Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co dělá armáda v Rakovníku?

Od: slecinka odpovědí: 20 změna:
Od rána jezdí po Pražské vojenské zaplachtované náklaďáky. Všechny i s přívěsem. V asi 15 minutových intervalech, aby nevypukla panika. Už jich projelo snad 20. Nevíte někdo z R. co maj za manévry?

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

makak
hodnocení

16x
Převáží jaderné zbraně, které jsme darovali na Ukrajinu. Ale nikomu to neříkejte, aby nevypukla panika!

hodnocení

7x

Pravidelný KŘK,

Vždyť mají na autech začátečník.

No jo...ale kdo ví co opravdu převážejí.
Třeba si AČR koupila na Vltavu novou atomovou ponorku a protože se nevešla na jedno auto, museli ji rozebrat a vozí ji po částech.

No je fakt, že kdyby kolem projíždělo 20 začátečníků s přívěsem najednou (a nemuseli by to ani být vojáci), asi bych se taky lekl. Proto mají ten časový odstup (...a tolik výcvikových náklaďáků asi armáda ani nemá). *smich*

Na autech mají Z? A sakra.

14.04.23 15:08

orion - *zdravi*

liska5

Nefilmuje se tam?

Označení začátečník už je přece zakázaný, za to se těd dávájí tresty natvrdo *smich*

ben®
hodnocení

5x
Dobry den, a je to armada nase nebo nepritele? Zdravim!
Záleží, koho považujete za nepřítele. ;)
14.04.23 14:10

ben *smich*

hodnocení

5x

Viezli na pravidelny servis zrkadla, ktore vytvaraju iluziu gulatej zeme, ktora je v skutocnosti plocha.

guma
hodnocení

4x

A co tanky, ty zatím jsou ještě v kasárnách? Je jich tam určitě hodně.

ml1

Pokud jde o naše město: V našich kasárnách určitě ne. Leda by byly někde v podzemí dobře ukryté. Z jedněch je azylový dům pro bezďáky a ukrajince, druhé kasárny jsou opuštěné a tam, kde parkovaly tanky se staví obchodní centrum a králíkárny (no řikají tomu bytové domy, ale ty malometrážní kotce, to snad ani nejsou byty).

Na tankodrom snad už prý mí i veřejnost (nebyl jsem tam celé roky, docela mě překvapilo, že se tam nesmělo, jako malí jsme tam chodili), aniž by ji někdo zatknul nebo zastřelil, takže předpokládám, že tam odklidili nejenom tanky ale i vše další nebezpečné. Zatím je to divočina, ale už jsem zachytil plány různých developerů.

Takže už nehrozí, že bych viděl přejezd tanků, nemají ani odkud ani kam. (To platí i o pochodujících vojácích, bývalo dřív běžné je vidět.)

Nicméně bude to asi něco většího rozsahu. Začlo to tím, že jsem viděl žlutobílé auto v nátěru VB. Vím, že existují (svého času parkovalo poblíž kasáren), že je to iniciativa několika nadšenců, jen mi bylo divné že se v takovém psím počasí stěhuje po dálnici, ale proč ne, třeba bude o víkendu nějaká akce, kde nechce chybět (ostatně parní lokomotivy taky bývají vidět v pátek). To bude asi jen shoda náhod. Ale proč to píšu, tohle by nebylo samo o sobě divné. Pak jsem pozoroval několik vojenských aut. Je divné vidět vojenské auto na dálnici, když prakticky nemáme armádu, ale občas se poštěstí. Ale je divnější vidět několik jednotlivých vojenských aut aut s odstupy, těch 15 minut by mohlo sedět. Bylo to na D1, jely směrem od Prahy (možná do Rakovníku).

Nejsem dostatečně zběhlý ve znalostech naší dálniční sítě, tak se radši zeptám?
D1 vede někde kolem Rakovníka?
guma

V roce 1980 tanky z Rakovníka s ostrou municí jely bojovat do Polska. Byla krutá zima, která byla v Rakovníku a všude.

Nakonec před hranicemi, byl rozkaz zpět.

A dokonce tam byl v kasárnách Brežněv ještě o něco dříve. Pokud se již nemýlím.

civilista

Ano, s tím Polskem, to je pravda. Kamarád tam taky v rámci základní voj.služby musel. To jen tak na okraj, když se tu občas argumentuje, že Ukrajinci nás taky okupovali. ČSSR tehdy bylo jen pár kilometrů a pár dní od toho, aby z nich taky byli okupanti. To bývalo za sovětů dřív než na nové šaty.

racio
hodnocení

4x

Tajně se přemisťují na Tchaj-wan. Proto ty pauzy mezi jednotlivými jízdami.

jirib
hodnocení

2x
Pokuď to novináři vyšťourají,bude to v 17h v černé kronice nebo v 19:30 v hlavních zprávách...

hodnocení

1x

Ty pauzy jsou kvůli plynulosi provozu, může to být přemisťování na cvičení, řidičská příprava či Autoškola na vojenské řidičáky, pokud mají značku Začátečník

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]