Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zjištění totožnosti dle čísla účtu

Od: kraken323 odpovědí: 3 změna:
Zakoupil jsem předmět na Aukru v ceně přes 4 000. Bohužel mimo garanci Aukra. Byl mi zaslán nějaký šunt bez ceny. Zjistil jsem, že adresa prodejce je vymyšlená a číslo telefonu nedostupné. Takže normální podvod. Naletělo možná více lidí. Aukro reaguje tak, že nemůže nic dělat. I když mu prodejce dluží provizi. Já si myslím, že přes číslo účtu by mohlo zjistit jeho majitele. Třeba podáním žaloby. Nebo to nejde?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Řešil bych podvod s policií. Mimochodem, aukro se chlubí ochranou, ale reálně málokomu pomůže.

hodnocení

1x

Je dobré si číslo účtu prolustrovat před platbou aspoń na Googlu..

Osobně bych takovou částku neposlala bez garance Aukra, to samé je bohužel i na Vinted, tam také někteří platí rovnou na účet, bez garance a podvodníků je tam také mraky...Zkuste zadat číslo účtu sem podvodnabazaru.cz/... třeba něco vyleze.

Běžte na policii, může toho mít na hrbu víc a nasčítá se...

ml
hodnocení

0x

To by jít mělo. Pokud by se tím někdo chtěl zabývat. Ale možná najdete jen bílého koně.

Na aukru se tohle před mnoha lety řešilo (tehdy tam ještě bylo diskuzní fórum). Byly tam i různé zážitky, jakože policie pátrání uzavřela s tím, že danou IP adresu používá 5 lidí a nevím, jak se vypořádali s účtem, pokud se vůbec platilo přes účet. V reakci na to se tehdy nějak upravovalo ověřování registrace, zatímco předtím stačil obyčejný dopis (takže stačí si vymyslet adresu), tak potom byl doporučený do vlastních rukou.

Dneska (posledních >20 let) taky musí mít každý bankovní účet ověřeného majitele, takže toto by problém být neměl.

Je otázkou nakolik se tím bude policie zabývat, oni mají přecejenom snažší způsob, jak si zajistit bodíky (stačí se postavit s radarem u silnice nebo udělat razii na diskotéce).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]