Dobrý den. Mám dotaz ohledně správného vyplnění faktury. V případě, že budu pronajímat chatu na týdenní pobyty jako OSVČ vedlejší a vystavím fakturu, chci se zeptat, jestli je vzor na fotce správně. Platba za pobyt proběhne předem převodem (týden před nástupem), stejný tedy bude datum UZP, datum vystavení je cca 14 před splatností a datum předání faktury bude třeba v den ukončení pobytu návštěvníků (předám fyzicky na místě). Zajímá mě tedy, zda je to takto správně a jestli případně ještě ve faktuře něco chybí, co tam musí být. Děkuji za případné rady.
Dokázal by mi ještě někdo poradit, jak to řešit v případě té zálohové faktury? Znázorněný příklad je takový, že platbu přijmu 24.6., 1.7.přijedou návštěvníci a 8.7.2023 - v tento den jim předám fakturu pokud budou chtít. Ale jak to tedy vyřešit v případě, že budou chtít zálohovou fakturu zaslat předem? Co tam napsat? Děkuji.
Děkuji. Dobře, udělám zálohovou fakturu na 4000Kč a odešlu emailem. Cca měsíc před nástupem pobytu ještě jednou to samé na stejnou částku. Týden před nástupem pobytu tedy bude zaplacena 100% částka a pak třeba osobně predam Fakturu,kam zase nevím jak to napsat..proste v tom mám hrozný guláš a potřeboval bych to opravdu vysvětlit jako pro blbce i co se týče potom těch datumů zase..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.