Nejste přihlášen/a.
Převedl jsem z účtu přes Wise peníze (1200 €, neplatil jsem kartou) do nizozemského eshopu ( docela známý, s tradicí , s pár kamennými prodejnami, ochotně komunikují, telefonicky i emailem ).Eshop mi opakovaně napsal, že vrátil peníze stejným způsobem jako jsem je poslal. Přiložil i screenshot . Je to už 2 týdny, podpora na Wise pouze potvrdila, že u nich nic není . Jak bych měl postupovat, když si Wise i eshop stojí za svým?
Doklad o odepsání částky z účtu e-shopu (číslo účtu a cílové číslo, datum odepsání) bych poslal zprostředkovateli k vyjádření, a jeho vyjádření zpátky eshopu
Když by to nepomohlo tkdyž bych to nepomohlo, tak bych to řešil přes korespondenční banky
A příště lépe počítat, jestli ti ta úspora pár korunna kurzu za to stojí. To už si mohl použít českou směnárnu a nebo platební kartu s vhodným kurzem
Používat českou banku. A peníze se dají směnit přes cyrrus daleko levněji než kdekoliv jinde.
Až po třetím emailu se na zákaznické podpoře Wise ( dříve Transferwise, obdoba Revolut) konečně uráčili pátrat po pěnězích a úspěšně! Chyba byla prý u banky odesílatele. Takže se nenechat odbýt " poloautomatickými" odpověďmi nebo raději pečlivě zvažovat způsob platby, zvláště pokud neumíte anglicky.
Jen poznámka: " ..pro pár ušetřených korun " - u této transakce jsem oproti CZ bance ušetřil přes 600 Kč a zatím fungovali docela dobře, vydávají i své platební karty.
Tak já pošlu klidně 2000 eur přes paypal, v případě problémů s nákupem nebo obchodníkem je paypal do několika dnů vrátí...neušetřím spíš něco málo prodělám...a kvůli 600,- Kč pak nemusím oslovovat banku nebo mezinárodní instituce na ochranu kupujících a řešit několikaměsíční spory
Pokud mám účty v CZK ( mBank a FIO) a zaplatím kartou, tak za převod do EUR dávám za každé 1 Euro o 50-60 haleřů víc. Tady se počíta se středovým kurzem a poplatek je do 10 haleřů/1EUR. Jen to zajištění tady chybí...
Stir: Ty máš účet u FIO v USD a EUR - jsi frajer, gratuluji ! My ostatní, OBYČEJNÍ občané ČR máme většinou účty v CZK...a musíme směňovat !
Jen malá poznámka - Možná cyrrus fx vyjde o něco levněji, ale jejich web nepůsobí to zrovna důvěryhodně a debetní karty asi nevydávají..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.