Nejste přihlášen/a.
Dobrý den! Mám pocit, že mám zánět slepého střeva, až na to, že bolest pociťuji na levé straně. Nezvracím, nemám průjem, prostě nic, jen už mne pár dní bolí v levém podbříšku a azčínám se obávat, že by to mohl být slepák. Má někdo podobnou zkušenost? Děkuji
Bylo by to sice zvláštní ale jednoznačně ne nemožné - podle informací, které se mi podařily dohledat, nejsou zrcadlově uložené orgány až tak vzácný jev, jak by se mohlo zdát - tuto odchylku má prý průměrně 1 člověk z 10 000.
Takže v u nás bude v průměru 1052 lidí, kteří mají orgány blbě uložené?
To mi příjde jako blbost. Toto by určitě medicína mapovala a na internetu by kolovali fotky.
1:10 000 000 bych možná uvěřil, ale ne 10 000
OK, může být
Zrcadlové uložení orgánů není jen tak náhodné. Souvisí s genetickou mutací tvorby určitého druhu buněčných brv, ve kterých je bílkovina, která se vždy stáčí jedním směrem a s ní i brvy. Díky tomu je pak vývoj trochu nepředvídatelný (například bývá obráceně srdce, ostatní orgány správně, nebo jiná kombinace). Zpravidla ty nefunkční brvy přinášejí i další dlouhodobé potíže, takže to by to asi už věděl.
Vlevo dole konečník, vaječník, močové cesty, kýla, natažená šlacha v třísle i zácpa nebo větry... ... Vlevo nahoře může bolet tračník /ta zatáčka tlus. střeva u sleziny/, slinivka, dvanáctník, taky i žaludek, brániční kýla, ledvina, i větry. A jak píše Babkazov, začátek nějaké infekce. Ve střevě je lymfatický systém uzlin s "centrálou" vpravo dole ve slepáku.
Chce se Ti zvracet, máš křeče, průjem, zácpu, teplotu?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.