Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Špatně potvrzený příjem od zaměstnavatele?

Od: lubik odpovědí: 8 změna:
Dobrý den,
jsem zaměstnanec a v březnové výplatě jsem dostal vyplacené vrácené daně "příspěvek na manželku" okolo 24000Kč.
Žádáme každé čtvrtletí o příspěvek na děti a dokládáme čtvrtletní příjmy od zaměstnavatele.
Zaměstnavatel mi potvrdil příjmy za 1 čtvrtletí ale tyto vrácené daně tam vyčíslené nemám.
Při žádosti o přídavky tyto vrácené daně musím někde vypisovat? Neměl mi to zaměstnavatel přičíst do příjmů?
Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

Máte to správně. Vratka daně sice je příjem, ale je to vrácené jen to, co jste zaplatil během roku na zálohách, nic navíc jste nedostal.

lubik
hodnocení

Děkuji paní inzinyrko to jsem vůbec nevěděl.
Prosím vás, když si budu dělat příští rok daňové přiznání sám jelikož budu mít ještě příjem z prodeje cenných papírů a budou mi pravděpodobně vracet taky nějaké přeplacené daně např. na manželku, nebude to potřeba uvádět na ÚP v žádosti o přídavky jako další příjem?
Děkuji

Dobrý den, omlouvám se, ale odpověděla jsem Vám špatně. Teď jsem si to ještě ověřovala v účetním programu a správně jste měl mít v březnu potvrzený čistý příjem i s vratkou daně. Trochu se mi to dopletlo s daňovým bonusem, ten do příjmu nepatří.

Zajděte za mzdovou účetní a domluvte se s ní, jestli Vám vystaví opravené potvrzení. Není to Vaše chyba, je to její odpovědnost, Vás by nikdo za nesprávně uvedenou částku nemohl "popotahovat".

lubik
hodnocení

Dobrý den paní inzinyrko,
teď nevím co mám dělat, žádost s doloženým příjmem od mé účetní jsem již zaslal na ÚP a je to v systému, podle výše příjmu nám buď výjdou přídavky na děti nebo ne.
Ale schválně jsem si to spočítal a kdybych k těm příjmům přičetl i vrácené daně, vyšly by nám přídavky také, takže konečný výsledek by byl stejný.
Myslíte, že z toho teď nemohu mít problémy?
Děkuji

Dobrý den, Vy z toho problém mít nemůžete, protože za částky na potvrzení zodpovídá mzdová účetní. Vy nejste povinen vědět, co do příjmů patří, a proto to potvrzuje účetní. Kdyby se úřadu práce něco nezdálo, osloví zaměstnavatele, na potvrzení příjmů je jeho razítko, a řešili by to se mzdovkou, ne s Vámi.

lubik
hodnocení

Paní inzinyrko, to jsem rád, že nemůžu mít problémy, ale jak jsem psal vyšly by ty příjmy tak i tak, tak by z toho neměl být problém.
Jelikož vidím, že tomu rozumíte, chtěl bych se ještě poradit s touto otázkou. Budu prodávat cenné papíry, je pak potřeba doložit tyto příjmy na ÚP? Mám tam i zdaněné dividendy, tak nevím zda je potřeba taky uvádět pro žádost o přídavky na děti?
Děkuji

Do rozhodného příjmu pro vznik nároku na přídavky se započítávají příjmy:

* ze závislé činnosti alespoň ve výši částky životního minima jednotlivce,

* ze samostatné činnosti,

* z dávek nemocenského pojištění,

* z náhrady mzdy, platu nebo odměny nebo sníženého platu nebo snížené odměny od prvního do čtrnáctého kalendářního dne dočasné pracovní neschopnosti (karantény)

* z dávek důchodového pojištění,

* z podpory v nezaměstnanosti a podpory při rekvalifikaci,

* z příspěvku na péči o osobu do 18 let věku, nebo

* z rodičovského příspěvku, pokud je poskytován po vyčerpání peněžité pomoci v mateřství.

Zdroj: portal.gov.cz

Dividendy ani výnos z prodeje cenných papírů tady nevidím, ale přesto doporučuji, abyste se zeptal přímo na ÚP.

lubik
hodnocení

Dobrý večer paní inžinýrko, dostal jsem se k odpovědi až teď, omlouvám se.
Děkuji za výpis co případně doložit.
Zeptám se ještě přímo na ÚP jestli do příjmů spadají prodeje akcií a dividendy.
Děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]