Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je možná, infekce?

Od: manek odpovědí: 6 změna:

dobrý, mám takovou otázku, dneska ráno jsem si u nehtu do palce zabořil malinkatou třísečku, bylo to v práci takže jsem to nechtěl řešit, pracoval jsem s rezavými starými plechy až do odpoledne, kdy jsem si doma chtěl vytáhnout třísku, zkusil jsem namočit palec, do umyvadla kde je možný že zde byla stará voda z pračky, a poté jsem si rval k třísečce pedikúrní nůžky abych to roztáhl, a povytáhl , poté co jsem ji vytáhl pinzetou, tak jsem do místa třísečky nalil možná prošlý peroxid vodíku, a poté pro jistotu tuzemák, je možná infekce?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

2x

Jak to bude červené, nateklé, horké a bude v tom tepat, tak je infekce jasná. Pak na chirurgii.

20.04.23 13:25
hodnocení

1x

Ano.

riva
hodnocení

1x

Infekce je možná kdykoliv, ani k tomu není tříska potřeba. Naštěstí máme skvělý imunitní systém, který na jakýkoliv úraz reaguje tak, aby byl člověk brzy fit. Jen ve zřídkavých případech na to nestačí a pak je dobré obrátit se na lékaře, který má prostředky, jak přírodě pomoci.

hodnocení

1x

Nevážně: a nebylo to trochu jinak?

1. Dotaz napsán ve 13:22 - tedy ne po osmihodinové směně.

2. Tuzemák jste měl včera a dnes jste do oběda spal.

3. V umyvadle může být voda z pračky jen při ucpané odpadní trubce.

4. Pracovní rukavice by vám měl a jistě zajistil váš zaměstnavatel.

A nyní vážně:

Tříska jako taková pokud nebyla vystavena fekálním bakteriím není nebezpečná.

Pro příště: vyndat třísku, místo zmáčnout aby vytekla krev která místo vyčistí a zalepit.

hodnocení

1x
Kup si Ichtyol, vytáhne infekci

hodnocení

0x
Jednoznačně ano v případě natékání, zvýšené bušení srdce hned zajít za lékařem

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]