Jak prestat s prokrastinaci? Zda se mi, ze posledni tydny prokrastinuje neustale, vetsinou tim, ze jsem na mobilu a to klidne i 5h denne. Jak s tim prestat?
To je stejné, jako kdyby se někdo zeptal, jak přestat s pitím alkoholu nebo kouřením. Je to stejná závislost. Tady pomůže buďto pevná vůle nebo psycholog.
romanos
Já bych to až tak černě neviděl ono i stačí jen začíst číst a cokoliv válečné,fantasy, historické, sci-fi témata,pro ženy obecně romány a láska. Jiný zase začne cvičit či posilovat, nemusí to být hned s činkami může to být s vlastní váhou či různé pomůcky a různé cviky (lano,hrazdy, překážky,...), někdo začne jezdit na kole první 15km další víkend 30km atd a jiný se od telefonu přesune k fotbalu,hokeji či rovnou do hospody a je pravda že někdo i spojí toto a začne chodit se koukat na hokej na halu přes zimu, v létě na fotbal na stadiony a po zápasech vždy do hospody. A někdo toto řeší třeba i milenkami, novým autem nebo snad domem, bytem spojené s rekonstrukcí a prací okolo.
Nic ve zlém, ale koho všechno v životě trestáš za to, že se nechová tak, jak by měl, jak si to představuješ? Trestáš zvířata, děti, rodiče, kamarády a konec konců i cizí lidi. A sám se ukáznit neumíš? No, to mi povídej! Nebo si myslíš, že ti někdo dobře poradí? Tak jo. Tady je moje rada: plivni přes pravé rameno, zatoč se na levé patě, vypij sklenici studené vody a vyčurej se. Prokrasitnace a tvoje lenost jako mávnutím kouzelného proutku přejde. Uvědom si, že to je jen a jen na tobě a ne na lidech a jejich radách a dokonce ani na kouzelném dědečkovi ne. "Jaký si to uděláš, takový to máš"
Řeknu Ti to takhle. Přestat s tím můžeš,když se rozhodneš pro to, čemu dáš čas a úsilí. Může to být touha, která Tě žene dopředu a úsilí něco dokázat, zkrátka něco, kvůli čemu to překonas a přestaneš ztrácet čas. Doporučil bych Ti nastudovat si i Bibli a přečíst si tento žalm - Efezskym 5:15-16. Nad tím se zamyslet a srovnat si to s touto dobou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.