Nejste přihlášen/a.
@aja1946 ono to asi bude složitější, určit příčinu. Zde si to celé přečtěte,možná to bude ono zdravi.euro.cz/...
PROBLEMATIKA NYKTURIE U SENIORŮ
Nykturie se vyskytuje až u 70 % populace ve věku nad 65 let, u seniorů nad 90 let se vyskytuje téměř v 90 %Nykturie je charakteristická počtem dvou a více mikcí za noc, ovšem musí jim předcházet a poté následovat spánek. Za nykturii nelze považovat situaci, kdy se pacient vzbudí z jiné příčiny (vnější podněty, strach), a když už je vzhůru, jde se "preventivně"vymočit...
Občas mě to taky trápilo. Naučila jsem se včas přidat ještě 1deku a spím až do rána. Prostě nesmí mi být zima, ani malinko.
Pocitově tomu tak být nemusí. Prostě jsem to jenom zkusila a funguje to.
Je ale pravda, že občas někdy v průběhu noci se vzbudím a tu horní deku (lehká) sundám, odhodím, protože je mi vedro.
Už nevím, kde jsem to četla, ale prý ledviny nastojato a ledviny naležato prý fungují jinak. A taky že nejít v noci čurat vůbec, to prý znamená, že nejsme dostatečně zavodněni. Když jednou, tak to bude asi v pořádku. U starší kategorie myslím, že i dvakrát je ještě v normě.
Mám to taky, ráno chodím každou půl hodinu, po 8:00 se to zastaví a pak už zase pohoda.
Mimo cukrovky jsem skoro zdráv, prý je i nějaká polineuropatie na ledvinách, ne jenom na nohách, tak nevím.
Prostata je v pořádku a piju málo.
K posteli si kupte přenosný záchod dmapraha.cz/... nebo dmapraha.cz/...
Nemusíte se plazit v noci na záchod a vymočíte se pohodlně u postele. Ráno nádobu s močem donesete na záchod.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.