit nesmí. Ale aspoň nezjistili, že jsem to vykecal já, naopak se k tomu přiznal ještě někdo jiný, že asi za to může on (ač asi nemohl).

Nepřirovnávej, nevysvětluj. Stačí, aby tě někdo měl rád. U lidí evidentně narážíš a u holek tuplem.

Pořiď si psa. Bude takový, jakého si vychováš a bude tě mít rád.

hodnocení

0x
Rada je jednoduchá. Začněte dělat bojové umění. Ne sport, kde se závodí, ale klasické bojové umění. Karatedo. Aikido. Naučíte se respektovat sebe i druhé. Získáte sebevědomí. Největší vítězství je nad sebou samým!
Přihlašte se už teď, nečekejte na září. Budete se zdokonalovat v bojovém umění a následně i v životě. A nejspíš taky potkáte na tréninku dost děvčat, s kterými si zacvičíte, co víc chtít. Při cvičení aktivujete hormon dobré nálady a získáte pozitivní pohled na svět. Hodně zdaru, budoucí mistře.
lesop
hodnocení

@pepan321: Zajímavá rada, bojové umění mi ohledně seznamování ještě nikdo nikdy neradil. Ale já vůbec nejsem na sport, jsem úplné nemehlo. Docela pochybuji, že bych tam potkal děvčata, pokud vím, tak o tyto koníčky má zájem především mužské pohlaví. A pokud náhodou to chtějí dělat ženy, tak mají oddělený ženský tým. Smíšené kroužky asi moc nefrčí. Nebo se mýlím? Třeba o tom víte víc. Ale děvče bych si při tréninku určitě nenašel, protože já bych to cvičil jako pitomec, takže to bych si před nimi udělal jedině ostudu. Takže leda najít si trenéra a dělat to individuálně, abych neměl před týmem ostudu.

Klidně bych se i přihlásil, věřím, že by mi to psychicky pomohlo. Jenomže já vůbec nejsem na sport. Mně to nic neříká a jsem na to úplně levej. Z tělocviku jsem byl ve škole uvolněn. Napadá vás bojové umění, které by bylo vhodné pro začátečníky? Nemyslím začátečníky v bojovém umění (vše jednou začnete dělat poprvé), ale začátečníky ve sportu, prostě vhodné pro nemehla. Protože kdyby to bojové umění bylo třeba i hodně o gymnastice, že by se u toho skákalo a tak, tak to si nedovedu představit, jak bych dal.

Dal byste prosím nějaké konkrétní rady?

Můžete začít něčím jednodušším. Třeba Tai-chi. I když v našich končinách je to obvykle spíš zdravotní cvičení než bojové umění. V Číně ho cvičí hodně důchodci v parku, například. Naučíte se zde dýchat, uvolnit se, zbavíte se stresu a poznáte svoje tělo. Další zajímavé bojové umění je aikido. Obsahuje méně úderů, jsou zde páky, hody atd. V obou výše uvedených variantách cvičí dost holek, resp. žen. A nezávodí se zde, takže se nejede na výkon a u toho Tai-chi se třeba ani nezapotíte. Cvičí se dohromady, mladší, starší, muži, ženy. Mrkněte na YouTube. Jako je toho daleko více, když napíšete, odkud jste, podívám se, co je ve Vašem okolí.

emilia
hodnocení

0x
za me by bylo nejlepsi, zalozit si seznamku - nejvice doporucuji badoo nebo tinder. necekala bych a hned bych na profil napsala, jaky jsi, kdyz te bude nejaka zena chtit, bude te chtit se vsim vsudy:)
laska je laska, az se do tebe nejaka zamiluje, na ostatnim ji nebude zalezet. nesmis vsak cekat dalsich 30 let a jak tu pisi ostatni, delej neco pro sebe, cvic, zmen stravu, uprav si uces a budes se citit mnohem sebevedomeji.
lesop
hodnocení

@emilia: Některé seznamky znám, ty nefungují, protože je tam drtivá převaha mužů nad ženami (třeba i deset mužů na jednu ženu). Badoo ani Tinder jsem ovšem nezkoušel, četl jsem na to různé názory, ale převažoval ten, že nefungují o nic lépe než jiné seznamky – tedy ženy se na nich seznámit mohou, pokud chtějí, muži jedině, pokud jsou krásní nebo komunikativně zdatní. Ale v pátek na té akci mi jeden týpek tvrdil, že za poslední léta už měl dvanáctkrát tinder date. A nepřipadalo mi, že by byl o hodně hezčí než já. Ale asi prostě věděl, co jim odepsat, aby zaujal. (A ještě byl asi vybíravý, protože mi říkal, že tu jednu odmítl, že tam nebyly sympatie, takže zůstali jenom kamarádi. Přitom vůbec nevím proč, naopak byla velmi hezká, ona tam totiž byla taky, takže jsem ji viděl, jak vypadá.)

Je pravda, že jsem je v podstatě nezkoušel, takže nemohu říct. Jaké máš s nimi zkušenosti ty?

emilia
s badoo mam uzasne zkusenosti, chodim s muzi pres badoo pravidelne a uz jich mam tolik, ze si muzu vybirat.. avsak toho praveho stale hledam, ale verim, ze brzy najdu:) zkus to, myslim si, ze by to mohlo fungovat.
lesop
hodnocení

@emilia: Vlastně mě nepřekvapuje, že máš úžasné zkušenosti, když jsi žena. Na většině seznamek je přebytek mužů a nedostatek žen. Tudíž ženy si tam mohou vybírat (většina mužů je samozřejmě lidský odpad, takže to chvíli trvá, žena musí být trpělivá a nehroutit se z toho, že jí píší pitomci, ale nakonec si vybere, tu možnost má), ale na muže tam žádná nečeká, když muž napíše, žádná nereaguje, neodepíše. Že by nějaká napsala sama od sebe, to je jedině sen. Nevím, jestli Tinder a Badoo jsou v tomto výjimky, někde jsem četl, že ano, a někde zase, že ne.

Nějakou konkrétní radu, jak tam začít a jak to tam dělat, bys neměla?

mnd®
hodnocení

0x

lesop: už toho nech. a nebo mi napiš a nějakou ženskou ti najdu.Jo ty jseš vlastně neregistrovanej píp.

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]