Nejste přihlášen/a.
Toto zjistíte až v monentu když vám přijde že Vám byl schválen! Dokonce ano podle záohy na důchod to nezjistíte!
Já zálohu nechtěl , výslovně jsem to uvedl a přesto mi po cca3 měsících přišla záloha. Po dalších dvou? měsících (nepamatuji páč to nepožaduji za důležité) mi teprve přišlo, že mi byl schválen!
Pokud jste si 27.3.2023 byla sepsat žádost o invalidní důchod, musí se nejprve sejít komise posudkových lékařů, vyhodnotit zdravotní dokumentaci, kterou jim ve zkrácené formě předá Váš praktický lékař, a vydat Záznam z jednání. K jednání Vás mohou a nemusí pozvat, nevím, jaká je teď praxe. V tom záznamu bude uvedeno, o kolik % je snížena Vaše schopnost pracovat a na který stupeň invalidity to je. Pak se to všechno zkompletuje s tou žádostí a odešle do Phy na ČSSZ, která jako jedný orgán počítá důchody.
K invalidnímu důchodu musí být splněny dvě podmínky - uznaná invalidita (záznam z jednání) a pojištěná doba potřebná ke vzniku nároku na výplatu inv. důchodu. Pokud jednu z nich nebo obě nesplníte, nemůže Vám být důchod přiznán. O přiznání nebo zamítnutí se vystaví Rozhodnutí. Až Vám přijde domů, budete vědět, na čem jste. Nechápu, jak při tak zdlouhavém procesu můžete 3 týdny po podání žádosti čekat rozhodnutí. Komise už byla?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.