Nejste přihlášen/a.
Proto , kdo chce založit rodinu , tak hledá něco svého . Vyletět z nájmu sám je blbé , ale i s rodinou nepředstavitelné .
doutnáku, skoro máte pravdu, ale už jste viděl poškrábané vchodové dveře, když se pes dožaduje venčení?
To díte neudělá, ale pes SKORO vždy.
Dobrý den, takže, nejdříve byl uzavřen nájemní vztah a až potom si nájemce do již pronajatého bytu pořídil psa (takto to píšete, že?). Tak nic nezatajil a ani Vy jste ho předem neupozornil, že si tam psa nepřejete (zakázat nemůžete, upozornit/požádat/informovat ano). Škodu může způsobit pes, kočka, neopatrný nájemce, návštěva, dítě, otevřené okno za bouřky - a toto se řeší po skončení nájem. poměru dohodou/odpočtem z kauce (viz NOZ). Kdo pronajímá byt jako nezařízený (kam si nájemce nastěhuje své vlastní vybavení), ten má klidnější spaní. Zdravím!
P.S. Práva majitele pronajímaného bytu (pronajímatele) určuje NOZ, ale velké zastání tam nenajdete.
lukaspu - tak, jak to bylo ve skutečnosti (ale pravdu)? Zatajil psa na začátku náj. vztahu (na Váš dotaz na psa) nebo si ho pořídil až později?
Zákon Vám sice nedovoluje nájemníkovi psa zakázat, ale když hledáte nájemníka, tak můžete uvést, že si nepřejete domácí zvířata. A pokud by to nájemník nerespektoval, dal bych mu výpověď. Já jsem třeba cíleně hledal byt v němž si majitel nepřál domácí zvířata, protože jsem viděl pár bytů ve kterých pes byl a v každém to smrdělo jak v cařím hradu nebo byla poškrábaná podlaha, stěny, nábytek. Majitelé to většinou nechtějí opravovat, protože ví, že se to může s dalším nájemníkem opakovat a nic si na něm nevezmou,pokud nemá žádný majetek. Maximálně kauci, která nemusí na pokrytí takové škody stačit. Pokud má pes separační úzkost, tak je schopen z bytu udělat kůlničku na dříví.
Uvadet, at uz slovne nebo pisemne ve smlouve, muze co chce, ale dle zakona je tato cast neplatna. Dokonce najemce nemuze uvest duvod odmitnuti moznosti najmu (nebo ukonceni smlouvy) z duvodu domacich zvirat. Musi si najit nejaky neutrani duvod ktery neni v rozporu se zakonem.
Nikdo vám nemůže zakázat požádat nájemníka, aby do bytu nevodil psy. Nájemník se tím ovšem nemusí řídit, zrovna tak pronajímatel nemusí smlouvu prodloužit.
siley: Ano, vím, že ustanovení smlouvy o zákazu domácích zvířat by bylo neplatné. Ale pokud bych si s nájemníkem předem vyjasnil, že si nepřeji domácí zvířata a nájemník by to porušil, dal mu okamžitě výpověď nebo neprodloužil smlouvu. Uvádět důvod není nutné.
Přesně! Nikoho nevyhodíte z bytu z důvodu, že si tam pořídí psa. Proto je nutné projevit určitou předvídavost a smlouvu s nájemníkem NIKDY nesepisovat na dobu neurčitou! První smlouvu na půlrok, pokud je to slušná rodina tak další už na rok. Ale vždy v případě problému máte jednoduchou páku v ruce.
Vůbec nechápu proč máte potřebu se takhle dohadovat - vždyť jsem už 2x napsal, že jsem si nadřazenosti zákona proti ustanovením ve smlouvě vědom. Proto jsem taky napsal, že bych mu dal výpověď bez udání důvodů nebo mu neprodloužil smlouvu - podle toho, jestli by smlouva byla napsána na dobu určitou nebo neurčitou.
Jak zatajil - psa hlásit nemusí, zvíře tam mít může ze zákona. Možná máš nárok na vyšší nájem (?)
Mmch. nájemník pokud je prase tak to vybydlí stokrát vc než vychovaný pes. Nebo dítě, klidně počmárá zdi mašlovačkou a sádlem, vylije mlíko do parket apod.
Stačí neprodloužit smlouvu nebo dát výpověď podle smlouvy příp. zákona.. Ale slušný páníček + pes můžou být lepší volba než další nájemník který to fakt vybydlí a navíc tam bude čtvrt roku zadarmo, tak aby sis spíš nenaběhnul...
Práva máš ta, která jste si sjednali ve smlouvě, tedy pravděpodobně právo převzít byt ve stejném stavu, v jakém jsi ho předal, jistě máš stav zaznamenán na kameře
Svéprávní mají zvíře v bytě vyřešeno - ve smlouvě kde nájemci nežádali/nezapsali/nechtěli zvíře mám uvedeno, že za další
* osobu než tu uvedenou v evidenčním listu se hradí přirážka k nájmu +1000,- měsíčně,
* zvíře než to zvíře uvedené v evidenčním listu se hradí přirážka k nájmu +2000,- měsíčně za jedno každé zvíře
Částky si uveďte libovolné...
Slovo "komunista” je urážka? A koho? Jak řekl Einstein, nekonečná je jen ..... ......
No jo vlastně, citlivý téma, manželský komančský pár.
Ale k věci : , já to nevymáhám, jen když si stěžuje okolí, nebo když vidím škodu, a je to dost silná páka!
Každop. pan RE4ZON je vedle jak ta jedle.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.