Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Platba kartou na účet?

Od: monikah odpovědí: 20 změna:
Jak zaplatit kartou někomu na účet? Bez poplatků,bez obchodníka.

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

oficak
hodnocení

0x

Bez poplatku? Jako myslíš neza platit vůbec nic? Jsi upad, ne?

Platba kartou je generátorem peněz pro banky, vydavatele, poskytovatele, majitele karetní asociace.

Nějaké dotované možnosti jsou v prvních měsících držby kreditní karty u některých kreditních karet.

Pokud ti jde o anonymizaci platby, Tak to se dělá jinak

moninah
A proč v Lidlu nebo úplně kdekoliv nezaplatím ani o 1 kč více? Lžeš.
oficak

protože to platí obchodník, Máňo

obchodník má z tvých peněz zhruba 30% marži (zisk), Tak těch pár korun rád a s klidem zaplatí...

víš kolik peněz navíc stojí pracovat s hotovostí, asi ne...

monikah
hodnocení

Ne nevím a nezajímá mě to. Jednoduchá rovnice obchodník si objedná od subjektu
(platební terminál) produktt = platí za něj. Já si jdu pro rohlíky= platím za ně. A já mám bezhotovostní převod a nikdy za něj platit nebude, pořád jenom lžeš.
oficak

Terminál je zdarma, platí se za transakce.

holící strojek pana Gilletta byl zdarma, platí se za žiletky

soulož s manželkou je zdarma, platí se až při lámání chleba (rozvodu, nebo soudu o alimenty).

Chápeme to? Platba kartou NENÍ, nebyl a nebude převod. Je do toho zainteresována (viz Interest) VISA Mastercard apod.

----- a tohle?

"Třetina obyvatel této země je slabá duchem. Každý sedmý občan je debilní nebo dementní nebo alkoholik. Zhruba polovina obyvatel této země má podprůměrný intelekt. Těmto lidem, a je to polovina národa, uniká mnohotvárnost a mnohoznačnost světa, a co z tohoto světa v jejich očích zbývá, lze rozdělit na celkem jednoduché, většinou protipólné elementy. Někdy se tomu říká černobílé myšlení."

— Cyril Höschl, Karolinum 1991

monikah
hodnocení

@oficak ale za ten převod vždy platí provozovatel bankomatu/majitel kamenného obchodu/obchodník třeba někde na trhu kde má i terminál. Já za něj nikdy platit nebudu.
ofiko

* Pomoooc, kolik ti je? Vnímáš?!

* Platba kartou není (vnitro/mezi)bankovní převod!

* Je to platba přes prostředníka visa, nebo MasterCard! A každý chce svůj díl peněz!

* A právě proto, že za to nechceš platit, a ani nemůžeš, tak takovou transakce zkrátka bez prostředníka nemůžeš realizovat, nelze! Potřebuješ nějaký tzv. payment procesor.

* nebo si snad myslíš, že v tom plastu jsou zality tvoje peníze nebo jak si to představuješ, omg

* protože nechceš říct, o co ti vlastně jde, co tím sleduješ, proč to chceš udělat, tak ti nemůžeme poradit jiný, vhodnější, způsob, sorry

* pokud by ti bylo víc jak 13 let, tak bys asi pamatovala že za výběry z bankomatu se dříve platilo, a to poměrně hodně, a to i vlastní bance.

hodnocení

0x
Pokud nemá tuto službu u banky, tak to nejde. V čem je ale problém s převodem? Dnes kdejaká appka umí vygenerovat qr kód, zaplatíš velmi pohodlně převodem, bez poplatku, klidně okamžitý převod podobně jako u karty. Nechápu ale co máš na mysli tím - bez obchodníka. K převodu peněz nebyl nikdy potřeba...
oficak

Třeba Chce být anonymní, Anebo má cizí kartu, protože vlastní účet nemá, viz lidé co nemohou mít účet :)

monikah
hodnocení

Vždyť když si bezhotovostně vyberu (přiložím kartu) tak je to to samé. Naštěstí mám v rámci celé EU výběry zdarma. V internetovém bankovnictví je to pak jako platba a v poznámce "výběr z bankomatu"
monikah
hodnocení

Tak jsem měla pravdu, mám chytrý účet a výběry ze všech cizích bankomatů zdarma, stačí najít kde jde vybrat pres čip, bezkontaktně a v bankovnictví je to platba (poznámka výběr) . U air bank jde vložit hotovost (případně taky kartou platit) a odeslat peníze taky na kartu jinou.
ofiko

Výběr z bankomatu není platba! Už to pochop. Platba jde vždycky přes karetní asociací a jsou tam fíčka.

Pokud chceš hledat bankomat air bank, a přes ten zadávat příkaz k úhradě ze svého účtu, tak to jsme se asi nepochopili...

nejsem si jist, ale je to vůbec s kartou nesouvisí a peníze opět nejdou přes kartu a nelze to nazývat platbou přes kartu, Ta karta slouží pouze k přihlášení ke svému účtu.

pokud se nepletu tak tohle uměli už před 10 lety banky, a Česká spořitelna tohle zaváděla před 3 roky z libovolného bankomatu.

Otázka mnou byla pochopena tak, že máš kartu ale nemáš přístup k účtu

hodnocení

0x
Proc kartou, jde to přece bezplatné převodem.
monikah
hodnocení

Proč převodem, chci to kartou.

hodnocení

0x
Mám jen otázku jak to myslíte na účet? Normálně že dá terminál vy přiložite kartu a strhne Vam to peníze? Nebo prostě nějaká transakce přes nějakou aplikaci tzv. Přes internet?

hodnocení

0x
Z naprosto prapodivných reakcí tazatelky mi jediné smysluplné vysvětlení dává to, že peníze má platit někdo jí a ona nechce platit desátek. Proč z nás dělá blbce a normálně se na přímo nezeptá opravdu nechápu.

petrm
hodnocení

0x

Nevím, co tazatel má na mysli, ale např. ČSAS umožňuje libovolnou platbu na účet z bankomatu až do výše 200 000 Kč.

Zadáte číslo účtu, VS, částku a potvrdíte.

monikah
hodnocení

A půjde to i s Fio kartou a strhne mi to něco navíc?
petrm

Nejjednodušší je zavolat na jejich infolinku a zeptat se.

hodnocení

0x
Není jednodušší to na ten účet poslat přímo z aplikace? Je to zdarma a za pár sekund.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]