Rozdíl mezi pojišťovnou a společností uzavírající smlouvy pojištění
Od:veverkaodpovědí:6změna:
Dobrý den, moc by mě zajímalo jaký je rozdíl mezi pojišťovnou jako takovou pevnou např. Kooperativa, ČSOB, Česká... A společností, které uzavírají pojištění všech nasmlouvaných pojišťoven a mají lepší ceny i třeba té stejné pojišťovny. Jde hlavně o to, jestli přejít se všema pojistkama od pojišťovny ke společnosti, která nabízí za stejné smlouvy nižší ceny nebo v tom něco může být? Děkuji Děkuji
Vy nepřecházíte k té společnosti, ta jen zprostředkuji uzavření pojistky třeba s Allianz. Problém těch zprostředkovatelů je záruka jejich poctivosti. Měli by vám doporučit pojišťovnu, která je nejvýhodnější pro vás. Jenže oni někdy?/často? doporučují pojišťovnu, která jim dá největší provizi.
Doporučujete k těmto společnostem přejít když mi uzavřou stejné pojistky za nižší ceny? Nevím jak poznat jestli jsou ty pojistky stejné, můžu jenom porovnat pojistné plnění.
S tímhle by jsi se měl obrátit na nějakého pojištovacího makléře , ten ti je schopen vše vysvětlit.
Obecně: Většinou se dostanou na lepší cenu než ty napřímo jelikož to ta firma holt umí vyjednat. Solidních poradců je dneska víc a už neprodávaj jen pojistky od těch pojištoven které jim nejvíc platí.
Co se týče přechodu k jiné pojištovně , zase je třeba si přečíst pojistné podmínky , né všecky produkty jsou po hlubším prozkoumání stejné a dále opět poradce který se v tom pohybuje dlouho má zkušenosti i s tím jak se pak daná pojištovna staví k vyplácení pojistných událostí.
Pokud máš s nějakou pojištovnou dobré zkušenosti většinou na převedení pojistek něco ušetříš a dá se pak i dál smlouvat při každoročním zvyšovaní , jen si je třeba bejt jistej , že až dojde k plnění tak ti ho ta pojištovna vyplatí.
veverka
Já mám konkrétně Kooperativu. Jak si tu slevu vyjednat? Chtěla jsem před 6 měsíci přepočítat pojištění vozidla a nedostali jsme se níže. Oni totiž stále zvedají ceny. Nevím jak se více domáhat a vůbec koho? Paní v kanceláři co se mi o pojištění stará, s tím nic nezmůže, dívala se mi ještě na pojištění ze škody způsobené zaměstnavateli a také nešla ponížit. Nevím koho a jak bych měla žádat o slevu.
Kdysi jsem si kupovala kulmu, v obchodě jsou velmi snaživí a tak se mi snažili prodat prodlouženou záruku, řekla jsem že jo. Ale běžná záruka byla u nich a ta prodloužená u pojišťovny, takže mi uzavřeli pojištění který jsem zaplatila, oni měli určitě nějakou rámcovou smlouvu, takže ten obchod byla možná společnost která uzavírá pojištění
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.