Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dělá mi problém oslovit kluka

Od: lop odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

jsem introvertní žena a prostě se bojím oslovit kluka. Ráda bych se s klukama seznamovala, ale jakmile se mi jeden zalíbí začnu se hrozně stydět, vyhýbám se očnímu kontaktu a spíše ho začnu přehlížet. Vím, že bych na tom měla pracovat, ale nevím, jak. Hlavně nevím, o čem se začít bavit. Poradíte mi prosím.

předem děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Dobrý den. Bavit se dá o čemkoliv, pokud obě strany komunikovat chtějí. Třeba zájmy, přátelé, rodina atd..Ten oční kontakt trénujte a nebojte se na někoho podívat, usmát..Když budete dotyčného přehlížet, může si myslet, že jste nafrněná a nezajímá Vás. Nenapadne ho, že se třeba jen stydíte, nebo nevíte jak vyjádřit zájem.

tj
hodnocení

1x
Ženám stačí často se jen hezky usmát a říct, co se vám na něm líbí, nebo jen oznámit prostě fakt, že si ho všímáte více, než ostatních a je vám sympatický. Pak už se toho zhostí on, pokud má zájem a je to. Muži jsou v tomhle mnohem více přímí, než ženy a na náznaky moc nehrají, což lecos usnadňuje. Jděte do toho... :)
doplněno 21.04.23 20:13: Jinak téma k bavení se získáte snadno. Hned v úvodu se zeptáte na jeho koníčky, a jakmile je budete znát, budete chtít vědět podrobnosti. A máte hned několik minut téma o čem mluvit. Navíc bude cítit, že se o něj a o věci, které ho těší, skutečně zajímáte. Další kladné body.

gaby
hodnocení

1x

Ahoj, dlouho jsem měla ten samý problém. Zkusím ti napsat co pomohlo mě, můžeš to zkusit. Třeba ti něco pomůže. Dost mi pomohlo, že jsem se nejdřív začala bavit s kluky z rodiny (strýc, bratranec, táta), bavili jsme se o čemkoliv. Ze začátku jsem je prosila, aby navrhli téma oni, později jsem zkoušela navrhnout téma sama. Trénovala jsem si jak budu reagovat a nebála jsem se jich ani zeptat, co by na to odpověděli oni, když jsem nevěděla. Také jsem trénovala oční kontakt i když tak velký probém jako ty jsem neměla. Spíš jsem dlouho neudržela oční kontakt, cítila jsem po delším kontaktu nejistá. Začínala tím, že jsem se nejdřív koukala na krk a postupně zvedala oči až na úplný oční kontakt. Kdykoliv jsem se cítila nekomfortně podívala jsem se jinak. Později jsem zjistila, že lidi se nedívají do očí po celou konverzaci, ale občas taky uhnout očima. Jde o trénink, nejlépe začni s někým koho znáš a koho se nebudeš bát na cokoliv zeptat.

Co mi taky pomohlo bylo, to že jsem nad tím tolik nepřemýšlela. Dřív jsem hrozně přemýšlela o všem, jak vypadám, jestli neřeknu něco špatně, atd. Časem jsem se to naučila alespoň částečně ignorovat a hned se jsem viděla pokrok.

Moje nečastější téma bylo počasí, taková klasika - dneska je slunečno, pak jsme třeba probírali jaké počasí máme rádi a proč. Mezi další témata patřila řeč o mým dvou kočkách (o těch jsem zvládla vyprávět dost dlouho :), pokud nemáš mazlíčka, šlo by to třeba i o nějakém hobby, co děláš). Ale byli vedla jsem i konverzace kdy jsme se dali do řeči o počasí a nakonec ten druhý řekl něco a řeč jsem stočila k tomu (př. zmínil, že byl na basketu, a tak jsem se ptala s kým hrál, kdo vyhrával, jstli hraje často atd.), tudíž většinu té konverzace povídal jen o a já poslouchala. Na co jsem si ze začátku dávala pozor bylo, aby se snažila mluvit a to o čemkoliv. Snažit se udržet konverzaci, klidně tím, že něco úplně náhodně řeknu. když jsem nevědla co na něco říct snažila jsem se stočit téma jinam.

Trochu jsem se rozepsala, třeba ti něco z toho pomůže. Uvidíš, měj se pěkně a hodně štěstí. Gabča

p23®
hodnocení

0x

Dobrý den.

Proč byste měla oslovit kluka? Pokud bude mít kluk o Vás zájem, osloví Vás sám.

Píšete: " Vyhýbám se očnímu kontaktu." Musíte si více věřit, být v pohodě, pak budete mít odvahu se každému dívat přímo do očí. Trénujte. Až se to naučíte, budete všem jen odpovídat.

gfx
hodnocení

0x

A kolik ti je, ženo, let?

Žena obvykle neoslovuje, tedy pokud to není balička. Nymfomanka.

U tebe bude stačit, že se naučíš na něj mrknout :)

baru*
hodnocení

0x
Naprosto chápu, mám to stejně. Je nanic, když to je někdo, koho neznáš. Asi nejprve nějak s nim zkamaradit. Nebo pokud se bojis očního kontaktu, tak ho jen požádej o Snapchat/instagram/messenger, tak ti v dnešní době chodí. Potom byste se třeba mohli domluvit na venku nebo rande.
Taky záleží jestli ti je 13 nebo 25

hodnocení

0x

Když až takový problém, co kdybys, až půjdeš okolo, jen tak, s úsměvem, prohodila: "Ahoj, jak jde život?" A on buď bude reagovat nebo ne. A je vyřešeno podle toho, co odpoví nebo neodpoví. ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]