Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Potřeba soužití

Od: maruska* odpovědí: 23 změna:
Zdravím, potřebuji od vás trochu nadhledu..zamilovala jsem se do muže, s kterým máme vztah již téměř rok. Přála bych si plnohodnotný partnerský vztah, tedy soužití a společný domov. On však bydlí se svou matkou, o kterou se stará, protože již není zcela samostatná. Nikdy se nezmínil o tom, že by za maminkou mohla jezdit vypomoct i sociální pracovnice, abychom se mohli sestěhovat my dva s dětmi (každý máme jedno dítě v péči). Vnímám to tak, jako by vlastně nebyl volný a zvažuji, co dál. Trápím se odloučením a chybí mi společný domov. Na druhou stranu rozchod je pro mě s ohledem na silné city těžko představitelný..

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

4x
A kde bydlel před tím, s předchozí ženou, s kterou má dítě? A proč se vlastně rozešli? Nemůže to být mamánek, který za péči o matku skrývá to, že od ní odejít nikdy nechce? Jak je matka stará a co jí je, je reálně nemocná? Někdy může takhle s dospělým synem cvičit vitální pětašedesátnice, která dostává 3x denně infarkt. Doporučuji k přečtení knihu Tchyně a uzený od Simony Monyové. Víte byla jsem pečující osobou 2,5 roku a svým synům bych tohle neudělala. Péče o nemohoucího ničí fyzicky i psychicky pečujícího, takovou budoucnost pro své syny nechci. Až se nezvládnu obsloužit a bude to stav trvalý, není na tomto světě pro mě místo.

Velmi syrově, ale pravdivě řečeno. Doufám, že jednou budu mít dost síly k témuž.

dio

Simona, ukazkova psychopatka, z ni si priklad urcite neberte...

pb®
Simona Monyová psychopatka nebyla, pokud ovšem nepovažujete za psychopaty oběti domácího násilí. Psychopat byl její manžel, který ji týral a nakonec i zabil.

hodnocení

3x

Zdravím. Vy chcete, Vy potřebujete, Vy se trápíte atd..A co na to on? Komunikujete o tomto především s ním? Jak on vidí váš vztah do budoucna? Možná mu to takto vyhovuje a sestěhovávat se s Vámi ani nechce..Pokud Vy to máte jinak, pak se s tím holt smíříte, nebo si najdete vhodnějšího partnera pro život s kterým budete mít vše tak, jak si představujete. Hodně záleží na tom jak se na váš vztah dívá i on..Mluvte o tom spolu a pak se podle toho zařiďte!

tj
hodnocení

1x
Rodiče jsou velice důležití, milujeme je a je třeba k nim chovat úctu. Ale NEMAJÍ právo vám kazit život. Pokud jste vstřícní, hodní a správní lidé, nabídněte jeho mamince ještě jednou, že se s ní přestěhujete do většího domu, že se milujete a chcete tvořit pár, bydlet spolu (a ne mrhat svým časem, než maminka umře, protože ty roky vám už nikdo nevrátí, tik tak, tik tak). A že s vámi bude bydlet, budete se o ní starat a mít jí rádi. Pokud si bude stát za tím, že neodejde, nabídněte jí, že zaplatíte pečovatelku, která za ní bude pravidelně jezdit. Pokud ani tak nepochodíte, a bude rozhodnutá stát mezi vámi až do své smrti, tak pak záleží na vašem příteli. Pokud bych byl na jeho místě a měla by mi moje matka stejně sobecky a zatvrzele bránit ve štěstí, vybral bych si svou lásku a matku šoupnul do nějakého domova. (Ale věřím, že mamka by se přestěhovala s námi do většího). Když se k vám někdo chová zle a sobecky, nezaslouží si nadstandardní zacházení a vyčerpávající péči, i když se jedná o rodinu.

hodnocení

0x

Proč mu nenabídnete Vy, že se sestěhujete včetně jeho matky? Když k němu máte silné city, tak se snažte o pochopení z jeho pohledu. Vám by asi také nebylo příjemné předat matku sociální pracovnici a odejít o ní. Tím mu alespoň dokážete, jak moc ho máte ráda.

maruska*
hodnocení

Maminka bydlí v mini domečku, který není prostorově dostatečný pro nás všechny a přestěhovat se odmítá, chce tam dožít.

Tak se nad tím trochu zamyslete, třeba něco vymyslíte - má malý domeček, ale co třeba velký pozemek? Nešel by tam postavit další dům, nebo něco přistavět? Není někde v blízkém okolí dům, který byste mohli koupit? Když se do toho malého domečku vejdou tři lidi, třeba by se to dalo nějak udělat i pro pět, třeba menší rekonstrukcí.

hodnocení

0x
A teď opačný příklad.
Vaše maminka je nemohoucí, Vy se o ní staráte a přítel chce, ať jí necháte v péčí cizí osoby a odstěhujete se k němu.
Jaká bude prosím odpověď?
maruska*
hodnocení

Samozřejmě rozumím.. nicméně mi v začátku tyto skutečnosti neřekl, abych se mohla rozhodnout dřív než jsem se zamilovala. A neměla jsem na mysli předání pracovníci úplně, ale výpomoc společně s námi.
A tu výpomoc si predstavujete jak?
Soc pracovnice Po až Pá a vy možná v So/Ne, teda pokud bude čas a nepůjdete z dětma někam na výlet?
Pokud to dobře chápu,tak jste věděla že se stará o nemocnou matku,
maruska*
hodnocení

Nevěděla..
Nějak vám tu historku přestávám věřit.
Jste spolu rok, on vám ze začátku nic neřekl(vaše slova),a teď děláte jakože překvapenou
Trošičku se do toho zamotávate
liska5

Ta nemohoucí maminka může být výmluva. Moc se mu asi do změny v podobě sestěhování nechce.

dio

@liska5 normalni obecny chlap, myslim chlap a ne babovka, se nikdy nebude stehovat k zenske! To je potreba aby si obecna zenska uvedomila: 1/ ma ten chlap kam si mne nastehovat? 2/ chce ten chlap si me tam nastehovat? Jednoduchy jak facka.

A tenhle chlap nema kam by si tu zenskou pristehoval a/nebo ani nechce si uvazat do kvartyru zenskou, kdo vi.

Tazatelka taky dobra, ona se zamilovala a nevedela do koho?

liska5

Když to zatajil? ...Tak se jí postupně otvírají oči.

hodnocení

0x
V pátek jsem se vrátil ze špitálu a byl se mnou na pokoji chlápek a s manželkou žijí také každý ve svém. Někdy na pár dní přijde on k ní, pak zase obráceně. Pak je každý hezky doma sám.
Tohle je situace, která nemá snadné řešení a může trvat ještě mnoho let.

hodnocení

0x

Nezlobte se, mně to od Vás přijde špatné a velmi sobecké. Chcete ho postavit před takové dilema?

Ona ta Vaše "láska" asi nebude tak silná, když přemýšlíte i nad rozchodem?

Ta máma tu přece nebude věčně, takového chlapa, který se dokáže postarat o nemohoucí mámu, bych si velmi vážila, respektovala a rozhodně mu nedávala nůž na krk.

doplněno 30.04.23 07:58:

@maruska přítel se přece zachoval tak, jak to považoval za správné.

Když tak čtu ty Vaše odpovědi, tak byste se do něj nezamilovala, pokud byste předem věděla, že se stará o vlastní mámu? *ee* Vy budete asi "terno" pro každého chlapa.

maruska*
hodnocení

Tak to ale není. Nechci ho k ničemu tlačit. Jen si přeji najít řešení této situace, protože oddělený život mě moc trápí..a tato situace může trvat mnoho mnoho let..

hodnocení

0x

Váš požadavek na společné bydlení je přirozený a pochopitelný. Další události ale pochopitelné nejsou a zasloužily by si podrobnější vysvětlení. Co jste dělali celý rok, že jste o tak vážném závazku nevěděla? To by přece mělo být téma na první schůzce. Také se mi nezdá, že by maminka byla tak sobecká, že by kategoricky vyžadovala obsluhu a znemožňovala tak synovi normální partnerský život. V tom víně něco plave. Tipuju, že se mu z nějakého důvodu do společného života nechce a maskuje to ušlechtilou činností. Nebylo by od věci také znát věk všech zúčasněných.

dio

Co prosim, resitt nemohouci matku na prvni schuzce?

A kdovi co ji je a jak to je, pokud chodi ten chlapek do prace, tak to asi zase neni tak vazny... kdyby chtel, ttak si vyridi prispevek na peci 3 stupen a nejakou chuvu vyuzije...

Ale asi moc nechce, neumi, nechce lezt do sfery zeny, pripadne jeho dite, kdo vi...

hodnocení

0x

Přijde mi bizarní, aby ženská přesvědčovala "muže" aby s ní žil jako pár a ne se jen scházel. Některý ženský už nemají ani kapku sebeúcty.

Starý lidi by si měli uvědomit, že mladší mají taky své životy. Produktivní lidi platí důchodcům důchody tak logicky potřebují k tomu i nějaké podmínky. Peníze důchodců stát dávno prožral.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]