Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Časté močení v noci

Od: aja1946® odpovědí: 18 změna:
Seniorsky věk. Řešila to tady nějaká žena? Nejde o nějaké nuceni vymočit trošku, normální množství a 4x za noc. Nepiju nijak moc, napiju se naposled v 7 večer, jdu ještě před spaním tak ve 23 a vzbudi mě to už za hodinu a pokračuje to dal, za další hodinu, za dvě. Veškerá vyšetření vč. gynekologickeho nic neukazala. ptala jsem se lékařky, zda nemůže jít o špatnou funkci ledvin a vysmála se mi, že to má vyčtene z internetu, ale tam se fakt jako jeden z ukazatelu píše časté močení velmi čiré moči v noci.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

@aja1946 ono to asi bude složitější, určit příčinu. Zde si to celé přečtěte,možná to bude ono zdravi.euro.cz/...

PROBLEMATIKA NYKTURIE U SENIORŮ

Nykturie se vyskytuje až u 70 % populace ve věku nad 65 let, u seniorů nad 90 let se vyskytuje téměř v 90 %Nykturie je charakteristická počtem dvou a více mikcí za noc, ovšem musí jim předcházet a poté následovat spánek. Za nykturii nelze považovat situaci, kdy se pacient vzbudí z jiné příčiny (vnější podněty, strach), a když už je vzhůru, jde se "preventivně"vymočit...

hodnocení

Velmi zajímavý clanek, potěšilo mě akorát, že je to časté, převážná část příčin se mě bohužel netýká, dokonce i 2 léky, jiné než jmenované mi nezabral

tj
hodnocení

2x
Nepijete náhodou čaj? Zkuste úplně vysadit z jídelníčku a po obědě si už nedávejte ani jedno kafe... Stačí týden a uvidíte... Babi měla to samé...
hodnocení

Poslední 2 dny jsem vysadila dokonce i ranní kafe a nic, ale zkusím to ten týden bez čaje, je fakt že je zima občas si ho dam odpoledne

hodnocení

2x

Občas mě to taky trápilo. Naučila jsem se včas přidat ještě 1deku a spím až do rána. Prostě nesmí mi být zima, ani malinko.

hodnocení

Tak zima mi neni

Pocitově tomu tak být nemusí. Prostě jsem to jenom zkusila a funguje to.

Je ale pravda, že občas někdy v průběhu noci se vzbudím a tu horní deku (lehká) sundám, odhodím, protože je mi vedro.

hodnocení

2x
Mám to samé. Diabetes nemám,seniorka také nejsem.

liska5
hodnocení

2x

Už nevím, kde jsem to četla, ale prý ledviny nastojato a ledviny naležato prý fungují jinak. A taky že nejít v noci čurat vůbec, to prý znamená, že nejsme dostatečně zavodněni. Když jednou, tak to bude asi v pořádku. U starší kategorie myslím, že i dvakrát je ještě v normě.

hodnocení

Na to asi něco bude, pila jsem v 18,30 od té doby jsem nebyla, půjdu před spaním a už vidím zase tu noc
liska5

Možná to ovlivňuje i to, že nemáme tak hluboký spánek, jako zamlada

zaseja
hodnocení

0x

Mám to taky, ráno chodím každou půl hodinu, po 8:00 se to zastaví a pak už zase pohoda.

Mimo cukrovky jsem skoro zdráv, prý je i nějaká polineuropatie na ledvinách, ne jenom na nohách, tak nevím.

Prostata je v pořádku a piju málo.

Časté močení je typický příznak cukrovky, koneckonců vědecký název je od řeckého slova diabetes - uplynout, odtékat - z toho český název úplavice cukrová. Neléčený diabetik se "umočil" k smrti, zabila ho dehydratace.

hodnocení

0x

Co test na cukrovku nebo diabetes insipidus?

28.04.23 21:31
hodnocení

Ok

guma
hodnocení

0x

K posteli si kupte přenosný záchod dmapraha.cz/... nebo dmapraha.cz/...

Nemusíte se plazit v noci na záchod a vymočíte se pohodlně u postele. Ráno nádobu s močem donesete na záchod.

hodnocení

To je ale nesmysl a navíc nechutne

Nesmysl to není, dělalo se to celá staletí v dobách, kdy lidé splachovací záchody neměli a nechtěli v noci chodit přes dvůr. Říkalo se tomu nočník a to jméno zůstalo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]