Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dpp a úřad práce

Od: niktendo1 odpovědí: 1 změna:
Ahoj, koncem února jsem skončil v práci a nyní jsem veden na úřadu práce. Dočasně jsem si našel brigádu a dneska těsně před nástupem při vytištění smlouvy jsem se dočetl, že smlouva je DPP. Co teď? Úplně mi to zkazilo náladu. Podporu neberu, jen mám ještě jinou brigádu. Nejspíš tohle bude moje jediná práce na tuto smlouvu. Zeptat se zaměstnavatele, jestli mi to nemůže dát na dpč? Uvidí to někde úřad práce nebo ne? Snad někde jsem četl, že pod 4.000 se z toho SP ani ZP neodvádí. Takže by se v tom nikdo šťourat nemusel, ale nevím. Díky!

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Vůbec bych to neriskovala. Zaměstnavatel MUSÍ vědět, že jste registrovaný na ÚP, a neměl by Vám DPP nabízet. Na ÚP MUSÍ vědět, že Vás někdo zaměstnal, předložíte smlouvu (dohodu). Takhle to nepůjde. Nejde o šťourání, jde o princip. Platí jednoznačně formulované nařízení. Počtěte si o nekolidujícím zaměstnání.

Máte možnost ukončit registraci na ÚP a můžet pracovat, jak budete chtít. No jo, holt to zatracené zdravotní pojištění, že...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]