Nejste přihlášen/a.
Chodíte k psychiatrovi? Léčíte se už nějakou delší dobu? Berete prášky? Byla jste už hospitalizovaná s psychickými problémy? Pokuď ne tak na invalidní důchod zapomeňte,různé psychické problémy má 3/4 národa a kdyby všichni dostali invalidní důchod,kdo by pracoval?
@milancukrar Jakých pravidel? !
Nabadajících týpka s výučákem a slovníkem dlaždiče, překypujícím vlastními problémy ku zdvořilosti?
AHA Aby nám z toho ještě sněhová vločka ne roztála, žejo! A na hrubý pytel má být jaká záplata? Ten příspěvek zjevně neobsahoval nic nepřístojného, Ale možná ještě stále přemýšlíte, na jaký Z to napasovat
)
Tak to jste vážně v očích netahel "blbec"
Já mám zážitek s takovým netahlem jak se mi chlubil, že mají validní důchod, tak se optám, jak to je možný že pracuješ, když mi tvrdíš že pracuješ, no a on říká, že má papíry od syna )
jinými slovy mi říkal, že já jsem blbec že pracuju, a že on bere invalidní důchod a ještě načerno maká na syna )
Krok jedna: nejprve sebrat těmto příživníkům volební právo, jednoduše jako to měli ve starověku, neplatíš daně, nemáš volební právo )
Krok dvě: pak už by to bylo snadný...
ps: dnešní politik má horizont svých ambic max. na 4 roky ... Jak by se krokem č.1 + 2 zvýšila produktivita a HDP? Asi násobně
Jenže krok 1) je neprůchozí, právě díky tomu, že nejvíce voličů je v řadách těch nejméně ekonomicky aktivních!
hotová HLAVA XXII
Právo asi ne, to by bylo divné. Musíte se zeptat, popřípadě podat žádost a posudkový lékař si vyžádá od vašich lékařů podklady a posoudí jestli se jedná o tak závažnou nemoc, že vám přísluší invalidní důchod.
Ale i v depresi se dá zvládnout obléci se a odebrat na pracoviště a třeba kopat výkop.
Ověřenou léčbu znal už Švejk - klistýr. A pokud se to doplní namáhavou fyzickou prací, tak deprese zmizí jako pára nad hrncem. Většina dnes diagnostikovaných psychických poruch je způsobena právě nedostatkem náročné fyzické aktivity.
No nebyly, protože jim nebyla dána umělá a patologická šance se dále rozmnožovat...
Žádná jiná živá populace ve volné přírodě neudržuje tak rostoucí podíl geneticky postižených jedinců, jak pravil známý patolog.
Ale vždyť potvrzujete, že depresí i v minulosti trpěli lidé, kteří nevykonávali fyzickou práci. Proto je právě ona léčbou.
Nechci byt zly, ale jak pises, kdo nekolik tydnu v kuse neji, nespi, nema tak deprese, ale je mrtev. Nebo ne?
byvvalapacientka - Osobně jsem skutečnou depresi nezažil, ale poznal jsem jí velmi zblízka. Takže dobře vím, jak to vypadá. Tvrdit, že člověk při záchvatu může vykonávat jakoukoliv činost (nebo snad dokonce tvrdě pracovat) může jen někdo, kdo se s depresí nikdy nepotkal a plete si jí s "blbou náladou".
Ovšem takový člověk to nikdy nepochopí.
riva - Asi tomu nebudete věřit, ale člověku v depresi je úplně jedno, jestli mu dáte klistýr. Pokud to totiž vůbec postřehne, nebude mít vůli ani protestovat, natož se nějak bránit. A k tvrdé práci ho rozhodně nedonutíte, protože Vás bude sotva vnímat.
Existují tabulky s diagnózami, podle nichž posudkáři určují míru neschopnosti pracovat. Ohledně psychiatrických poruch je to tak, jak vidíte v přiložené tabulce. Je otázkou, jestli Vám lze diagnostikovat některé z uvedených postižení, záleží to na psychiatrovi a také na obvodním lékaři.
![]() | deprese a invalidita.docx | 14.71 kB |
Záleží na tom, čemu říkáte "poslední doba", a záleží na tom, jestli o těch Vašich depresích ví nějaký lékař a léčí Vás. Já shodou okolností jednu takovou ženu znám. Je v plném invalidním důchodu kvůli depresím. Ale než jí ho uznali, tak to trvalo 14 let. A možná i víc, já soudím podle toho, jak dlouho ji znám já. Měla deprese toho rázu, že se s nikým nesnesla a z každé práce ji za 14 dní vyhodili. Za tu dobu byla několikrát v Bohnicích a zhoršovalo se to. Když vysadila léky, nebylo s ní k vydržení, každého napadala a chtěla se hádat. Nakonec byla i agresivní a pak se zhroutila řvala a mlátila kolem sebe. Tak ta ten plný ID má. Teď bere ty léky poctivě, nemá zbytí. Bývala to štíhlá hezká holka a je z ní tlustá nepříjemná žena, která si stejně pořád myslí, že jí všichni ubližují a že jenom ona má pravdu, akorát jí to nikdo nechce přiznat. Ale bez těch léků by nemohla ani vyjít na ulici a potkat nějakého cizího člověka, protože bez léků nesnese ani to, že by se na ni někdo podíval. Okamžitě si myslí, že ji chce ten dotyčný nějak unlížit, nebo že si o ní myslí že je nějak špatná a ihned se do toho cizího nic netušícího člověka pustí a začne se ho vyptávat, proč na ni kouká, a je čím dál tím víc agresivní. Prostě jedna hrůza. A jak dlouho si myslíte, že bude s takovými léky její tělo fungovat, než se z ní stane troska? A to byste chtěla? Za takovouhle cenu byste si ten ID vykoupila? Jděte raději něco dělat a nevymýšlejte, jak byste přišla k penězům jinak, než díky nějaké práci. Věřte mi, že žít jako ta, o které tady mluvím, byste určitě nechtěla.
Aha, tak to možná nebyly ty klasické deprese, já se v tom moc nevyznám. Ale vím, že prostě trpí nějakou psychickou poruchou takového rázu, že není schopna se sama uživit. A do těch "depresí" asi upadla až po nějaké té krizi. Protože pak zase brečela a chodila se omlouvat. Já jsem to s ní také zažila. Začala tady z ničeho nic řvát a chtěla se hádat, to na mne nic není, tak jsem jí požádala, aby odsud odešla, že na tohle nemám náladu. Druhý den se přišla omlouvat a brečela. Je strašně těžké s takovým člověkem vyjít.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.