Nejste přihlášen/a.
Pěkný den, už 2.týden se mi neustále točí hlava... co s tím? Mám nízký tlak, ale neustálé točení hlavy mě ještě nepotkalo... snažím se hodně pít, nepomáhá to. Co dál můžu dělat? Díky za vaše rady.
No, moc se nedá, ten se nedá nějak léčit, ten nízký je taky hrůza ..
Má moje kamarádka, pije kávu a denně skleničku červeného, pomalu vstává, dává bacha, aby neupadla... Když jsme spolu a začne se jí točit hlava a není kde sednout, tak se zastavíme a já ji držím, aby náhodou neupadla, než to přejde.
Zkoušela i nějaké bylinky, ale říkala, že jí nepomohly.
Taky mám nízký tlak a už jsem od něho měla tři těžké úrazy. Najednou to s vámi sekne a je jedno kde, prostě omdlím.
Na nízký tlak není žádný lék, musíte si trochu pomoci, jak píše andy. Kafe piju dvě, jedno ráno a druhé poo. Alkohol nepiju, protože by nešel dohromady s léky, které beru. A dávat velký pozor, hlavně při vstávání z postele, chvíli sedět, než vstanete.
Točení hlavy nemusí být z nízkého tlaku ale od krční páteře. Zkuste posilovat - paradoxně břišní svaly, hrudní svaly - nejjednodušší vliv cvičení na páteř. Točení / klonění krkem /hlavy je také cvičení - ale málo pomáhá. Cvičte vleže na zádech či pomalé kliky, zpočátku se zavřenýma očima aby to bylo příjemnější. Vytrvale, týdny, ...dokud vás to bude motivovat.
Z nízkého tlaku je spíš závrať a "slabo".
Také mne trápí nízký tlak, káva nepomáhá, ale koupila jsem na farmářských trzích čajovou směs "Nízký tlak" u stánku čajové směsi Zdislava, jezdí k nám jednou za dva týdny. Tato směs mi pomáhá spolehlivě. Mají i stránky na netu a možno si čaj objednat.
Nízký tlak se léčit vůbec njak nedá. Nějaké rady o kafi a červeném víně nejsou k ničemu. Vyzkoušeno a měřící manžetou na paži. Ale to točení hlavy nemusí být z nízkého tlaku. Původ může být ve vnitřním uchu. Chtělo by to neurologa. Na to on píše Betahistin. Možná, že by i obvoďák mohl.
Pokud pijete kávu, tak si do ní pokaždé přidejte pár zrnek soli. Ne osolit, opravdu jen malinko. Prý to může srovnat tlak. Poradila mi to lékařka psychosomatička, když jsem tento problém měla taky.
mori, to je jen veliké přání. Na dialýze, po celé 4 hodiny mám na ruce manžetu a 7x se tlak přeměřuje. Dostanu hrnek dobrého kafe s cukrem a mlékem a velkou bagetu. Ta je bohatě obložená šunkou a salátem, vejcem a sýry a dipy a je velmi často příjemně slaná. A vidíte, prd prd, s tlakem nic nehne. Naopak, často se stane, že po jídle jde tlak dolů, ale pak se srovná.
Nejen krevní zásobení hlavy, nedostatečné nebo častěji přílišné, ale závratě mohou být zaviněné též nedostatkem Mg. Nechte si předepsat Magnosolv a sáček rozdělte na dvě dávky, to kvůli lepšímu využití. Obecně máme hořčíku málo. Za takovými kolapsovými stavy bývá často problém s krční páteří nebo s rovnovážným ústrojím ve vnitřním uchu.
Na tu krční páteř spíš pomalé uvolňovací cviky s pravidelným dýcháním. Opatrná masáž po prohřátí .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.