Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Veřejné kamery v obci? Žaloba?

Od: norbertr odpovědí: 12 změna:
Dobrý den jak to je s kamerami které jsou veřejně dostupné úplně komukoliv na stránkách obce ohledně GDPR? Teoreticky by se mohl najít někdo kdo by je mohl žalovat že nemají právo ho zveřejňovat na internetu. S kamarádkou jsem zkoušel že ona přijela autobusem, kamera od ní vzdálená zhruba 5m a měla kartón ( 0.25m X 0.25m ) a na něm velkými písmeny fixou AHOJ, šlo to přečíst, šel vidět její obličej a poznal jsem i další lidi. Samozřejmě já ani kamarádka nechceme podávat žalobu:-D spíš mě zajímá jak je něco takového možné v naší ULTRA LEVICOVÉ společnosti navíc s gdpr zákonem. Na veřejných prostranstvích pouze úředníci, strážníci a policisté mají povinnost strpět záznam své osoby například při špatném zákroku ze strany policistů (stejný důvod proč mají oni kamery a točí).

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Podla GDPR su obecne kamery ok, ale moznost sledovat obraz online kymkolvek ok nie je. su potom iste vynimky a sede zony, napriklad kamera na zjazdovke.

Také bych to tak viděl.

sasa*
hodnocení

2x

Ty se na něco ptáš, a hned si to zdůvodňuješ a odvozuješ nějaké ootiny. Kde jsi vzal tu jistotu, že naše společnost je ultra

levicová apod. Ty žalovat nechceš, ale co když tebe někdo jo - za šíření poplašných zpráv. Ještě se douč Češtinu

a pak posuzuj jiné.

hodnocení

1x
Pokud kamery provozuje obec, bude vhodné obrátit se na starostu.
Ovšem zdržet se nevhodných výrazů...
asas
Například jakých? @hejkal . Budu požadovat od starosty souhlas se zveřejněním mé osoby na základě zákona o GDPR, v opačném případě ho informují o mých možnostech a ať počítá s před žalobní výzvou a následnou žalobou. Tady jde hlavně o to že vás kdokoliv z druhého konce republiky může sledovat a pak si případně na někoho počkat a následně si společně " vyříkat " staré účty. Zde je ještě možné trestní oznámení ohledně stalkingu, samozřejmě mířeno na provozovatele tudíž starosta.

hodnocení

0x

Doporučuju si načíst předpisy ohledně GDPR a kamerových systémů, než začnete házat slovy, jako je žaloba. Například je propastný rozdíl mezi systémem se záznamem a bez záznamu. Navíc jen magor by se pouštěl do občanskoprávního sporu, když máme placený státní orgán, který se ochranou osobních údajů zabývá.

Se studiem můžete začít třeba zde a opravdu to není problematika zvládnutelná v rámci odpovědi zde na poradně.

uoou.cz/...

asas
@amper v pořádku mě zajímá kde starosta vezme souhlas na zveřejnění mé osoby, k tomu všemu veřejně úplně pro všechny. Pokud mít souhlas se zveřejněním nebude tak žaloba bude mířená na toto, advokát mi to takto potvrdil.
prd

Veřejný zájem? Bezpečnost v obci?

Člověk snad nemusí hned vše nastudovat, když má pochybnosti. Já bych poslal dotaz na uoou.cz, zda-li je postup obecního úřadu v pořádku či nikoliv. Osobně se domnívám, že v pořádku není, nezdá se mi, že by bylo v souladu se zákonem, že ke kamerovým záznamům obce má přístup kdokoli.

@orion + asas: Dotazem na ÚOOÚ samozřejmě nic nezkazíte. Nicméně stále nevím, zda jde o systém se záznamem či bez něj. Online režim pro každého s tím opravdu nemá co dělat. A přístup: Já to číst nebudu a ty mi řekni jak to je, ten neberu. Pokud není jasná otázka (respektive jednoznačně specifikovány okolnosti případu), stejně nelze odpovědět.

mvcr.cz/...

hodnocení

0x

Že by další troll?

Páč to co popisuje je nesmysl, třeba se koukám na ČT Panorama, jak jsou ne lyžích na horách, v létě na pláži třeba b bazénu Podolí.

Zkuste sdělit, o které město jde?

Troll nebo pomýlený. A nebo se durdí oprávněně, ale pokud nedá doplňující info, je to diskuse o ničem. Samotné online umožnění sledování není v rozporu se zákonem. A vhledem k tomu, že tazatel musí mít druhou osobu k tomu, aby prověřil rozlišovací schopnosti kamery, je téměř jasno.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]