Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
mám G2.2 účet u KB a k němu zřízený kontokorent 5 tisíc Kč, který je bezúročný. Účet jsem měl mít do 30 let zdarma, předpokládal jsem, že i s tím kontokorentem. Nicméně KB se chystá překopat svoji nabídku, "tarify" pro studenty chtějí představit v létě. Díval jsem se do smlouvy a je tam uvedné, že sazba se může změnit v závislosti sazebíku úrokových sazeb. Díval sem se i tam a ta 0% uroková sazba platí pro účty založené od určitého data, staré G2 účty mají tuším 12%.
A vlastně by mě zajímal postup, kdyby ten nový účet ten bezúročný kontokorent přestal nabízet a zhoršili by se podmínky. Mají právo říct "Okej, vraťte nám peníze" což kdyby řekli všem, mohl by to být problém. Nebo prostě změní sazebník, u kontokorentu napaří 12-20% úrok a lidi buď budou platit měsíčně úrok nebo prostě kontokorent splatí?
Z banky jsem zatím nedostal kloudnou odpověď. Nicméně KB mám jen kvůli tomu kontokorentu, nic mě nestojí, neřeším. Ale v momentě kdy by byl zpoplatněn, tak jsem jim dal na vědomí, že kontokorent zaplatím a s tím zruším i účet.
Já těch 5 litrů mám, to není problém. Jen když mě ten kontokorent nic nestojí zatím, tak nemám motivaci to zaplatit, dokážu si představit že těch 5k utratím za lepší věci..ale už mě to taky napadlo. No mám u nich bezplatnou zlatou kartu do listopadu tak až vyprší, tak se s ními rozloučím tak jako tak.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.