Nejste přihlášen/a.
Pod žebrama vpravo je žlučník, to spíš bude on. Bolest žlučníku vystřeluje často do zad vpravém podžebří. Reakce na tučné jídlo - pro žlučník typická. V lékárně dají kapky a pokud to neustoupí, tak k lékaři. Většinou pošle na sono /nebolí/ zjistit případné kamínky a dá lék na uvolnění žlučových cest a nařídí dietu.
Pokud se dosud neozval, tak dieta a následná změna stravy ho zpravidla zklidní. Často podráždéní žlučníku vyvolá stres, a jak jste již poznal, tučné, mastné, smažené... ...i ten česnek. Má to hodně lidí a v různém stádiu. Někdy je z toho zánět na antibiotika a pár dní v nemocnici. Žluč se tvoří v játrech a do žlučníku se sbírá, to je rezervoár. Tak se musí vynechat vše, co škodí játrům. Po jídle se žlučník vyprázdní do tráveniny v dvanácterníku /začátek tenkého střeva/ pod žaludkem. Žluč emulguje, rozpouští, tuky, zároveň obsahuje jedy a nežádoucí látky, co vychytala játra,...toho je víc... Souvisí to s cholerterolem. Problém bývá kamének, co se vysrážel ze žluči a může ucpat žlučovod. Nevíš, kolik jakých kaménků máš. Proto se spěchá k lékaři, neboť tahle kolika hodně bolí a vývod žlučovodu je těsně s vývodem slinivky.. Teď si dejte 3 dny kašovitou stravu, pijte jen čistou vodu, jablečné přesnídávky, grepovou šťávu, banán, vařený batát. Já, být Vámi, zajdu k lékaři, abyste věděl, jak na tom jste.
jak já měl rád česnek...pěkně na topince nebo jen tak oloupaný/syrový s chlebíčkem s máslem...nikdy žádný problém ale jednou jsem se fakt až přejedl takových jednohubek s česnekovou pomazánkou...jak byly dobré...ale potom příšerná bolest tam kde je žlučník a trvalo to pár dnů než se to srovnalo-chodil jsem celý pokroucený...takže už konzumuji česnek jen příležitostně...už jej vyloženě nevyhledávám...všeho moc škodí...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.