Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak je to s adresy na poště?

Od: jakubfatalista odpovědí: 8 změna:

Dobrý odpoledne! Chci se zeptat, poslal jsem si něco doporučeně, ale tu adresu na kterou jsem to poslal, tak tu nemám v OP jako trvalé bydliště. Budou mi na poště dělat problémy, nebo ne?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

leniena*
hodnocení

1x

Dobrý den,

problémy 100 % nebudou důležité je správné jméno a příjmení shodující se s OP. Pokud budete mít výzvu, kterou poštačka zanechala ve schránce nemusíte mít žádné obavy. Doporučenou korespondenci lze zasílat kamkoli ne jen na trvalé bydliště..

hodnocení

0x

No to asi budou. Já měl problém už jen s tím, že jsem měl na zásilce špatně uvedené křestní jméno *bzum*

lui*
hodnocení

0x

Pravděpodobně ano. Můj kolega měl velké problémy jen kvůli tomu, že mu na zásilce z ciziny chyběl háček v křestním jméně. Paní pošta na přepážce nějak nemohla pochopit, že v cizině naše háčky a čárky neznají.

amantgris*

Já bydlím jinde než co mám v OP a nikdy jsem s tím problém neměla ani já, ani nikdo koho znám

amantgris*
hodnocení

0x

Je to naprosto bez problémů, stačí stejné jméno a příjmení :)

hodnocení

0x

Tady jsou informace i vydání zásilky přímo od České pošty:

ceskaposta.cz/...

lidka*

Spider, nevím jestli je chyba u mne, ale zkoušela jsem odkaz 3x a háže mi to:

Stránka nenalezena

Je nám líto, ale vámi požadovaná stránka na webu www.ceskaposta.cz neexistuje. Může být chybně uvedená URL adresa.

*klik* Co se týče otázky - TP mám v původním bydlišti (vlastní RD) a bydlím v jiné ulici v bytě. S doručováním pošty nemám problém, ať je adresována na TP nebo tam, kde skutečně bydlím. A tak to je už skoro 3 roky a bez problému. Myslím, že se stačí s poštou dohodnout na další korespondenční adrese. TP nemusí být za všech okolností shodný se skutečným bydlištěm.

ferda60*
hodnocení

0x

Pokud není doporučená zásilka určena výhradně do vlastních rukou adresáta, vydá ji doručovatel i jiné osobě bydlící na stejné adrese. Nedoručenou zásilku může na poště vyzvednout ale už jen adresát - kontrola adresy podle OP je tedy pravděpodobná.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]