Nejste přihlášen/a.
Máte to správně. Vratka daně sice je příjem, ale je to vrácené jen to, co jste zaplatil během roku na zálohách, nic navíc jste nedostal.
Dobrý den, omlouvám se, ale odpověděla jsem Vám špatně. Teď jsem si to ještě ověřovala v účetním programu a správně jste měl mít v březnu potvrzený čistý příjem i s vratkou daně. Trochu se mi to dopletlo s daňovým bonusem, ten do příjmu nepatří.
Zajděte za mzdovou účetní a domluvte se s ní, jestli Vám vystaví opravené potvrzení. Není to Vaše chyba, je to její odpovědnost, Vás by nikdo za nesprávně uvedenou částku nemohl "popotahovat".
Dobrý den, Vy z toho problém mít nemůžete, protože za částky na potvrzení zodpovídá mzdová účetní. Vy nejste povinen vědět, co do příjmů patří, a proto to potvrzuje účetní. Kdyby se úřadu práce něco nezdálo, osloví zaměstnavatele, na potvrzení příjmů je jeho razítko, a řešili by to se mzdovkou, ne s Vámi.
Do rozhodného příjmu pro vznik nároku na přídavky se započítávají příjmy:
* ze závislé činnosti alespoň ve výši částky životního minima jednotlivce,
* ze samostatné činnosti,
* z dávek nemocenského pojištění,
* z náhrady mzdy, platu nebo odměny nebo sníženého platu nebo snížené odměny od prvního do čtrnáctého kalendářního dne dočasné pracovní neschopnosti (karantény)
* z dávek důchodového pojištění,
* z podpory v nezaměstnanosti a podpory při rekvalifikaci,
* z příspěvku na péči o osobu do 18 let věku, nebo
* z rodičovského příspěvku, pokud je poskytován po vyčerpání peněžité pomoci v mateřství.
Zdroj: portal.gov.cz
Dividendy ani výnos z prodeje cenných papírů tady nevidím, ale přesto doporučuji, abyste se zeptal přímo na ÚP.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.