Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zlý člověk

Od: uznevim odpovědí: 46 změna:

Dobrý den,

pod námi bydlí zlý chlap s rodinou, který je sice nenápadný, ale bojí se ho kažyý v domě. Na FB má příspěvky typu psů kálejících na Ukrajinskou vlajku a pravidelně zvolá ,,Sláva rusku" nebo třeba ,,Atomovky na Úkáčka" a minule asi oslavoval uřezání hlavy Ukrajinskému vojákovi (alespoň mi to tak přišlo ze slov, kterým jsem rozumněl).

Rád bych tuhle zrůdu nějakým působem dostal z naší blízkosti, ale bojím se odhalení. On má možná pistoli a v případě, že by se dozvěděl, že jsme to byli my, kdo ho nahlásil, mohl by nás napadnout. Už jsme bezradní. Bojíme se jít na policii, protože dříve nebo později by se dověděl, kdo na něj podal oznámení...

46 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

13x

Ten člověk vůbec není zrůda, jen má jiné názory, než vy. Nenapsal jste nic, co by prokazovalo, že by kohokoli napadl nebo jen někomu nadával. Vše se odehrává v rovině "co kdyby" nebo "možná" (má pistoli). Když půjdete na policii, jaké chcete podat oznámení? Z toho, co uvádíte je zřejmé, že se ničeho konkrétního trestného nedopuští. Opět je to v rovině "možná", "asi". Jinak to, co tvrdíte, nejde dohromady s tím, že je "nenápadný". Skutečně se ho každý v domě bojí nebo je to znovu jen váš pocit, dojem?

Myslím, že byste si měl zvyknout, že žijete mezi lidmi, kteří nemusí všichni mít stejné názory. Pokud se vám názory toho pána nelíbí, nesnažte mu je vyvracet ani s ním diskutovat, berte situaci takovou, jaká je. A pokud vám ten "zlý chlap" tak moc vadí, proč se nepřestěhujete vy?

liska5

No normální moc není, když huláká a oslavuje uřezaní hlavy. A to s tou vlajkou pokálenou psama je primitivní. Jiný názor lze prezentovat třeba tak, že si na dveře nakreslím velké Z. :-D

Oslavuje uřezání hlavy? - "asi"

helenaa
hodnocení

9x
To, co on sdílí na FB je jeho věc. Spíše by mi vadil soused který o mě, a mé rodině bude psát (pomlouvat) veřejně na internetu.
tomas13
Není to jeho věc, pokud si to nezabezpečí aby to viděli jen přátelé, tak si evidentně přeje aby to viděli všichni a znali jeho názor...

tomas13... není důvod číst příspěvky takového individua. Nebo snad tazatelce drží někdo pistoli u hlavy, aby ráno zapnula FB a koukala co tam soused má a nemá?

I kdyby mi sem na něj někdo dal odkaz, kde ho na FB najít, tak mě to nezajímá. proč taky. Tazatelce doporučuji to samé.

Bydlet v bytovém domě je svobodná volba. Můžete bydlet jinde.

uznevim
Vzhledem k tomu, že jsem zde neuvedla jeho totožnost a to ani v náznaku, sotva se může jednat o pomluvu. Jste hysterka.

hodnocení

5x

Každý má právo na svůj názor, ale v tomto případě, kdy právo je neoddiskutovatelně na straně Ukrajiny, se dá říct, že ten člověk je prostě hovado. Oslavovat stát, který BEZDŮVODNĚ napadne někoho jiného a BEZDŮVODNĚ vraždí je zhovadilost nejvyššího kalibru. Doufám, že Ukrajinci Rusákům nakopou prdel a vyženou je na SIbiř.

PS. Jinak o Ukrajincích nemám nějaké přehnané iluze, chovají se také jak dobytek někdy, ale v tomto případě mám zcela jasno.

Bezdůvodně? Všechno má důvody. Možná podle tebe ne to bezdůvodně, protože do toho nevidíš.

Tak nám ty důvody, kdy je třeba vraždit lidi (děti, ženy - Rusákům je to jedno) v masovém měřítku řekni. Ten důvod by mě strašně zajímal. Jelikož Putinovi radí jeho dvorní ideolog Dugin, který, když si přečtete jeho názory je taky úplně mimo realitu, tak mimo jiných bludů hlásá o znovuzrození velkého, sovětského svazu. To je ten důvod? Aby Putin násilím rozšířil svoji říši? Prosím řekněte mi ten důvod, který tohle všechno svinstvo ospravedlňuje.

@samurraj: Jen tak trochu bokem: Jaké důvody ospravedlňují genocidu ruského obyvatelstva v Doněcké a Luhanské oblasti Ukrajinci v letech 2014-2022?

satam - Četl jsem o tom. A ona ta genocida asi nebude zas tak horká.

zpravy.aktualne.cz/...

Ostatně genocidou to nazval Rus a ruku na srdce, co řekne Rusák, to lež.

Jsem jiného názoru, ale ten tvůj ti vyracet nebudu. Každý má právo na svůj názor. A když si zjistíš počty mrtvých (a bohužel dětí) v Luhanské a Doněcké oblast z jiných zdrojů, než těch našich oficiálních, budeš se divit. Přeji hezký den.

Však ano, každý máme svůj názor na věc, netřeba se kvůli tomu střílet.*frajer*

Škoda, že to stejně jako my nechápou Rusové a Ukrajinci, ale hlavně také Američané a špičky naší slavné EU.

hodnocení

4x

Otázka je napsaná jako z levného TV seriálu. Tak že lze předpojkládat, že je to obyčejný troll...

Jinak zlých lidí je plná TV obrazovka denně...

ssmam

Scénáristé soudkyně Barbary tady testují, jaký ohlas jaké téma vyvolá :)

S jedním z nich byl rozhovor kdysi v Šoustandě. Myslím že to lze najít na internetu. Jo ten byl hodně plodný

Šoustanda je stejnej "kanál" jako pořady soudkyně. Docela to sedí.

p23®
hodnocení

1x

Dobrý den.

Každý jsme jiný a každý má na různé věci svůj osobní názor.

Je to jen jeho věc, co píše na FB, jak se chová, jaký má názor, do té doby, než začně někomu ubližovat, omezovat, napadat a pod. Pak je potřeba zareagovat.

Pokud se Vám to nelíbí a máte odvahu to řešit, tak to řešte. Čeká na to, Je to jen na Vás. Pokud o tom jenom mluvíte a bojíte se něco vyslovit, tak se raději z domu odstěhujte. Možná zjistíte, že jinde to není o moc lepší.

Zdravím.

hdd
hodnocení

1x

Bože můj... vy jste ale HLOUPY... Ta zruda (a jeste asi opravdu hloupejsi podle stylu psani) jste spíše vy.

liska5

Nebýt Putina, tak tohle vůbec neřešíme. Nějak se zapomíná, kdo to začal.

soused000
Liska5...jak to začalo?Vše začalo kováním prstenů moci ve Středozemi.Nyní vážně.Ten "začátek" je dosti široký pojem a velice subjektivní.Každé jednání má příčinu a následek a je na člověku který okamžik se mu zrovna hodí do jeho vypravění jako ten jeho úplně první " začátek".Tomu se říká historie.Pro někoho ale začíná před miliardou let a pro někoho předloni.
liska5

To můžeme taky začít Zlatou hordou... Prostě napadnout sousední suverénní zemi, rozbombardovat jí města, zabíjet civilisty, děti, lhát svému lidu, likvidovat každého, co má jen připomínky, oslavovat Stalina... to prostě do tohoto století nepatří! Kdyby k invazi ruských vojsk na Ukrajinu nedošlo, tak sem z Ukrajiny nebudou hromadně utíkat.

soused000
Liska5...pro Vás začínají historické souvislosti s touto problematikou konkrétně kdy a proč jste si z historie vybrala jako začátek zrovna tento moment?Co čemu předchází Vás nezajímá nebo začínáte momentem který "se hodí"?
liska5

Protože od doby Zlaté hordy se Rusko chová podobně nadřazeně a rozpínavě. Lid se nechává manipulovat cary, diktátory, imperátory a ještě jim klaní. Kult za kultem. Ta mentalita despotických vládců a porobených mužiků v děrévňach bez infrastruktury tam prostě setrvává...A když Rusy potkáte v zahraničí, tak se chovají suverénně, čast hlučně a pohrdají Vámi. Zkušenost z Jordánska.

koko

Oni na rozdil od nas jsou jedna ze 4 velmoci (kdy EU je rozpadajici se prestarly skanzen a vsechny 3 cekaji, az se rozsype).

Ps: na zaklade arogantnich lidi na zajezde v Jordansku soudite? Viz vyse, oni budou pod vyplachem uplne stejne jak my,

pps: uz od zacatku valky se hovori o tom, jak ukoncit valku, aby se vlk nazral a koza zustala cela, ale jak vidno, zajmy jsou jine...

liska5

To nebyl zájezd, to bylo tam na letišti. Naše skupina se raději vzdálila od těch hlučných a arogantních Rusů. Chovali se povýšeně, jak by jim to tam patřilo.

soused000
Liska5...nevím zda se jedná o neznalost dějin či jakousi zaslepenost,ale všimla jste si,že to co jste popsala se děje tisíce let po celé Zemi? Mohla byste mi uvést příklady států kde lid není ovládán např. onou manipulací?
Co se týká toho Vašeho zážitku to nemá snad ani cenu komentovat.Hodně cestuji a chovat se nadřazeně a hlučně jsem osobně viděl skupiny Poláků,Čechů,Američanů,Arabů,Němců,Slováků,Španělů,Rusů,Rakušáků... to se nejednalo o ojedinělé případy a také např. netvrdím co Arab to hlučnost a arogance.

liska5
hodnocení

0x

Nemá smysl dráždit hada bosou nohou. Tomuhle jednou pukne žlučník. Já bych ho ignorovala.Jakýkoliv protest z Vaší strany ho akorát rozzuří. Jedině, kdyby Vás napadl, tak volejte policii.

tj
Až ho napadne, nebude moci tazatel už zavolat možná nikomu. Bohužel zákon je na toto krátký a nejedná, dokud je ještě čas. Dle zákona vás napřed musí v lepším případě napadnout a zranit v tom horším zabít, aby se teprv dostal do vězení.
liska5

Jo jo, je tu ten paradox. Dokud se nic nestane, tak jsou varování marná. A pak to často končí fatálně.

k2
hodnocení

0x

A co tedy je/ma byt Vasim cilem?

"Dostat z nasi blizkosti" jako ho na zaklade anonymniho udani na fizlarne vystehovat? Takto to (nastesti) nefunguje...

hodnocení

0x
Jestliže Vás jakkoliv fyzicky nenapadá případně někoho jiného. Neřešil bych to. Takové lidi je jednodušší ignorovat, každý máme jiný názor na různé věci. Snad jednou najde kousek rozumu, ale jestliže Vás nějak napadá nebo začne okamžitě se obrátit na PČR.

ssmam
hodnocení

0x

Proč sousedovi lezeš na jeho Facebook, jsi stalker?

Víš vůbec co to je FB a jak funguje? Kdybys to věděl, nenapíšeš takový blábol!

zaseja

A kdov ho nutí ten jeho zacebook sledovat?

Ať si radši prohlíží facebook Fialy, když je takový obhájce Ukrajinců

ssmam

@satam Tak to mi prosim vysvětli, jak funguje Facebook... já na FB sousedy nestalkuju, ja se o sousedy nestarám, ty ano?

anebo ty snad máš sousedy (o které se nestaráš ) v přátelích?! :))

dotaz je vůbec divný, asi troll, ten už se tady neukáže, kdyby to nebyl dítě nebo trol, tak napsat veřejně takový to dotaz, no nevím, ve 40-50 letech se takovým swi..m udavačskym dařilo :)

ps: jo a bacha, když polezete na cizí profily, tak ti cizí profily se o tom dozví, že se k nim koukáte :))

Stačí ho mít v přátelích z dřívější doby, nebo být třeba ve stejné skupině "Sídliště XYZ" kde jste oba právě proto, že bydlíte na stejném sídlišti. A pak víš víc, než bys chtěl.

uznevim
Není možné dohledat, kdo si zobrazil váš profil na FB. FB není LinkedIn. A toto vím na sto procent ;)

hodnocení

0x

Ak sa sused v ramci bytovky sprava normalne a slusne, je uplne jedno, ake ma nazory na vnutornu a zahranicnu politiku. Ak nabada na fyzicke utoky na mensiny, utecencov a pod, tak na to su prislusne organy.

ml
hodnocení

0x

Jestli je to jenom tohle, tak co řešíte. Oslavování ruska a hanění ukrajiny je politickým trestným činem, ale vám to může být jedno, ohlašovací povinnost tady snad neni.

Pokud to jen vykřikuje, a neni u toho plné náměstí, je to každému úplně jedno. Jo když si to dává na FB, to už je něco jiného, co takto nějak anonymně policii na jeho profil nasměrovat. Taky to ale může být agent provokatér (který pomáhá odchytit přátele ruska a nepřátele ukrajiny), přecejenom FB má nějakou umělou inteligenci, která takové příspěvky eliminuje a jejich autory bonzuje (tady zřejmě bude bonzovat ty, co mu dávaji lajky), takže pokud mu to prochází, nemusí to být obyčejný uživatel.

soused000
hodnocení

0x
Mám podobného souseda narkomana (kdysi jsem sem dával na toto téma dotaz). Neustálé urážky,vyhrožování zabitím,střelba kuší na mou zahradu,míření nataženou kuší na mé příbuzné,jakási tyč hozená na můj dům.
Uvedu jak to probíhalo:Poprvé zavolaná policie-domluva-běžte si střílet jinam.Podruhé-dostavil jsem se na policii -nemáte svědky-svědci z rodiny jsou bezpředmětní-pořizujte videa.Potřetí-donesl jsem šípy-sepsaná výpověď.Počtvrté donesená videa s vyhrožováním zabitím ("podřežu vás až budete spát aj.").Vyhodnoceno jako přestupek a odesláno na město.Šípy i má výpověď ze třetí návštěvy PČR-vše nedopatřením ztraceno a nenalezeno.Na město to šlo v říjnu a tento měsíc (po půl roce) mi přišlo vyrozumění že je vše odloženo z důvodu (má slova)...dodané důkazy nejsou dostatečné k zahájení přestupkového řízení.

Normální jednání PČR. Stejná zkušenost v jiném případu. Příště nahrávám veškeré telefoní hovory a bude je nutit, aby se korektně představil i volající jménem a hodností, abych si mohl stěžovat u jejich nadřízených. Jinak to dnes ani nejde a nejsou zárukou vyřešení.

A vraždu řeší kriminálka, takže PČR je opravdu spíše nanic.

Kriminálka je také součástí PČR! ;)

18.04.23 12:21

;)

nerentier
18.04.23 10:21
hodnocení

0x

Trolling. *kafe*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]