Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Pětikoalice přišla s návrhy důchodové reformy, jejíž součástí je zkrácení maximální délky předčasného důchodu z pěti let na tři a zpřísnění podmínek. Leč nezaznělo nic ohledně tzv. předdůchodu (nebo mně to uniklo). Doposud sice fungoval souběžně s předčasným důchodem (max. pět let), ale vzhledem k tomu, že žadatel během jeho průběhu dostává své vlastní peníze, není žádnou samozřejmostí, že i předdůchod bude (dle návrhu) zkrácen max. na tři roky. Nevíte nic bližšího? Děkuji a přeji hezký den.
O předdůchodu prozatím ticho po pěšině. Vzhledem k tomu, že stát při předdůchodu platí zdravotní pojištění, tak bych se vůbec nedivil, že by ke zkrácení doby mohlo dojít.
To hlásili? Snížení z 5-ti let na 3? Já počítal s těmi 5-lety. Pro letošek je to nějak 707 000 KČ na penzijku na 5-ti letej předůchod. Počítám že za dva roky to bude min. 800 000 KČ. Ale když to chcou zkrátit tak to tolik nebude, no, do 62 musí člověk teda asi vydžet. Cosi sem zaslech, v TV ne. A já si říkal, mám to za pár
Zatím se hovořilo jen o zkrácení předčasného důchodu, což je něco jiného. Ale zřejmě dojde i ke zkrácení předdůchodu. Z pohledu zločinného režimu, který si občané zvolili, je to v podstatě geniální, protože režim potřebuje nejen prachy, ale zejména pracovní sílu. Kdo jiný by na ty šmejdy dřel...voliči Pirátů, céčka, nebo snad nedejbože Ukrajinci?
Sleduji celkem pozorně a o předdůchodu jsem nic nečetla a ani neslyšela, to zatím podle mě nepadlo.
U předčasného o 3 roky dříve by měla být povinnost 40 odpracovaných let a max.o 3 roky dříve, u normálního starobního 25 odpracovaných let. To snížení na odpracovaných 25 let odůvodnila Jelínková tím, že se povinné roky snižují hlavně kvůli migraci, že by např. Ukrajinci, kteří zde pracují a zůstanou, potom neměli nárok na důchod.
A vysokoškoláci, kteří by po reformě neměli většinou šanci na předčasný, protože nestihnou odpracovat 40 let, prý dle Jelínkové stejně při studiu pracují
Podle mě je to celé špatně...
Na mě to skutečně působí dojmem, že zločinný režim potřebuje zejména "otroky", nikoliv ušetřit, protože možnosti reformy jsou celkem tři: Pozdější odchod, vyšší odvody, nižší důchody. O dvou posledních nechce vláda ani slyšet, sveřepě trvá pouze na pozdějším odchodu. Zrovna tak Kalousek, když byl faktickým premiérem: Jen a jen odchod později, žádné vyšší odvody ani nižší penze. Existuje ovšem možnost, jak s vládou "vejaybt" a naznačil ji jeden z mých kolegů, který tak hodlá učinit: Jít na pár let marodit prostřednictvím dobrozdání flexibilního lékaře. To mně moc nevoní, ale co naplat. No, budu mít dost času na vymyšlení neprůstřelné strategie.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.