Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bilirubin a ketony v moči - nevolnost a průjem

Od: kiok odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

asi skoro měsíc mám problém s jídlem. Sním něco tučnějšího (třeba jen Eidam 100g co má 20 g tuku), nebo rybičky v oleji a je vymalováno.. Začlo mě píchat v pravém podžebří, trvalá bolest hlavně odpoledne cca 4 hodiny (spíše tlak než bolest), pak to k večeru zmizí. Dám si nějakou slabší večeři co se tuků týče a nic. Takže sem asi týden v kuse zkoušel nízkotučnou dietu, piškoty, rohlíky, nízk.tvaroh, tuňák ve vlastní šťávě atd. Dalo to pokoj, pravé podžebří.

Včera jsem si dal ráno Margot tyčinku na půl (polovinu ráno, druhou v poledne), ale v poledne sem k tomu přidal 2 rohlíky, 100g uzeného polooštěpku(20g tuku na 100), 3 dcl polotučného mléka a hlavně 200g jablka. Bylo to ok, konečně jsem se i cítil po dlouhé době plnější. Ale 3 hodiny po jídle to přišlo... 4x jsem zvracel až do 22hod. K tomu 2x průjem.

Dnes ráno jsem vytáhl lakmusáky a našel jsem tam Bilirubin v hodnotě + (může být neg. nebo od jednoho plus až po tři plus) a pak ketony, jen 1. stupeň ze tří. Ale jedl jsem hodně bílkovin, tak prý snad to může být z toho.., co jsem vyzjistil, nebo při dietě - což vlastně mám. A pak tam byl ten bilirubin. Co jsem vyzjistil, tak to může mít něco společného s játry, žlučníkem. Navíc se ozývá to pravé podžebří. Glukosa v moči, leukocyty, bílkoviny, krev, negativní. Od rána ale nic v pravém podžebří necítím, je klid.

Co s tím? K doktorovi se objednám, ale jsem zatím bez energie, až se trochu zase zmátožím, tak vyrazím.

Napadá mě ještě to mléko s jablkem, nemohlo to zvracení spustit toto..? Přijde mi že tohle zrovna není dobrá kombinace? Myslíte že by to mohlo tu nevolnost spustit? Vím že třeba třešně se nemají zapíjet vodou a tohle, když je to s mlíkem je ještě agresivnější?

Díky.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

sasa*
hodnocení

0x

Určitě k Dr. Teď dietu a bacha na to mléko. Vypadá to na napadená játra. Chce to vyšetřit krev a moč laboratorně a dle výsledku jaterek ti doporučí co dál.. Takto možná i žlučníček vynechává- rentgen nebo cholangioskopie žlučovodů,případně jen sono a uvidí se... Teď odpočívej a k Dr!

hodnocení

0x

Téměř stejné problémy a ejhle. Mám žloutenku typu E. Jelikož není běžná a testy na ni jsou drahe, tak mě testovali týden, než se dopracovali až k éčku.

zaseja
hodnocení

0x

Jelikož játra nepíchají, ale je to takový nepříjemný tlak, hlavně při pohmatu, tak bych to viděl na ten žlučník, ten má řezavou bolest, pokud to ucítíš, tak to neodkládej a jdi rovnou do špitálu na pohotovost.

kiok
hodnocení

Díky. Zvracení skončilo, ale zatím méně jím. I když včera k večeři jsem jídlu dal o něco více a pak někde v 1hod. ráno jsem zase začal cítit pravé podžebří. Dnes jsem jedl středněji ráno i k obědu a furt to lehce cítím, podžebří. Moč barva je ok (v ten den kdy jsem 4x zvracel, byla tmavá a zapáchala..), dnes ráno jsem to pro jistotu projel lakmusákem a bilirubín i ketony už ok. Tak nevím. Zítra už konečně udělám objednávku k praktikovi. Ale jak psal rumicek o žloutence E, tak prý se to pozná podle protilátek ELISA atd. A snad i z testu z jater. Ale vzpoměl sem že před 7 lety jsem měl na stehnu "terč" jako prase, klíště?, a dělali mi právě ELISU kvůli borelioze, nějaké IgG a IgM a výsledek byl že ani negativní, ani pozitivní. Bylo to v rozmezí a tím to pro praktika skončilo. Tak jestli boreliosa může mít něco společného třeba i s tímto..? Napadlo mě, že jsem to možná přehnal po té nízkotučné dietě s tuky..? Od té doby tedy bez zvracení. Ta bolest, spíše tlak, ale je furt, uvidím u praktika. Pak dopíšu jak sem dopadl, až navštívím praktika. Tedy jestli ho stihnu navštívit... Nechval dne před večerem...:) Třeba to někomu jednou pomůže.. Ještě mě napadlo, u nás v rodině byla rakovina konečníku a bolí mě i pod pravým podžebřím a je to spíše po tom najedení, tak jestli to nemůže mít něco společného s rakovinou tlustého střeva. Když jsem ale jedl méně a bez tuků, tak nic nebolelo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]