Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěla sem si koupit ze dvou e-shopů boty (ne pro sebe, ale to je jedno). Zaplatila sem jim bankovním převodem o dva dny později, a když už čtvrtý den ani zmínka o dodání přepravci, začala sem si hledat recenze a obchod je podvodný.
Napsala sem jim, kdy zboží očekávat, odepsali skoro hned, a při žádosti o vrácení peněz se neozvali už vůbec. Co teď?
Mám v úmyslu jim zítra ráno napsat ještě jednou, ale už ne nic milého.
Já vím, že sem idiot že sem si to nezajistila dřív, ale za celou dobu nakupování přes e-shopy nebo od lidí (už okolo 10let) sem neměla negativní zkušenost.
Takže prosím jen o rady, a ne salodlouhé poučování co sem udělala špatně, to už vím
Díky
Uveďte url eshopu, možná to neni tak hrozný. Často je to přeprodávání věci z Číny. Prostě tak, jak by jste si to objednala sama za pár dolarů, tak to udělají oni (automaticky), u Číňana výplní vaši adresu a nechají si zaplatit. Takže zboží opravdu přijde, někdy se ozvou ohledně celního řízení, někdy ne. Přijde to za cca 3 týdny, někdy déle, někdy dřív. Číňani mají sklady i v Evropě a to je rychlejší. Určitě uveďte URL, jde zjistit, kde sídlí a jestli je vůbec reálné se domáhat storna objednávky.
Si to shrneme.. Objednala sis zboží (závazně), běží dodací lhůta. Tak holt počkáš jestli v dodací lhůtě přijde a teprve až ne tak můžeš mluvit o podvodnících. Do té doby o žádný podvod nejde a není ani žádný důvod proč by ti měli peníze vracet.
Dost obchodů jsou jen zprostředkovatel a smlouva je s prodejcem někde z ciziny, pak se vracení peněz, reklamace atd. řeší podle podmínek v místě jejich sídla.
Radu nepotřebujete - sama víte, co jste udělala špatně - nic víc už dělat nemůžete, jen se smířit se ztrátou peněz.
Vlastně udělat můžete - můžete také dávat recenze (nejen na heurece, ale všude, kam se dostanete) - klidně můžete začít tady s uvedením webů a varováním pro lidi, kteří možná před koupí budou hledat recenze.
Já byl také napálen a NEJSEM RÁD, ŽE NEJSEM SÁM! - Ale asi každý musí podobnou zkušeností jednou čí párkrát projít, než se dostatečně poučí.
Tak jestli je to Mollio, jak píšete, tak jste si pořádně naběhla, ale to už určitě víte. Každopádně je dobré neznámý e-shop nejdříve "prolustrovat"v Googlu, pročíst obchodní podmínky a být velmi obezřetná.Na ty podvodné vždy něco vyleze...Škoda, že jste neplatila kartou, mohla jste požádat o chargeback. Více si přečtěte o e-shopu v odkazu 1t.cz/...
Peníze Vám zpátky nevrátí, to je marné. Napsala bych vám proč, ale to slyšet nechcete. Je to překupník a možná, že Vám za čas nějaké boty přijdou, ale určitě nebudou vypadat tak, jak si představujete. Berte to jako školení, v životě člověk dělá chyby, důležité je už neopakovat.
Mi se tohle také stalo. Objednala jsem mikinu a nešla a nešla. Udělala jsem veliký kravál a tak mi napsali, že ji nemají na skladě až jde snad z Číny, ale přesně neví odkud. Mikina, vlastně šílený hadr, přišel za 2 měsíce se zpáteční čínskou adresou. Od té doby se vždycky dívám, jestli je zboží na skladě. Pak to klidně mohu i vrátit. Ale vrať do Číny nebo kam!
Sem ráda že nejsem jediná. Zboží už v žádném případě nechci.
Chci zpátky peníze. Mám jednat slušně, nebo pohrozit?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.