Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Faktura - správné vyplnění

Od: jendaaa® odpovědí: 11 změna:
Dobrý den. Mám dotaz ohledně správného vyplnění faktury. V případě, že budu pronajímat chatu na týdenní pobyty jako OSVČ vedlejší a vystavím fakturu, chci se zeptat, jestli je vzor na fotce správně. Platba za pobyt proběhne předem převodem (týden před nástupem), stejný tedy bude datum UZP, datum vystavení je cca 14 před splatností a datum předání faktury bude třeba v den ukončení pobytu návštěvníků (předám fyzicky na místě). Zajímá mě tedy, zda je to takto správně a jestli případně ještě ve faktuře něco chybí, co tam musí být. Děkuji za případné rady.
Faktura - správné vyplnění

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sasa*
hodnocení

2x

Já bych to řešil čistěji- Předfakturou,zudíž zálohovou fakturou a po nástupu předal fakturu s vyúčtováním v nulové částce.

Trošku bych upravil: Fakturu na celou částku s poznámkou NEPLATIT, ZAPLACENO ZÁLOHOVĚ!

hodnocení

Rozumím. Také možnost..ale jinak, tak jak jsem to vyplnil a popsal.. Je to vyloženě špatně, nebo to tak může být?
sasa*

ano a datum uzp pokud nejsi plátce dph nemusíš vyplňovat. (Je pouze pro plátceDPH, kteří by si mohli dph odečíst).)

18.04.23 13:10
hodnocení

Děkuji

id
hodnocení

0x
V den vystavení fa jí mejlem zašlete zákazníkovi. Bez fa bych vám nic nezaplatila. Do fa dopište - nejsem plátce DPH
hodnocení

V tom problém není.. spíše mě zajímá, zda je to vůbec správný vzor a správně vypsané..

hodnocení

Dokázal by mi ještě někdo poradit, jak to řešit v případě té zálohové faktury? Znázorněný příklad je takový, že platbu přijmu 24.6., 1.7.přijedou návštěvníci a 8.7.2023 - v tento den jim předám fakturu pokud budou chtít. Ale jak to tedy vyřešit v případě, že budou chtít zálohovou fakturu zaslat předem? Co tam napsat? Děkuji.

To samé. Jen nadpis nebude Faktura -Daňový doklad, ale Zálohová faktura.

hodnocení

Děkuji. Dobře, udělám zálohovou fakturu na 4000Kč a odešlu emailem. Cca měsíc před nástupem pobytu ještě jednou to samé na stejnou částku. Týden před nástupem pobytu tedy bude zaplacena 100% částka a pak třeba osobně predam Fakturu,kam zase nevím jak to napsat..proste v tom mám hrozný guláš a potřeboval bych to opravdu vysvětlit jako pro blbce :) i co se týče potom těch datumů zase..
sasa*

Více zde: superfaktura.cz/...

Jinak Vystavíš Zálohová faktura č.00122:

Fakturuji Vám zálohu za pronájem chaty ve dnech 1- 8.7 2023 4000,-Kč. Tu pošleš před termínem - asi mailem..

Zákazník ti (možná) zaplatí na tvůj účet. A ty můžeš hned zaslat po zaplacení Fakturu se zněním: Faktura č.02322:

Za pronájem chaty Vám účtuji: 4000,- Kč Zálohová faktura č. 00122 4000,- Kč . K proplacení 0Kč. apod.

4000,- Kč dáš jako příjem do svého peněžního deníku, resp. jako přímový doklad bankou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]