Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze tyto šaty považovat za šaty 40let

Od: vintage odpovědí: 4 změna:
Ahoj přátelé, sháním šaty období 40let na blížící se akci. By mě nenapadlo, jak těžká výzva to bude :D v jednom komerčním obchodě jsem narazila na tyto. Byly by vhodné spolu s odpovídajícím líčením, účesem a doplňky té doby? Budu shánět ještě dál, ale tyto se mi líbí protože nejsou takové... "babkovske"
Je mi 23 let, chtěla bych aby to trošku vypadalo
Děkuji

Lze tyto šaty považovat za šaty 40let

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ta délka určitě ne.

Pro 40. léta je typická poněkud hranatá silueta postavy. Inspiraci k ní můžeme zahlédnou při pohledu na mužskou postavu ve vojenské uniformě. V kurzu byla silueta ve tvaru obráceného trojúhelníku, čehož ženy dosahovaly pomocí vycpávek v ramenou a nabíraných rukávů. Výrazný vrch živůtku přecházel v útlý pas a úzkou sukni střiženou těsně pod kolena. Ideálem většiny mladých žen bylo být štíhlá a vitální.

salon1936.cz/...

hodnocení

2x

Na tu dobu jsou příliš krátké. Podívejte se na některý díl seriálu Zlatá labuť. Děj se odehrává v roce 1939 a šatů tam z té doby (plus mínus) uvidíte mnoho.

hodnocení

1x

Toto na čtyřicátá léta nevypadá. Moje mamka i babičky nosily šaty pod kolena, někdy s bílým límečkem. Rukávky i výstřih na snímku by odpovídaly, ale délka šatiček a materiál neodpovídá. Bývaly to látky bavlněné, splývavé...barchet, sidara, hedvábí a j.

hodnocení

0x

Ne, tyto šaty odpovídají spíše módě současné. womanonly.cz/...

Tady můžete vidět několik fotografií, a na internetu jich najdete daleko víc.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]