Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
asi skoro měsíc mám problém s jídlem. Sním něco tučnějšího (třeba jen Eidam 100g co má 20 g tuku), nebo rybičky v oleji a je vymalováno.. Začlo mě píchat v pravém podžebří, trvalá bolest hlavně odpoledne cca 4 hodiny (spíše tlak než bolest), pak to k večeru zmizí. Dám si nějakou slabší večeři co se tuků týče a nic. Takže sem asi týden v kuse zkoušel nízkotučnou dietu, piškoty, rohlíky, nízk.tvaroh, tuňák ve vlastní šťávě atd. Dalo to pokoj, pravé podžebří.
Včera jsem si dal ráno Margot tyčinku na půl (polovinu ráno, druhou v poledne), ale v poledne sem k tomu přidal 2 rohlíky, 100g uzeného polooštěpku(20g tuku na 100), 3 dcl polotučného mléka a hlavně 200g jablka. Bylo to ok, konečně jsem se i cítil po dlouhé době plnější. Ale 3 hodiny po jídle to přišlo... 4x jsem zvracel až do 22hod. K tomu 2x průjem.
Dnes ráno jsem vytáhl lakmusáky a našel jsem tam Bilirubin v hodnotě + (může být neg. nebo od jednoho plus až po tři plus) a pak ketony, jen 1. stupeň ze tří. Ale jedl jsem hodně bílkovin, tak prý snad to může být z toho.., co jsem vyzjistil, nebo při dietě - což vlastně mám. A pak tam byl ten bilirubin. Co jsem vyzjistil, tak to může mít něco společného s játry, žlučníkem. Navíc se ozývá to pravé podžebří. Glukosa v moči, leukocyty, bílkoviny, krev, negativní. Od rána ale nic v pravém podžebří necítím, je klid.
Co s tím? K doktorovi se objednám, ale jsem zatím bez energie, až se trochu zase zmátožím, tak vyrazím.
Napadá mě ještě to mléko s jablkem, nemohlo to zvracení spustit toto..? Přijde mi že tohle zrovna není dobrá kombinace? Myslíte že by to mohlo tu nevolnost spustit? Vím že třeba třešně se nemají zapíjet vodou a tohle, když je to s mlíkem je ještě agresivnější?
Díky.
Díky. Zvracení skončilo, ale zatím méně jím. I když včera k večeři jsem jídlu dal o něco více a pak někde v 1hod. ráno jsem zase začal cítit pravé podžebří. Dnes jsem jedl středněji ráno i k obědu a furt to lehce cítím, podžebří. Moč barva je ok (v ten den kdy jsem 4x zvracel, byla tmavá a zapáchala..), dnes ráno jsem to pro jistotu projel lakmusákem a bilirubín i ketony už ok. Tak nevím. Zítra už konečně udělám objednávku k praktikovi. Ale jak psal rumicek o žloutence E, tak prý se to pozná podle protilátek ELISA atd. A snad i z testu z jater. Ale vzpoměl sem že před 7 lety jsem měl na stehnu "terč" jako prase, klíště?, a dělali mi právě ELISU kvůli borelioze, nějaké IgG a IgM a výsledek byl že ani negativní, ani pozitivní. Bylo to v rozmezí a tím to pro praktika skončilo. Tak jestli boreliosa může mít něco společného třeba i s tímto..? Napadlo mě, že jsem to možná přehnal po té nízkotučné dietě s tuky..? Od té doby tedy bez zvracení. Ta bolest, spíše tlak, ale je furt, uvidím u praktika. Pak dopíšu jak sem dopadl, až navštívím praktika. Tedy jestli ho stihnu navštívit... Nechval dne před večerem... Třeba to někomu jednou pomůže.. Ještě mě napadlo, u nás v rodině byla rakovina konečníku a bolí mě i pod pravým podžebřím a je to spíše po tom najedení, tak jestli to nemůže mít něco společného s rakovinou tlustého střeva. Když jsem ale jedl méně a bez tuků, tak nic nebolelo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.