Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyvrácený malíček

Od: rosalindaaa* odpovědí: 11 změna:

dobrý den , co mám dělat když jsem si vyvrátila malicek u nohy, muze to byt zlomeny? dekuji

doplněno 05.09.10 21:01:

dekuji vam

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zajeďte na pohotovost a nechte si to zrentgenovat.

rosalindaaa*
hodnocení

myslite ze to staci az zitra odpoledne?

sebod*

Jestli je vyvrácený, tak zatáhnout a dostat ho zpět na své místo. Dost to bolí, u lékaře Vám to tak také udělají. Jestli je zlomený, tak Vám s tím ani lékař nejspíš nic dělat nebude. Nechává se to srů

doplněno 05.09.10 21:07:

...nechává se to srůst...někam mi utekla písmenka :D

Pokud je to možné, jeďte hned. Samozřejmě to počká do zítřejšího odpoledne, a kdybyste si na to dala studený obklad a nešla s tím vůbec, tak i to je možné, ale může se Vám to špatně zafixovat a do smrti budete našlapovat s bolestí...

sebod*

No, oni lékaři se zlomeným malíčkem na noze toho moc nenadělají. Většinou se to nechá samo srůst. Zlomeniny malých kůstek jsou dost problematické. Buď to sroste v pohodě :), nebo to do konce života bolí jako čert *zed*. Potom se takové střevíčky na vyšším podpatku mění na mučící španělskou botu *plac*

karina*
hodnocení

2x

rossalindaaa s největší pravděpodobností ano. Vrátit ho do původní polohy, zalepit leukoplastí dohromady s ostatními prsty a nechat v klidu. Tohle zvládám tak, že mě doktor na emergenci i pochválil *smich*. Kdysi mi dávali nohu ke kolenu do sádry, pak už jen dle nové metody fixovali tou leukoplastí k ostatním prstům. Nedá se s tím nic víc dělat, nosit pevnou botu ( i doma) abyste si ho zase neukopla. Srůstat bude dobře měsíc. Karina

michal958*
hodnocení

0x

ledujte to, zajdete na chirurgii at vam udela rentgen, nejspise dostanete takovou drenáž,a mazat liotonem

cacab*

Drenáž,jo?*zed**sok*

Míša asi myslel bandáž. Dalmácie nebo decimálka, dyť vocogou... :)

michal958*

myslel sem bandaz mate pravdu spletl sem se*smich*

lidus*
hodnocení

0x

mělajsem malíček o práh nějak celý vyhnutý a oteklý, k lékaři jsem nešla a malíček jen leukoplastí stáhla k prsteníku. Lékař udělá totéž.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]