Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čištění kanálků, bolel někoho zub i víc jak dva týdny a pak to přešlo?

Od: pajam odpovědí: 11 změna:
Dobrý den, 29.3. jsem byla na mikroskopické endodoncii se sedmičkou dole. Ošetření trvalo kolem dvou hodin a vše dopadlo dobře. Doktor říkal, že to může být tyden dva citlivé. Nicméně za pár dní to budou už tři týdny a zub pobolívá pořád. Řekla bych i pořád stejně, možná dokonce lehce víc. Nějaké zlepšení zatím bohužel nepociťuji. Bolest se dá zvládnout zatím bez prášků, ale je to neustálá tupá až pálivá bolest zubu a okolí (před ošetřením v zubu pulzovalo, to už se neděje). Je to neuvěřitelně otravné a začínám se obávat, jestli to někdy přejde. Můj dotaz tedy zní, jestli to měl někdo taky tak? Že zub po ošetření kanálků bolel i víc jak dva, tři, čtyři týdny a pak se uklidnil a už nezlobil? Ráda bych slyšela nějaké povzbudivé příběhy. Už je to dlouhé.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

je to silně individuální - u jednoho čištění zubního kanálku jsem se smál... druhý byl na cca. 8 sezení u zubaře

Pokud nemáte horečky, opuchlou tvář, vyloženě bolesti - může to být "jen" nezvykem z narvaného sajrajtu, co tam dávají po vyčištění. To že ustala bolest, pálení apod znamená, že tam zánět není. Zuby jsou zvláštní - dokáží cestovat - můžete požádat zubaře o rentgen a revizi, ale z popisu bych to bral jako uzdravující se (byť pomalu).

Ne že by zuby cestovaly, ale umějí svou bolest promítnout třeba do protějšího zubu.

to cestování myslím trochu jinak - není problém přesunout "trojku" na místo jedničky při nějaké nehodě či ztrátě

Vyplnění kanálků po odstranění nervů sice může tlačit do dásní, kostí ..- ale zub dokáže vycestovat z místa, posunout se někam, kde nebude zlobit. Je k tomu ale třeba místo nebo pomoc rovnátky.

pajam
hodnocení

Děkuji za odpověď. Přiznám se, že tomu cestování taky moc nerozumím. Nicméně u mě jde o sedmičku. Šestka vedle se musela před pár měsíci vytrhnout. Takže vedle té sedmičky je teď díra bohužel. Časem se snad zadaří nahradit zub implantátem. Zub pobolívá neustále, dnes jsem zkusila vzít prášek na bolest, abych viděla, jestli budu mít aspoň na chvíli pauzu, ale prášek nic nedělá bohužel. Bolest je tupá a pálivá. Podle doktora jsem měla kořeny hodně blízko nervu, který prochází dolní čelisti, tak si říkám, jestli to prostě není vše kvůli tomu, že je to moc blízko. Občas mám dokonce pocit tlaku u ucha na té straně..

jj, to bude ono - můžete požádat zubaře o přeléčení

liska5
hodnocení

0x

Každý zub souvisí s určitým orgánem. Jak ten je ve špatné kondici, ozve se často právě na zubu a okolí. Spodní sedmičky a šestky tlusté střevo. Takže zdravou stravou a probiotiky můžete situaci ovlivnit. Není to výmysl, už dlouho to sleduji, že to funguje. Po některých preparátech se objeví třeba hnisavý váček jako odléčovací reakce právě u zubu na jehož orgán bylo cíleno. .Ostatně tu souvislost najdete i na netu.

Jinak se mi osvědčila biolampa Biostimul. Na zuby takové to " vajíčko" do ruky. Někde ho půjčují, třeba v pečovatelském domě, nebo soc. službách. Tam jen dávat pozor, ať se nemíří na sítnici oka a štítnou žlízu.

Každopádně bojujete se zánětem, tak omezte zatěžující potraviny vč. sladkostí a ke zdravé stravě s dostatkem zeleniny, berte Zn, ale i dočasně B-komplex a Céčko. Víc pijte vodu.

liska5
hodnocení

0x

Každý zub souvisí s určitým orgánem. Jak ten je ve špatné kondici, ozve se často právě na zubu a okolí. Spodní sedmičky a šestky tlusté střevo. Takže zdravou stravou a probiotiky můžete situaci ovlivnit. Prostě zařadit vše, co prospívá střevu. I bylinné čaje. Očista. Není to výmysl, už dlouho to sleduji, že to funguje. Po některých preparátech se objeví třeba hnisavý váček jako odléčovací reakce právě u zubu, na jehož orgán bylo cíleno. Ostatně tu souvislost najdete i na netu.

Jinak se mi osvědčila biolampa Biostimul. Na zuby takové to " vajíčko" do ruky. Někde ho půjčují, třeba v pečovatelském domě, nebo soc. službách. Tam jen dávat pozor, ať se nemíří na sítnici oka a štítnou žlízu.

Každopádně bojujete se zánětem, tak omezte zatěžující potraviny vč. sladkostí a ke zdravé stravě s dostatkem zeleniny, berte Zn, ale i dočasně B-komplex a Céčko. Víc pijte vodu.

pajam
hodnocení

Děkuji za tip. Zkusím se na to podívat.

hodnocení

0x

Použil rentgen? Mohl na sedmičce zapomenout na nějaký kanálek. Zadní zuby jich mají víc. Já měl na šestce 4 kanálky.

pajam
hodnocení

Ano, rtg se dělal snad třikrát během celého ošetření a i pak kontrolní na závěr. Navíc jak jsem psala, se to celé dělalo pod mikroskopem, takže doufám, že se nic nepřehlédlo. I když možné je asi vše.

Pokud už se dělali kanálky v době, kdy zub silně bolel, tak tomu musíš dát čas. Já to měl po dvou týdnech bolestivé asi ještě týden pouze na zkus a už půl roku OK bez bolesti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]