Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nová práce bez zkušeností

Od: mrmistr odpovědí: 5 změna:
Hezký den.
Chci se hlásit na pozici, ve které nemám pracovní zkušenosti ale vím o poskytování internetu hodně věcí. Nebudu tu teď říkat kam, jde mi však o tohle; jak nejlépe sdělit potenciálnímu zaměstnavateli, že mám zájem u nich pracovat a že z těch několika uvedených pozic bych rád tu první. V jiném případě bych rád administrativní pozici v této firmě, kdyby nestačilo vzdělání (VOŠ).
Jinými slovy, nechat si u nich CV a žádat o pozici, kdyby ne tuto, tak jinou.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

@mrmistr - jak nejlépe sdělit potenciálnímu zaměstnavateli, že mám zájem u nich pracovat a že z těch několika uvedených pozic bych rád tu první
Nejlépe tak, že na tu nabídku zaměstnání odpovíte s tím, že pokud nebudete vhodný kandidát, měl byste zájem o jinou pozici v jejich firmě a můžete nabídnout ty a ty konkrétní znalosti. Buď to vyjde nebo ne.

hodnocení

2x

Stála jsem na chodníku a čekala, až 2 popeláři vysypou popelnici do vozu. Koukám a řidič popelákového vozu šudlí mobil. Také s internetem umí. Možná, že má i úplné střední vzdělání. Chcete práci o které si myslíte, že umíte? A podat žádost je pro vás problémem? Říkám to dobře nebo nerozuím otázce?

lmgify
hodnocení

1x

> jak nejlépe sdělit potenciálnímu zaměstnavateli, že mám zájem u nich pracovat

Pošleš jim životopis s nějakým krátkým průvodním textem ("motivační dopis"): "Reaguji na Váš inzerát s aktuálními nabídkami volných pozic ve Vaší společnosti a mám zájem se ucházet o místo X."

> V jiném případě bych rád administrativní pozici v této firmě, kdyby nestačilo vzdělání

(pokračováni motiv.dopisu): "Pokud jsou moje předchozí pracovní zkušenosti nebo vzdělání nedostatečné na ucházení se o pozici X, měl bych v takovém případě zájem ucházet se o pracovní místo Y."

> Chci se hlásit na pozici, ve které nemám pracovní zkušenosti ale vím o poskytování internetu hodně věcí

Když nemůžeš uvést předchozí stejné práce ("webdesigner"), můžeš uvést nějaké podobné, relevantní práce (grafik, tiskař, tvorba webových stránek), které jsi dělal, mimopracovní projekty na stejné téma (webové stránky Klubu polních ptáků, jehož jsi členem), osobní projekty (stránka fanouška historie naší městské čtvrti), včetně odkazů na ty www, aby si mohli udělat představu o tvých schopnostech, když už tě nemůžou posoudit podle toho, co jsi dělal pro předchozího zaměstnavatele na stejné pozici, jakou chtějí oni obsadit.

aaa
hodnocení

0x

Nejspíš , že to neumíš , ale chceš to. Pak se budou dít věci, který sám zjistíš hned.*poctar*

hodnocení

0x
O poskytování internetu může říct každý něco. A bude si vždy myslet že to umí 100%, ale není tomu tak. Jestliže s tou pozici nemáte žádné zkušenosti nedoporučuji se tam hlásit. Minimálně bych řekl že máte minimální šanci se tam dostat

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]