Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problémy s ukončením pracovní smlouvy

Od: pestik odpovědí: 6 změna:

Pracuji už 5 let pro jednu firmu na DPP (dohoda o provedení práce). Nyní šlo hodně věcí ve firmě do kytek. Asi 3 x za poslední půlrok se měnil můj přímý nadřízený. Poslední nadřízený odešel na konci ledna 2023. Od té doby nemám žádného přímého nadřízeného a ani mi nikdo po četných dotazech nesdělil, kdo je zástupce mého přímého nadřízeného. Pracuji na dálku a nikdo mi práci nezadává. Když mi teda práci zadávají, jsou s mým výkonem spokojení.

----

Nyní si potřebuji vybrat podporu v nezaměstnanosti, protože aktuálně nemám žádnou práci na hlavní pracovní poměr (HPP). Akorát me blokuje ta podepsaná smlouva DPP, protože s ní se nemůžu registrovat na úřadu práce a nemohu tak vybrat podporu. Mám zkrátka podepsanou DPP a nemám už od února 2023 žádné příjmy z této smlouvy.

----

Pokusil jsem se vykomunikovat s jedinou HR pracovnicí ve firmě, jestli by byl možný přechod ze smlouvy DPP na DPČ, kterou by úřad práce akceptoval při registraci a vybírání podpory. Přišla mi od ní automatická odpověď, že je v dlouhodobé pracovní neschopnosti a že jak to bude možné, bude mě kontaktovat ona nebo její nástupce. To mi moc nepomohlo. Před týdnem a půl jsem napsal e-mail i jednateli firmy, ale do teď mi nezareagoval. Včera jsem ho urgoval a přišla mi (jak jinak než) automatická odpověď, že je do út 16.5. nedostupný a že pokusí se zareagovat co nejdříve po svém návratu.

----

Nelíbí se mi to. Asi jsem tak nějak pochopil, že změna z DPP na DPČ nebude možná. V tom případě chci podat výpověď z té smlouvy DPP, protože mi nejsou schopni říct, kdy mi někdo bude zadávat práci. Výpověď chci poslat poštou, ale když jsem před 3 lety posílal nějaké dokumenty na oficiální sídlo firmy, tak se mi doporučený dopis vrátil. Minulý rok jsem taky něco poštou posílal ale na adresu skladu a přímo jsem to adresoval té HR pracovnici. Takže ke všemu nevím, kam a komu mám vlastně poslat výpověď, aby byla platná a aby se mi dopis nevrátil zpět.

----

Co vím za kontakty: mám e-mailový a telefonní kontakt na HR pracovnici, která je v dlouhodobé pracovní neschopnosti. Mám e-mail na jednatele firmy. Telefon nikde na sebe neuvádí. Pak mám akorát oficiální telefonní číslo a e-mail na zákaznickou podporu e-shopu, ale to je mi asi na prd.

----

Prosím o radu, co se dá v takové chvíli dělat. Chtěl bych ideálně teď zrušit DPP smlouvu, abych si mohl 5 měsíců vybrat podporu. Třeba se za půl roku a dál u nich objeví práce, kterou by mi mohli zadat, tak bych zrovnu DPP smlouvu uzavřel. Ale jsem blokovaný, tak jak jsem popsal situaci výše.

Předem díky.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Poslite to na datovu schranku firmy. Prestudujte si vopred, ake podmienky su na skoncenie ten vasej zmluvy, aby ste dodrzali doby.

Nieco ako :

na zaklade zmluvy zo dna XY u vas pracujem na dohodu. Podla clanku XY zmluvy a zakonnika prace paragraf XY vam oznamujem skoncenie mojho pracovneho pomeru. Vypovedna doba takto uplynie dna XY. Oznamte mi, kde a komu mam odovzdat zverene predmety (napr pocitac).

pestik
hodnocení

Díky za radu, ale nemám datovku. Nechci si ji zakládat. Není nějaké řešení, které by nemuselo zahrnovat datovku?

Ohledně podmínek smlouvy, to mám načteno i dodržím výpovědní lhůtu.

lmgify

Najdeš si oficiální adresu firmy v Rejstříku firem. Pošleš doporučeně.

pestik
hodnocení

lmgify - To už jsem na tom portálu hledal. Najde to adresu, na kterou jsem něco posílal před 3 lety doporučeně a psaní se mi vrátilo. Uzná úřad práce výpověď, která se mi vrátila zpět?

lmgify

Dogugloval jsem: poslat doporučeně s dodejkou ("Pokud by zaměstnavatel zásilku nepřevzal, nastává právní fikce, kdy se zásilka považuje se za doručenou dnem, kdy byl zaměstnavatel o uložení zásilky vyrozuměn." )

Česká pošta - doporučený dopis (Ctrl-F "dodejka")

hodnocení

0x

V takom pripade by som poslal mail na HR + konatela a sucasne doporuceny list na sidlo firmy, aj ked sa vam list vrati, zo zakona sa povazuje za doruceny.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]