Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Byznys s rostlinami

Od: baru* odpovědí: 10 změna:
Dobrý den,
Přišla jsem pro radu ohledně marketingu. S kamarádem jsme byli v podnikatelské soutěži s rostlinami a mělo to docela úspěch (byli jsme i v republikovém finále). Na Vánoce jsme jich dost prodali známým a okolí. Před tím ani teď ale nikdo nekupuje.
Prodáváme je na našem e-shopu, proto jsme zkoušeli google reklamu, ale žádné objednávky nepřinesla. Rozmístili jsme rostliny po místních kavárnách, ale až na pár sledujících na instagramu to nic nedalo. Psali jsme místnímu zahradnictví, ale taky nic. Asi by ti chtělo mířit na velkoměsta.
Jak udělat dobrou reklamu? Myslíte, že reklama na instagramu má smysl? Jak jinak dostat rostliny na trh?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

devils66
hodnocení

2x
Váš e-shop mi nepřijde úplně strašný.
Samozřejmě by to chtělo trochu vyladit ,přijde mi takový strohý,ale jinak působí fajn.
Jediné co se mi moc nelíbí, je prodej pouze mang a avokád ,to mi přijde trochu omezující..(jen to na mě, tak působí)
Jinak držím palce.. :)

hodnocení

1x
Spíš bych zkusil reklamu na fb ve fórech tomu určených, fb reklama a něčím ty lidi zaujmout konkurencí máte docela dost velikou a musíte najít něco co můžete nabídnout a ostatní ne.
baru*
hodnocení

Na fb jsme nezkoušeli přímo reklamu, ale dávali jsme to do skupin s rostlinami. Lidi se nám akorát vysmáli. Není to pro každého

liska5
hodnocení

0x

Stromečky? Keře? Trvalky? Pokojovky? Bylinky?

Dneska lidi šetří. Možná až moc.

baru*
hodnocení

Jsou to bonsaje avokád, tvarované větvené rostlinky s vlastním jménem, dřevěnou jmenovkou. Je to jakoby pokojovka, ale po pár letech to může v létě na zahradu. Hodilo by se to spíš pro firmy, které si zdobí kanceláře pomocí monster a něčím modernějším.

guma
hodnocení

0x

Prodávejte na Aukru i s reklamou, tam je mnoho kupců.

asd1
hodnocení

0x

Podle popisu vám akorát pár známých chtělo udělat radost tak si to koupili, a jinak o to zájem neni... Rozhodit sítě kde všude to jde, ideálně tak aby to začalo být módní - článek v odborných zahrádkářských časopisech hlavně pro vyšší vrstvy apod.

Normální lidi když už něco takovýho chtěj tak si to vypěstujou sami z pecky...

hodnocení

0x

Já bych nikdy na internetu rostliny nekupovala. Je OBI a takové a podobné velkoprodejny. A pak jsou trhy a tam je každý pátek a sobotu stánek s rostlinami obležený. Nemůžete zajet na trh?

hodnocení

0x

Jak "není to pro každého" a že se vám lidi vysmáli? Tak kde děláte chybu?

Normálně to vybalte, čemu se smáli, případně dejte fotku bonsaje, co si pod tím máme představit? Nebo to máte předražené?

To, že Vás známí chtěli v začátcích podpořit přece neznamená, že se podnikání bude dařit a o bonsaje bude rvačka?

Proč platit za propagaci něčeho, čemu se lidi smějí, nechápu...jj, na Fb, pokud se lidem něco nezdá, tak to napíší "na plnou hubu"

doplněno 14.04.23 09:20:

Proboha CO TO JE?*zed* Kde jsou nějaké obchodní podmínky, způsoby platby a dopravy, info o rostlinách, proč bych se něco měla dozvědět až z nějakého dopisu, po zakoupení kytky? A ty fotky, taky hrůza... Nějaká vyfocená větev, nebo list? Celkově nepovedené... Podle mě všechno špatně, tohle nemá bohužel šanci na úspěch, nezlobte se..

baru*
hodnocení

Nebyli to přímo známý, spíše lidé z okolí, kteří na nás mají kontakt, líbilo se jim to.
Na fb se lidi smáli, že by si rostlinu za 400 nikdy nekoupili.
Tady je odkaz na náš eshop shopmangado.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]