Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Adopce dítěte novým otcem

Od: kunice odpovědí: 17 změna:

Dobrý den,

mám dotaz. Dcera má se svým bývalým manželem 2 letou dceru. Rozvedli se rok po jejím narození. Otec se o dceru nijak nezajímal a ani nikdy po rozvodu neplatil soudem určené alimenty. Dcera má 9 měsíců nového přítele, který je velmi hodný a malou má moc rád a ji chce adoptovat. Její biologický otec s adopcí souhlasí. Jak mají nyní postupovat? Mají požádát nejdříve soud nebo kam se mají obrátit nejdříve? Děkuji. Šárka

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

karina*
hodnocení

1x

O osvojení rozhoduje soud na návrh osvojitele.Bližší informace vám dají na sociálním odboru příslušného pověřeného městského úřadu, v jehož obvodu žijete. Karina

doplněno 03.09.10 11:06:

jen doplním pro ujasnění - osvojení (adopce)

kazimir
hodnocení

0x

Nechtěla jste napsat nový přítel je hodný ale blbý. Opravovat to nemusíte, každý to chápe.

marenka*

Kazimíre a proč hned blbý? Kvůli těm pár šupům do zletilosti děvčete? Bože můj. Holka bude mít tátu snad ne? *zed*Kdybychom takhle kalkulovali všichni, tak nás už nezbude ani těch pár procent slušných. Proč se přepočítává všechno na zisk či ztrátu, ale v penězích? Co morální zisk?

Ach jo.

abdul*

Marenko, těch pár šupů je asi 1 000 000,- Kč . starat se proč ne, ale hned osvojovat. chlapík to myslí jistě dobře ale co maminka? znám nemálo hodných, co takto činili a dnes platí alíky na cizí...pardon vlastně papírově na svoje. A po pár měsících známosti?

Ano Abdule, máš pravdu. Taky se hlásim do klubu dle Tebe a Kazimíra blbých - představ si, jakou věc jsem udělal - já adoptoval děti postupně dvě a to biologicky nemají nic se mnou ani manželkou společnýho. Jsou totiž z kojeňáku, víš? A představ si, že takových je poměrně hodně. Jsou totiž i lidi, kteří neberou peníze jako cíl života, ale třeba mají fajn pocit z toho, že mají doma dvě dítka, který by jinak žily v děcáku. Ale fakt nečekám, že to pochopíš...

kazimir

prosím tě, já o voze a ty o koze. váš případ je asi o nečem jiném.tady jde o to, že dospělí spolu často dokážou neskutečně vyčůrat.

asi hodně lidí co berou děti z kojeňáku moc není.pokud nemůže mít někdo děti je to jistě pro ně řešení, tak tady z toho nedělej fajn pocit a nemluv o penězích.

Dost se pleteš. Náš případ je o tomtéž, nač se ptala tazatelka - tj. o adopci. Nikde jsem taky nenapsal , že nemůžem mít děti :). A to, že každý dítě který je z kojeňáku to nemá napsaný na čele, taky asi nepobereš. Vypadají totiž úplně stejně jako ty ostatní. Jen pro info - na adopci se aktuálně čeká cca 3-5let, takže dětí z kojeňáku je poměrně hodně (a to nezmiňuji pěstouny). A co se mých pocitů týče - ano, mám fajn pocit, když se ptáš. O penězích jsi začal Ty, pokud si už nevzpomínáš, přečti si po sobě, cos napsal :)

kazimir

...každý mluvíme o něčem jiném.

kunic

Děkuji všem zůčastněným za diskuzi. To co jsem potřebovala, jsem se dozvěděla úplně z první reakce na můj dotaz, takže bych to jen ráda shrnula a ukončila. Je vidět, že každý má v životě jiné zkušenosti a ty mu pak zformují chování do budoucna. Já se řídím heslem: nědělej nikomu nic z toho, co bys nerada, aby dělali jiní tobě.

A s tím žiju spokojeně 45 let. Mám šťasnou rodinu, plno přátel a z různých negativních věcí (viz můj bývalý zeť) si nic nedělám, protože se vždy v budoucnu objeví jiné a lepší věci. Penězi se nic měřit nedá, to je pak člověk chodící kalkulačka a v podstatě chudák. V životě ráda dávám, mnohem raději než beru a nikdy jsem nikoho o nic neobrala a napodvedla. K tomu vedu celý život i své 3 děti a doufám, že je tento styl života, který je učíme, dovede alespoň tak daleko, jak dovedl nás.

Panu Kazimirovi přeji ze srdce, aby se v životě setkával, pokud možno již jen s lepšími zkušenostmi.

Všechny zdravím a přeji krásný den a život. Šárka

marenka*

Šárko, přeji vám všem doma hodně štěstí a lásky. ;) A vnučce hodného tatínka, ať Vám dělá jenom radost. *pusa*

kunice
hodnocení

Děkuji Marenko! Vám také přeji hodně štěstí a lásky! Šárka

jirbar*

To "promon" prostě kecáš a nevíš o čem mluvíš. Jsem naprosto ve stejné situaci jako Ty, snad jen místo dvě pouze jedno, takže moc dobře vím o čem mluvím. A nemám s tím žádný problém, takže s částí odpovědi souhlasím.

Přesto tvrdím, že pokud má dítě biologického otce tak osvojení novým manželem je jen vynucené gesto kterého se časem lituje. Naopak jeho povinností by mělo být, aby působil na biologického otce, aby se řádně ujal svých výchovných i finančních povinností.

marenka*

No to je taky pravda..*nevi* Já těmi pár šupy myslela tu možná tisícovku, co dostane od bývalého měsíčně. ;)

kunice
hodnocení

Jen tak pro upřesnění panu Kazimírovi. Jsme ještě asi ze staré školy, ale tohle mě teda opravdu nenapadlo. Od rozvodu dcery, což je více jak rok, měl její biologický otec platit nejen alimenty na svou dceru a výživné na svou bývalou ženu na MD, ale i převzít půjčku, kterou si vzali, ale v době, kdy dcera pracovala. Neplatil ani korunu a když dceři strhli splátku půjčky každý měsíc z účtu, zbylo ji na živobytí 1000,- Kč. Mohli jsme bývalého zeťáka žalovat, že? Neudělali jsme to. Ani ve snu by nás teda nenapadlo, abychom v případě, že by se nový adoptivní otec s dcerou rozešli nebo rozvedli, aby platil alimenty. To bychom s manželem opravdu nepřipustili. Tento muž je opravdu hodný, ne blbý, jak píšete. K vnučce má on a jeho rodiče tak nádherný vztah, že bych ho přála i mnohým, kteří mají otce vlastní, ale takhle se ke svým dětem nechovají. Asi jsme opravdu z jiného světa, ale když se nechováme tvrdě(a mohli bychom) k bývalému zeťovi, tak k tomuhle už teda určitě ne. možná tomu nebudete věřit, ale jsme už takoví. Šárka

kazimir

milá paní, člověk míní a věci se mění. chcete snad tvrdit, že vaše dcera si dělala děťátko a vdávala se s tím, že jí její partner opustií, nebude platit na miminko a nebude platit dluhy? Ne, tak vidíte. Utekly 2-3 roky a všechno je jinak.

jirbar*

A utečou dva tři roky a zase všechno může být jinak. No a pak si bude ten hodný rvát vlasy jak byl blbej.

eulalie*
hodnocení

0x

Dobrý den, diskuse už možná nebude tak aktuální, ale přeci jen přispívám. Já bych s adopcí dítěte přítelem počkala až po svatbě. Proč adoptovat nyní, když je mezi nimi vztah - druh a družka? Co když se rozejdou? Není to unáhlené? Po 9 měsících vztahu dělat tak závažný krok, jakým je adopce dítěte? Co je to 9 měsíců? Za tu dobu Vaše dcera nemohla vůbec poznat, jaký její přítel vůbec je. A jestli mi budete tvrdit opak, tak je vidět, že s tím nemáte asi moc zkušeností. Co když se Vaše dcera s přítelem rozejdou a on jako "biologický" otec bude požadovat svěření dítěte do své péče a dcera mu bude muset platit alimenty... To je samozřejmě až přehnané, ale...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]