Nejste přihlášen/a.
to je právě to smutný mikihans, tohle je ve škole nikdo nenanučí. snad jedině myslet, ale to očividně jak koho
Do které třídy chodíš? Už jste měli procenta? Takovéto příklady by měly být jako úkoly k procvičení. Co na to tvá učitelka matematiky?
I když budeš mít dvě mega, tak většina spořících účtů má horní hranici...
Takže u AirBank se Ti bude úročit jen do 250.000,-.U FIO je to do 200.000,-. Max bank limit nemá.
Zásadní problém v otázce už vysvětlili kolegové, takže se s tím zdržovat nebudu.
Jako odpověď jsem chtěl původně vložit jen tenhle obrázek...
"Kdybych měl 2 000 000 Kč"...
A to je ten problém, ty je nemáš, to je rozdíl mezi námi.
Ale neboj se, stále nejspolehlivější způsob, a taky nejsnazší způsob, jak přijít k penězům je: pracovat!
teprve až ty peníze, kapitál, správně řečeno investiční kapitál, nikoliv provozní, budeš vlastnit, tak potřebuješ znalosti k tomu, aby si je udržel a rozmnožil.
Protože když si to daš na 6 procentní úrok do banky, tak dostaneš přesně 6,01x0,85=5,1085 % p.a. čistého A to je opravdu směšně málo při inflaci 17,5% (Meziroční inflace k 2022/2023) konkrétně přicházíš ročně o 12,3915 %
to je také důvod, proč bohatí vzdělání finančně gramotný lidé nemají svůj kapitál na spořicích účtech spořící účet je pouze účet na nějakou provozní rezervu, nebo když se připravuješ na investici anebo když nemáš znalosti A pak se můžeš slepě radovat z toho, že máš úrok.
Ps: Lépe na tom byli ti, kteří v roce 2021 dali na masivní kampaně a nakoupili za až 50 milionů protiinflační st. dluhopisy, které navíc byly ten rok osvobozeny od 15% daně. Přestože nic nevydělají, tak 17,5% pokrytí inflace je velice slušný...
Já jsem jeho text naprosto pochopil.
Kdo dneska, či včera měl vyšší zisk jak inflace? Každý si může vybrat, nic, spořící, nebo investici někam..
To už spis - Investown až 10,5 nyní spíše 10,0 % (klesají a furt vyprodáno) a plati to same = na sekundárním trhu kdykoliv prodejne ... A byly tam kousky i na 60 měsíců...
Co se týká Fio banky - ta s tim začala, když byl běžný úrok třeba 3%, takže kdo si to dnes koupi? Já si to koupil tehdy a obratem prodal se ziskem. Pak to už koupit neslo, oni teď znova vydali emisi za tenhle mrzky úrok?
Podobne Pilulka, koupil jsem v IPO, bohužel za 4.000.000 a dali ti jen CCA 25% (protože převis poptávky) počkal až to 6x vyroste a prodal. Teď je to už uplne spadly dole...
Musis vědět kdy koupit a kdy prodat. Je to napul Gamble a tak trochu know how...
Gamblujte jen s tim co si můžete dovolit ztratit Kdo nepochopil, musí závistivý chodit do práce.
Dobrý den.
Je to poděkování za to, že stále peníze vkládáte. Umí totiž Vaše peníze zhodnotit a umí hospodařit. Pokud ne, tak krachují.
A proč vlastně lidé chodí do práce?
Proto, aby ty peníze vydělali a mohli je do banky vkládat.
P23,
A proč vlastně lidé chodí do práce?
Proto, aby ty peníze vydělali a mohli je do banky vkládat.
Ale já to měl jinak...
A proč vlastně lidé chodí do práce? ***abych se uživil, udělal si radosti ze živita a užíval si.
Umí? A co je v tom za umění?
V tomto případě to zní jako když parazit si umí chodit pro dávky, Neboli hlavní Příjem spočívá v jedné konkrétní rutině a v ničem jiném
oficak - to se moc omlouvám. Myslela jsem, že si banky navyšují své finance například obchodováním na burze a pod. Že získávají finance od jiné banky, jako když si lidé chodí pro podporu? Zajímavé.
Děkuji. Zdravím.
Jo, a k tomu bereš nějaký dávky? Tak to je pak jasný, že lidi nevědí co s prachama, a pracovat už se nikomu nechce, jen Ukrajincům
A to prý učitel by měl mít 1,3 průměrné mzdy. Pokud produkují takový materiál (většina senilních učitelů ZŠ není na tom mentálně lépe), tak by snad mohla postačovat polovina průměrné mzdy. Každý ví, že na pajdák vždycky chodili ti největší nedouci ze třídy, kteří by se jinam nedostali. Jasně, že na každé ZŠ jsou dva, tři špičkoví učitelé za milion, ale ten zbytek ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.