Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Stále mi volá tel. číslo z předčíslím Slovenska. Jednou jsem hovor ze Slovenska přijal a řekli mi abych vložil peníze na výhodné zhodnocení vložených peněz atd. O té doby již žádný hohor jsem již nepřijal a pokáždé jiné lelefonníčíslo které mi volá opět předčísli Slovenska. Jaké jsou podmínky nahlásit tel. čísla na policii? Děkuji.
A jaký je problém:
zvednu a PROSÍM
oni něco naznačí, třeba jestli můžou poslat do emailu jejich vizitku
já se zeptám ČÍM SE ZABÝVÁ VAŠE FIRMA
oni třeba že kapitálovým trhem
řeknu NEPOTŘEBUJU a zavěsím
trvá to 15 vteřin, zásadně neřeknu slovo ANO nebo SOUHLASÍM
telefony zásadně zvedám, protože i zákazník může mít třeba slovenskou simku a blokovat číslo nemá smysl, jak už bylo řečeno, pokaždý je to z jiného čísla.
To nefunguje, ale v záznamu telefonního hovoru je to aspoň jasně řečené, kdyby si náhodou nějaké zaváhání vzali jako souhlas.
Taky to vždy, pokud se mi to podaří zvednout, říkám, že nehodlám uzavírat žádnou smlouvu po telefonu. Všechny mé telefonáty se nahrávají i u mě, takže by nebyl problém to dokázat.
Oni nikdy nezavolají znova ze stejného čísla. Takže je zbytečné dávat to na blacklist. Aspoň u mě, než se někdo dovolá (nejsem takový blázen, abych měl telefon furt u sebe), tak vystřídá klidně tucet čísel. Vidím zmeškaný hovor, kouknu na internet, a je jasno. Teda jednou mi volala mzdová účtárna (teda to jsem nevěděl, jen jsem viděl předvolbu našeho podniku) a protože jsem neměl při ruce interní seznam, zkusil jsem taky vyhledávač. K mému překvapení i toto číslo bylo na černé listině, byť teda se značně nejasným komentářem (možná že se pani mzdová účetní někomu dovolala omylem a nebo se někdo při zadávání do té databáze spletl).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.