Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Šupinky na obličeji?

Od: janaf odpovědí: 6 změna:
Dobrý den je mi 16 let ráno i večer se mažu hydratačními krémy ale i přes to se mi hlavně v obočí,nos ,pod očima a mezi očima (místo hned nad nosem) tvoří takové malé šupinky kůže a to nepoužívám na sprchování žádné nejlevnější mýdlo a 2x denně než jdu spát a když se vzbudím si vyčistím a pak promažu pleť. Ale i přesto mi vadí že jdu do města a mám asi suchou pleť a na obličeji mám pár takových malých šupinek (které se samozřejmě vrací) a já vypadám jak nějaký somrák co se o sebe nestará

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

1x

Pokožka je odrazem Tvého vnitřního prostředí, jak se stravuješ, jestli kouříš, zda jsi ve stresu, bereš léky, hormonální antikoncepci, máš dost pohybu venku...Zdravá pokožka potřebuje dostatek Zn, Fe, vitamínu A a B6, B2. U té suché je to často nedostaek železa. To zas chybí u osob, které konzumují příliš mléčného a u dívek se silnými menses. Vše dodávej přednostně v přírodní formě. Nejvíc Fe v přijatelné formě má melasa, ten černý pendrekový sirup ze zdravé výživy. Lžíci denně. Nepoužívej na obličej žádná mýdla, stačí mýt vodou. Kůže má své ochranné mechanismy. Ty je třeba podpořit zdravou stravou s omezením cukru. Čím mazat, poradí i v lékárně. Někomu pomáhá olejíček s E vitamínem. Dobrý na kožní plísně. Užívej probiotika, úprava střevní mikroflory podpoří i kvalitu pleti. Ve hře může být i autoimunita, proto odlehčit tělu lehkou středomořskou stravou s dostatkem zeleniny, cereálií, luštěnin, ořechů, ryb...Také dostatečně pij čistou vodu. Ráno nalačno sklenici s kapkou citronu. Pak mezi jídly. Třeba bylinné čaje.

hodnocení

0x
Jaké přípravky používáte na pleť, mýdlo apod? Prostě vše co na obličej během dne dáváte.
doplněno 27.04.23 09:19: Případně je ta kůže na dotek hrubší?

hodnocení

0x

Tohle by měl vidět hlavně Váš dermatolog benu.cz/...

hodnocení

0x

Zkuste místo hydratačních krémů používat nějakou dobu krémy na suchou pleť-tedy mastnější a uvidíte zda se to zlepší. Mi to dělá přes zimu,šupinky na obličeji a při použití mastnějších krémů se již netvoří a kůže nesvědí a ani neštípe ;)

ben®
hodnocení

0x
Dobry den, kupte si a pouzivejte konopnou mast (napr. Konopela od Dr. Popov). Zdravim!

hodnocení

0x

Ahoj.
Každý večer po koupeli nanes na vatový tampón Olivový olej, ten hydratuje a zároveň perfektně vyživuje pokožku.
100% účinek, zaručuji :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]