Nejste přihlášen/a.
Pas bych si vyřídil tak či tak. V minulosti jsem se dostal na jedno menší letiště ve Švédsku, kde nebyla žádná přepážka na klasické odbavení, ale pouze samoobslužné automaty na palubní lístky a zavazadla, přes které jsem se pouze s občankou nedostal (skenoval se tam pas). Byl to poměrně problém s obsluhou vyřídit a celkově to zabralo cca 30 minut času navíc, který zrovna před odletem nemusíte mít.
Zeptám se takto: Když pojedete do Karlových Varů, tak budete potřebovat pas?
Malorka je pokud je mi známo Španělsko. A španělsko je co? Člen EU. A mezi členy EU se používá jako osobní doklad co? No přece OP !
Na doplnění: Pas je v Evropě zapotřebí pouze v těchto státech: Velká Británie, Ukrajina, Rusko, Bělorusko, Turecko, Arménie a Azerbajdžán. Ve všech ostatních zemích Evropy stačí OP
Proboha! Mallorca patří Španělsku, Španělsko je v Schengenu, v Schengenu stačí OP! A není nad čím študovat.
PS: Víš, k čemu je otazník?
OT: Má kliku, že nechce do Běloruska, které se nachází (jak známo) hned za Polskem. Žádost o vízum (35 €), jejíž součástí je uzavřené pojištění na 10 000 €. V případě zamítnutí víza se poplatek nevrací. Přes hranice lze pouze autem, na motorce, nebo autobusem. Žádné vlaky ani letadla přes BY / PL hranici nepremávají, " pěškobus"je přes hraniční přechody zakázán. Po příjezdu a plánovaném pobytu na jednom místě pět dnů a více je nutná registrace na místním úřadě (5 €). To prostě chcete! Je zde sice teoretická možnost bezvízového příletu na minské letiště, ale praktická ne, protože tam (ze Západu) nic nelétá. V nejbližších letech tedy zřejmě pobodání běloruskými bzikavkami oželím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.