Nejste přihlášen/a.
Byla jsem léta zvyklá mít jasný přehled o tom kolik čerpám od firmy dovolené a kolik mi ještě zbývá. Vždy jsem věděla kolik dní budu mít volno když jedeme s rodinou někam na dovolenou. Dnes musím mít asi stopky s časomírou a odpočítávat hodiny a hlídat čas, abych o hodinu to náhodou nepřetáhla. Dříve se napsalo na lísteček do práce dovolená např.od 15.04-29.04.Bylo to přehledné a mohla jsem si vybrat v cestovce zájezd. Nyní když řeknu, jestli mají zájezd do Itálie na 80hodin tak si budu připadat trochu divně. Proč vůbec přehlednou dovolenou ve dnech změnili na něco složitého v hodinách co úplně lidem zamotá hlavu a neví kolik dní budou mít volno a budou ve stresu jestli příjdou včas ve správný den do práce?
Někdo chtěl být důležitý, tak to takto změnil. Je to asi dva roky. Nějak se to odůvodňovalo, ale moc jsem to nechápal, přišlo mi to jen jako, že chtějí udělat v něčem zmatek. Neni ale zase tak složité vzít kalkulačku a podělit to osmi. Pokud máte jinou pracovní dobu tak se nic nemění, to bylo i dřív složité (když měl někdo 20% úvazek a vzal si den, zmizel mu týden dovolené).
Dovolenky stále píšeme ve dnech, zatím si nikdo nestěžoval. Tentokrát to jsou snad dokonce tiskopisy přímo od sekretářky, které jsme dostali poté, co se někomu nelíbilo číslo 19 v kolonce pro letopočet na předchozích dědičných tiskopisech, a vloni jsme dostali nový štos úplně stejných (jméno, dovolená od do počet pracovních dnů a několik dalších údajů).
Prostě bych nahlásil nebo napsal dovolená od-do a na hodiny ať si to přepočítají v kanceláři.
Vydupala si to tripartita, tedy zástupci zaměstnanců, odboráři. V pracovním právu platí víc než kde jinde, že si máš rozmyslet, co si přeješ, mohlo by se ti to splnit.
A argument, že zrovna vám se to nelíbí neobstojí. Zvolení zástupci zaměstnanců rozhodli za vás. Vláda jen poslechla, aby měla od věčného remcání klid.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.