Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak si vydělat když mi je 12?

Od: jeqqi odpovědí: 6 změna:
Já vážně nevím, jak to legálně udělat... prosím o pomoc

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

To nejde, jsi moc mladý, až od 15 let.

Jedině snad nějaká výpomoc u sousedů s venčením pejsků, nákupy, s prací na zahradě, zkus se zeptat v okolí...

Nebo by mohli rodiče sjednat roznášení letáků na sebe, ty bys to roznesl a oni by ti dali potom ty vydělané peníze.

doplněno 13.04.23 13:52:

njn, tak ještě musíš počkat, až zesílíš a poporosteš.. zkus babičku a dědu, že jim třeba s něčím pomůžeš?;)

jiiq
hodnocení

To jsme chtěli, jenže rodiče mi řekli že to na mě bude moc těžké :(

hodnocení

5x

Legálně to nejde a jak to udělat nelegálně se tu nesmí radit (pravidlo Z7). Takže smůla.

lmgify
hodnocení

2x

Nechápu, proč potřebuješ ve svém věku vydělávat nějaké větší peníze. Jestli něco potřebuješ, řekni si o to rodičům.

Jen doplním to, co už psali ostatní - pro legální zaměstnání ti musí být 15 a musíš mít odchozeno 9 let do školy ( zákon). Nemůžeš tedy začít pracovat o víkendech v devítce, i když ti už bude 15, ale musíš počkat do konce školního roku.

tj
hodnocení

1x
My jsme v těchto letech žili z kapesného, k svátkům a narozeninám jsme si přáli něco do obálky. To jsme si dali časem dohromady a koupili si za to nějaký větší dárek pod stromeček na Vánoce. Brigády jsou legální až od 15 let.

hodnocení

0x
Jedine tak vencit pejska

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]