Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Antidepresiva přírodní

Od: jantoman odpovědí: 5 změna:

Zdravím,

mám pocuchané nervy z dětí a potřebuji něco na stres. V práci jsem poslední dobou naprosto zbytečně nervózní a ve stresu, že něco pokazím, nesoustředím se. Například položím někam věc a pak nevím, kde jsem ji nechal. Nemáte nějaké doporučení, co zakoupit?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

4x

Mg-hořčík, ideálně Magnosolv /na předpis/, sáček rozdělit na dvě dávky, B-komplex- hlavně B1, B6, B12 a kyselina listová, ale i Zn. Jinak celozrnná strava a melasa, kde tyto prvky jsou zastoupené. Pak více zeleniny, ryb a ořechů. Když vím, že nebudu řídit, tak Guajacuran, lze koupit volně, v lékárně Vám nabídnou bylinné čaje, třeba s bazalkou, heřmánkem, šišákem, sporýšem. Někomu pomůže hořká kvalitní čokoláda.. Jako antidepresivum funguje procházka lesem, přírodou. Dostatečný spánek a upravit si režim, aby byl odpočinek.

hodnocení

2x
Kozlík,akorát děsně smrdí. Nebo třezalka teckovana,ale s tou nesmíte na slunko. Obecně vzato jsou ale tyhle přírodní léky méně účinné,než ty syntetické.

11.04.23 20:48
hodnocení

2x
Sport.

hodnocení

1x
Dlouhodobé užívání třezalky má prý na nervy pozitivní vliv ale jak už tu bylo zmíněno, zvyšuje citlivost na UV záření.

hodnocení

1x

Když jsou děti a domácnost, problémy s financemi, práce, zvláště když je náročná, pak je život pro ženu obtížný. Jednotvárný, obtížný, náročný. Naučte se najít si chvíle pro relax, pro odpočinek, udělejte si radost. Pokuste se nebrat všechno tak vážně. Vím, spíše to nejde, ale pokusit se můžete. Změňte pár věcí z povinnosti na hru. Zapojte fantazii, neprožívejte to, co děláte několikrát za den, jako povinnost. Nevím, jak máte velké děti, ale pokuste se jim zadat jejich povinnosti tak, aby to bylo pravidelné a vám ulevilo. Zapojte manžela. Přijměte myšlenku, že všechno není pouze na vás a ostatní pomáhají. Ne! Je potřeba, aby se podíleli a nejen pomáhali. Když něco nebude podle vašich představ, perfektní, tak se svět nezhroutí. Nepomohou vám antidepresiva, ale váš postoj k povinnostem a hlavně, k sobě! Neberte jen to, co zbude! Jinak vyhoříte! *hej*Nebudu vypisovat, co my jsme musely zvládnout, bez techniky a hotovek, byť by to byly pouze jogurty, s pracovní sobotou, protože už je to dávno a na tu únavu a bezvýchodnost jsme už zapomněly. Já si tedy občas na tu únavu bez možnosti úniku, vzpomenu. A vám přeji, ať tohle náročné období pžežijete "bez ztráty kytičky".

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]