Nejste přihlášen/a.
27.3. jsem si podala žádost na invalidní důchod,
Ještě mi nepřišlo ani rozhodnutí,říkali mi že mi vyplatí
3 měsíce zpětne v dubnu
0x
Toto zjistíte až v monentu když vám přijde že Vám byl schválen! Dokonce ano podle záohy na důchod to nezjistíte!
Já zálohu nechtěl , výslovně jsem to uvedl a přesto mi po cca3 měsících přišla záloha. Po dalších dvou? měsících (nepamatuji páč to nepožaduji za důležité) mi teprve přišlo, že mi byl schválen!
zálohu a pak po 2 měsících,že V byl schválen.
0x
0x
Pokud jste si 27.3.2023 byla sepsat žádost o invalidní důchod, musí se nejprve sejít komise posudkových lékařů, vyhodnotit zdravotní dokumentaci, kterou jim ve zkrácené formě předá Váš praktický lékař, a vydat Záznam z jednání. K jednání Vás mohou a nemusí pozvat, nevím, jaká je teď praxe. V tom záznamu bude uvedeno, o kolik % je snížena Vaše schopnost pracovat a na který stupeň invalidity to je. Pak se to všechno zkompletuje s tou žádostí a odešle do Phy na ČSSZ, která jako jedný orgán počítá důchody.
K invalidnímu důchodu musí být splněny dvě podmínky - uznaná invalidita (záznam z jednání) a pojištěná doba potřebná ke vzniku nároku na výplatu inv. důchodu. Pokud jednu z nich nebo obě nesplníte, nemůže Vám být důchod přiznán. O přiznání nebo zamítnutí se vystaví Rozhodnutí. Až Vám přijde domů, budete vědět, na čem jste. Nechápu, jak při tak zdlouhavém procesu můžete 3 týdny po podání žádosti čekat rozhodnutí. Komise už byla?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.