‼Urgent‼ Prosím jak se přihlásit na úřady a kde všude se musím nahlásit jako OSVČ? Finanční úřad a dál? Jde se nahlásit i zpětně do určité lhůty aniž by to byl problém? Někde jsem našla lhůtu 15 dní po Jak na to? Lze přes datovou schránku? Protože tam nic nevidím. Na úřad dle svého bydliste/místa podnikání se nedostanu minimálně 3 týdny, což už by byl problém. Jde to vyřídit po telefonu? Třeba zavolat na živnostenský úřad ať mě všude nahlási? Když jsem na zivnostaku tu živnost podávala, paní mi řekla, že to lze, ale nemám kontakt přímo na ní a ženská na infolince je protivná, ať si to řeším na místě svého bydliště. Bydlím 350 km od trvalého bydliště, proto ty zmatky ohledně místa Potřebuji to co nejrychleji, od zítra začínám. Mělo to být později, ale na poslední chvíli změna. Jinak bych to už měla vyřízené, pocitala jsem ze to vyridim v tomto tydnu.
Zajdeš na ŽÚ ohlásit živnost a oni tě všude zaregistrují přes tzv. jednotný registrační formulář. Jestli to jde datovkou netuším. Ale na místě ohlášení by snad už dnes nemělo záležet.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.