Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bolest žeber

Od: david* odpovědí: 9 změna:
Dobrý den, včera jsem si koupil v Kebabu Kuřecí stripsy a nugetky s česnekovou omáčkou a hronlkami. Po asi hodině mě z toho začal bolet žaludek. Bolest žaludku přestala ale dneska mě strašně bolí žebra. Je to takové jako píchání nebo křeče... Nikde jsem se nepraštil ani mi nikdo nenakopal zadek... Je to podobná bolest jako při bolesti žaludku, protože tam bolest žaludku vystřelovala do žeber. Ale jako kdyby žaludek přestal bolet ale žebra ne. Za rady děkuji.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

0x

Pod žebrama vpravo je žlučník, to spíš bude on. Vystřeluje často do zad vpravém podžebří.

liska5
hodnocení

0x

Pod žebrama vpravo je žlučník, to spíš bude on. Bolest žlučníku vystřeluje často do zad vpravém podžebří. Reakce na tučné jídlo - pro žlučník typická. V lékárně dají kapky a pokud to neustoupí, tak k lékaři. Většinou pošle na sono /nebolí/ zjistit případné kamínky a dá lék na uvolnění žlučových cest a nařídí dietu.

david*
hodnocení

Je žlučník nějaké vážně onemocnění nebo běžná věc?
Žlučník je dutý orgán o objemu 40-50 ml uložený na pravé straně dutiny břišní, pod játry. Jeho hlavní funkcí je skladování a úprava žluči vytvořené v játrech, která je nezbytná pro trávení tuků. Nikoliv nějaká nemoc. Jestliže Vás to bude bolet následující den zajděte raději za lékařem
liska5

Pokud se dosud neozval, tak dieta a následná změna stravy ho zpravidla zklidní. Často podráždéní žlučníku vyvolá stres, a jak jste již poznal, tučné, mastné, smažené... ...i ten česnek. Má to hodně lidí a v různém stádiu. Někdy je z toho zánět na antibiotika a pár dní v nemocnici. Žluč se tvoří v játrech a do žlučníku se sbírá, to je rezervoár. Tak se musí vynechat vše, co škodí játrům. Po jídle se žlučník vyprázdní do tráveniny v dvanácterníku /začátek tenkého střeva/ pod žaludkem. Žluč emulguje, rozpouští, tuky, zároveň obsahuje jedy a nežádoucí látky, co vychytala játra,...toho je víc... Souvisí to s cholerterolem. Problém bývá kamének, co se vysrážel ze žluči a může ucpat žlučovod. Nevíš, kolik jakých kaménků máš. Proto se spěchá k lékaři, neboť tahle kolika hodně bolí a vývod žlučovodu je těsně s vývodem slinivky.. Teď si dejte 3 dny kašovitou stravu, pijte jen čistou vodu, jablečné přesnídávky, grepovou šťávu, banán, vařený batát. Já, být Vámi, zajdu k lékaři, abyste věděl, jak na tom jste.

jak já měl rád česnek...pěkně na topince nebo jen tak oloupaný/syrový s chlebíčkem s máslem...nikdy žádný problém ale jednou jsem se fakt až přejedl takových jednohubek s česnekovou pomazánkou...jak byly dobré...ale potom příšerná bolest tam kde je žlučník a trvalo to pár dnů než se to srovnalo-chodil jsem celý pokroucený...takže už konzumuji česnek jen příležitostně...už jej vyloženě nevyhledávám...všeho moc škodí...

hodnocení

0x
Pokud je bolest napravo, pod žebry, pak duhá cca v místě bradavky a pak třetí pod pravou lopatkou, je to žlučník. U mě bohužel bolest v podžebří chyběla, a tak mi obvoďák 10 let místo žlučových kamenů opakovaně diagnostikoval "skřípnutý mezižeberní sval" a v poslední fázi častých šílených kolik i "něco se srdcem", nebo plicní embolii. Jo, s doktorama je někdy sranda..
david*
hodnocení

Já nevím kde tam bolest přesně je. Výstřeluje spíš do žaludku...
liska5

Ať je to cokoliv, i ten žaludek, tak by to mělo po dietě přestat, jestli se to neuklidní za dva dny, tak k lékaři. Nebo se poraď v lékárně. Dají Ti nějaké bylinné kapky. Někdy to stačí, ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]