Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Jaké máte zkušenosti co se týká zdraví jablečný ocet z lékárny 750ml? Je lépe koupit pouze v lékárně? Jsou ruzné nabídky jiné atd. Pomuže i na reflux žaludečních štáv do jícnu a jiné zdravotní problémy? Děkuji.
Nevím proč se tolik mladých žen zamilovalo do jablečného octa. Pijí ho, lijí do uší, natírají se jím, vyplachují. Přijde mi to jako opravdu velký nesmysl. Reflux, jedná se o špatnou zpětnou klapku v trávení. Buď jícnu nebo žaludku. Jestliže jste ho neměla dřívě, pak může být způsobený třeba léky. Jestli je to léky, požádejte obvoďáka o Omeprazol, ráno 30min. před snídaní. A jinak zajděte na vyšetření gastro. Reflux může být nebezpečný tím, že vracející se žaludeční šťávy jsou vdechnuty a leprtají průdušnici.
Omlouvám se, ne Omeprazol, ten je na cholesterol, ale Pantomyl, ten je na ochranu žaludku.
Jeho zásaditá pH-hodnota by měla pomoct, těžko říct, jak moc zázračné to bude. Já používám nefiltrovaný bio z DM, asi víceméně to samé, co je v lékárně. Nesnažím se s ním řešit žádný zdravotní problém, takže vliv na zdraví nevím.
leju si ho na nehty kvůli plísni a funguje, žádné jiné léky se neosvědčily, takže od té doby ho používám na různé dezinfekce.
Jaký je rozdíl mezi BIO octem a normálním mimo ceny?
BIO a normální asi moc ne, až na to z jakého druhu zemědělství to pochází (ten BIO by měl být zdravější), ale hlavně ten nefiltrovaný má mít lepší účinky.
Jo, to zní blbě. Myslela jsem to ve smyslu alkalizace organismu. I když je to kyselina, v organismu působí jako zásada, takže napomáhá proti překyselenému organismu.
Mám knížku Jablečný ocet, Peter Grunert. V ní řeší hlavně stimulaci metabolismu a rychlejší eliminaci odpadních látek z těla. Jinak první třetina je o všestanném použití jabl.octa, poslední obsahuje recepty. Ohledně Vašich problémů je tam zmínka, že podporuje trávení, povzbuzuje činnost žaludku, zejména, když je nedostatečná produkce žaludeční kyseliny, kdy je tak trávení zpomalené, přispívá k ozdravění střeva a odbourávání tuků. Pokud se užívá, tak před jídlem lžičku dvě do sklenice vody. Trochu ji přihřejte, nepijte teplou kohoutkovou! Jablečný ocet je populární hlavně mezi těmi, co chějí zhubnout...Hodně je v knížce kladen důraz na to, co jíme a jak je důležité stravu dlouze pokousat..A že příliš masa vyžaduje více žaludečních kyselin, což je pro žaludek námaha. Ono je dobré vědět, že jednotlivé segmenty trávicího traktu mají odlišné pH a vlastně se to střídá: po kyselém v žaludku následuje zásadité v duodenu.. Když pak jde nedostatečně rozložená strava do dalšího úseku, tak tam nastane opět problém.
Nespoléhejte se na jablečný ocet /nejlepší je stejně "živý"domácí/. Přečtěte si a dodržujte všechny zásady prevence refluxu. Nepřejídat se, nehltat ve stresu, zjistit si , jestli to nedělají léky, vynechat alkohol, čokoládu / nejhorší je peprmintová/, zvýšenou kyselost může vyprovokovat káva, černý čaj, cola, pivo,čerstvé koláče, sůl i mléko. To na chvíli žaludek uklidní, ale vyvolá po čase zvýšenou produkci HCL, což zase vadí dvanácterníku..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.