Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co se stalo s těmi chlapy?

Od: nicoleta odpovědí: 36 změna:
Mám problém. Pět let zpátky jsem poznala v nové práci super chlapa. Aspoň jsem si myslela, že je super. A před týdnem se se mnou rozešel. Prý mu lezu na nervy a jeho syn taky. Synovi budou 4. Mi bylo 32 když se narodil a chlapovi 41. Teď je mu 45 a prý už nemá sílu hrát si na rodinu. Platit prý bude, ale až si požádam přes soud. Táta mu chtěl rozbít hubu, ale on se mu vysmál, že pokud si myslí, že se ke mně vrátí tak se plete. Celé je to jako blbý vtip. On byl sám já rok po rozchodu. Jediný nezadaný v práci a já se zamilovala. Asi jsem byla blbá, když jsem neposlouchala ostatní, že je to divný patron. Já si naopak byla jistá, že bude rád, že si nějakou našel a ještě větší radost jsem měla když jsem otěhotněla s čímž on sám souhlasil, byla jsem v 5 měsíci a najednou střih. On si nebyl jistý zda to dítě bude mít rád. Já blbá se s tím svěřila jeho matce, ale ona vůbec nebyla překvapená, jen mi řekla, že to čekala, že ona ani její manžel z toho vnoučete taky nejsou nadšení, že si mysleli, že už budou mít klid a ne se starat o nějaké dítě. Spadla mi čelist, dostala jsem od ní ujištění, že hlídat určitě nebudou, že už mají svůj program. A přesně to se stalo. Podívat se na něj přišli po více jak měsíci a zdrželi se krásných 5 minut. Jestli jej viděli za celou dobu tak 20x tak je to moc, vnuk je nezajímá. Bydlí 700 m od nás a vůči němu jsou jako led. Přítel je asi začal kopírovat, jinak si to neumím vysvětlit. Porod nestihl, schválně si vzal služební cestu. Když ho viděl poprvé tak malý zrovna brečel, řekl mi jestli s ním radši nechci k rodičům, že se v tom kraválu nevyspí, pokud bude křičet i doma. Místo aby nás vzal domů, tak mi zavolal taxi. Celé roky se snažím, aby si na syna zvykl, je to jeho jediné dítě, ale on je vůči němu jako led. Malý za ním běhá, ale jeho to vůbec nezajímá. Už jsem si zvykla, že když je nějaký problém tak se zvedne a odejde k rodičům a tam je klidně i týden. Včera jsem potkala jeho rodiče nejenom, že vědí že odešel, samozřejmě bydlí u nich. Ale já se dozvěděla že to plánoval už několik měsíců a byli to právě oni, kteří mu řekli, aby si vzal své věci a odešel od nás. Mirek má prý náročnou práci a sami se diví, že to se mnou a malým děckem vydržel tak dlouho, má jejich plnou podporu. Stála jsem tak jak blbá a čuměla s otevřenou pusou co mi to říkají. Jenom jsem se zmohla zeptat se, jestli nechtěji aspoň na chvíla Martinka, ale oni se zatvářili jako bych je chtěla zabít, oni už přece mají svůj program a pokud nezvládam tak jsem si to dítě neměla pořizovat a nebo ať se starají mí rodiče. Rozumíte? Je to jejich jediný vnuk, ale dali mi radu jako bych si pořidila toulavého kocoura a starost o něj hodila na ně. Ale já jen chtěla, aby s ním třeba obešli velikonoční trhy na náměstí.Je mi jasné, že jej nemají rádi. Ale co ten můj chlap? Je to jeho jediný syn, můj otec je z vnuka uplně paf, mého asi bývalého však starost o dítě obtěžuje. Starat se odmíta, až si zajdu na soud začne platit. To je vysokoškolsky vzdělaný člověk. Co se to s chlapy děje? Mou kamarádku v lednu opustil manžel, v těhotenství a našel si jinou, které je 22 a je u nich ve firmě na stáži. Od té chvíle neexistuje ani ona ani jejich děti. Mou sestřenici opustil manžel rok po jejich svatbě, na které potkal jeji rozvedenou družičku... co to je sakra?!

36 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

9x
Poznala super chlapa ...
Syn bude mít 4 roky. K tomu 9 měsíců těhotenství.
Takže si super chlapa "poznávala" zdá se jen pár měsíců. A to každý z vás se snažil být co nejlepší. Tokal, samé ťuťu-muťu, láska jak trám.
Žádné starosti, problémy, které by prověřily charakter, osobnost. Zdá se, že jste to uspěchali. Škoda.
.
Já s mojí chodil skoro 4 roky. Ale jo, taky asi po roce i spal. Ovšem opatrně... První dítě 3 roky po svatbě.
Pak jsem při jedné slavnostní příležitosti vyhlásil: no vidíš, lásko, jeden rok milování, čtyřicetdevět let rvaček, a máme tu zlatou svatbu!
Ještě stále se poznáváme... Dohromady už téměř 57 let. Někdy by se ta rvačka i hodila...

1* a *palec*,*hej*, ale pomalu Vás doháním...ještě 10 let a doženu Vás.:)

riva
hodnocení

5x

To máte těžké. Dřív byla rodina (klidně širší a vícegenerační) hlavně ekonomickou jednotkou, kde měl každý svou roli, aby tato skupina ekonomicky fungovala. Dnes to není a i jedinec může ekonomicky fungovat. Tím zmizela spousta "tmelu", který dříve držel rodinu pohromadě.

Jesle, školky, tlak na emancipaci a zaměstnání žen, domovy pro důchodce, penze, sociální dávky - to vše oslabuje rodinu.

Máte sice pravdu, ale v tomto případě se nejspíš jedná o sociopata, pro rodinu nepoužitelný člověk. Situace se může zdát zlá, ale opak je pravdou, kluk nebude mít za vzor tuhle parodii na chlapa.

Ekonomickou jednotou? To je spíš problém feminismu, kdy se stali ekonomicky nezávislé ženy.

Zde je spíš problém asi u chlapa, že se odmítá věnovat dítěti a dítě ho nezajímá.

hodnocení

4x

Já mám zase ve svém okolí tři muže kterým je přes třicet a nemůžou najít hodnou holku,která by chtěla žít rodinný život a ne se jenom různě bavit .

hodnocení

3x

@nicoleta - Pět let zpátky jsem poznala v nové práci super chlapa... Synovi budou 4... Jediný nezadaný v práci... já rok po rozchodu.

Jo, tikot biologických hodin dokáže přehlušit i zdravý rozum :-D

nicoleta
hodnocení

Mně hodiny netikaly. Tehdy jsme si řekli, že pokud to vyjde tak to vyjde a když ne tak počkáme. A vyšlo to, v 5. měsíci se přestal těšit. Že kdyby věděl, že to bude tak rychle, tak začal brzdit atd. atd. není na to připravený a kdesi cosi

hodnocení

3x

Berte to z té lepší stránky. Máte zdravýho kluka, některé ženské by se pro to upsaly ďáblu. Holt jste šlápla s chlapem vedle, jediné co pro něj má hodnotu je jeho pohodlí, podle rodičů je vidět, že jablko nepadlo daleko. Ve svém věku ještě máte šanci na někoho solidního narazit.

nicoleta
hodnocení

to nevím, mám známé, které o chlapa už nezakoply, bylo jedno že jim nebylo ani 40, slušní jsou zadaní a zbyvají jen hajzli a nebo ti, co jsou na 18 leté holky, navíc když máte dítě, jste jako prašivá

Všichni slušní chlapy nejsou zadaní.Spíš je problém,jak se s nima seznámit.Jsou to třeba šikovní řemeslníci,které v práci nepotkáte a na seznamku nechodí,protože holkám ze seznamek nevěří.

nicoleta
hodnocení

to máte možna pravdu, ale v této chvíli se ani seznamovat nechci, vždycky jsem si myslela, že mám rozum, ale pak jsem se zamilovala do něho a rozum jsem ztratila, zpětně si myslím, že se točím už několik let v kruhu, chtěla jsem mít takovou rodinu jako jsem měla u svých rodičů, potkala jsem chlapa co byl vtipný, v kolektivu víceméně oblíbený, který vám bude pomáhat a pak střih a přestane se s váma bavit a nevíte proč, nikdy nikoho ze svého týmu nevyhodil, ale to jak vás začne ignorovat vede k tomu, že sami odejdete, to bylo to, čím ostatní mysleli, že je divný patron, takhle postupoval s mými rodiči, vtipný zeť, který vždy pomůže, před rokem s nimi začal ze dne na den mluvit, tak že si mysleli, že mu nějak ublížili dokonce se mu omlouvali, že pokud ho něco urazilo, tak ať přijme jejich omluvu, několikrát jsem se ptala co mu udělali, ale on vždy řekl, že to nemůžu pochopit
nicoleta
hodnocení

rodiče mně to jeho chováni zpočatku vůbec nechtěli věřit, protože když naši přišli,tak se choval tak, že jim udělal kávu pohostil, vzal je třeba fo restaurace, nebo jim řikal,že mu vůbec nevadí, že si Martínka vemou domů, když jsem jim pak řekla, že to neni kvůli tomu, že chce dbát na rodinné vztahy, ale kvůli tomu, aby se ho zbavil, tak mi vůbec nevěřili teprve až po delší době si všimli, že si s ním vůbec nehraje, nikam s ním nechodí a tak si s ním můj otec chtěl po chlapsku promluvit a druhý den, jim začal dávat najevo, že je k ničemu nepotřebuje, venku je ani nepozdraví nebo ho k ním přivezl a řekl jim prý, že jsou jeho prarodiče tak at se starají a nezajímají se, kdy pro něj přijede

By mě zajímalo, do které škatule spadám :-D. Pobavilo.

hodnocení

2x

To není chlapama, to je prostě jednotlivcem. Neházejte všechny chlapy do jednoho pytle. Prostě někdo se rodinných povinností zalekne a vycouve raději ze vztahu. Ale to ho neomlouvá, tyhle věci si musí rozmyslet předem. Je to nevyzrálé hovado, které zamrzlo mentálně ve 20. letech.

Měla jste si ho víc proklepnout než jste si s ním udělala dítě. Bude to pro vás náročné. Ale třeba najdete jiného chlapa, který si vás bude hýčkat i s dítětem. Já osobně bych své vlastní dítě nikdy nedokázal opustit, prostě by mi to svědomí nedovolilo, ale 100 chlapů, 100 povah. Přeji Vám hodně štěstí.

p23®
hodnocení

2x

Je to velmi těžká situace. Asi jste se seznámila s mamánkem.

Je velká chyba žen, že přicházejí do jiného stavu dříve, než se provdají. Vyhoví muži a od něj nic neočekávají. Někteří nejsou schopni se ani oženit. Prostě by to psychicky nezvládli. Proč taky. Nechce být zodpovědný, žít v rodině i když má dítě. Chce mít svobodu.

Určitě bych si vše vyřídila, aby na syna začal platit.

Píšete: Co se to s chlapy děje? Asi jsou obdivování jinými ženami, rozvedenými, nesezdanými, které dnes nehledí na to, jestli je muž ženatý, jestli má rodinu, děti, to je vůbec nezajímá. Hlavně aby ho uhnala pro sebe.

Pokud muž osloví nebo uhání slušnou dívku a ta zjistí, že je ženatý, má rodinu a děti, tak by se dle toho měla zachovat a muže odmítnout.

Někteří muži si pak myslí, že takovou lásku jakou mu nabízí tyto d..., se nemůže rovnat manželce, která se stará o společné děti a rodinu. Vůbec si neváži ženy, která mu porodila dítě a pečuje o ně. Taková žena potřebuje podporu a ne slabocha, který je omámen d..., přestane myslet a odchází.

Ale nejsou to všichni, jsou to výjimky. Je většina mladých mužů, kteří jsou zodpovědní, požádají ženu o ruku, i když ostatní si myslí, že je to přežitek. Starají se řádně o svou ženu, děti - rodinu. Takové rodiny potřebujeme. Protože tyto rodiče i děti pak nepotřebují sociální dávky, psychology, psychiatry, logopedy a podobně. Protože to rodina zvládne sama. Tak to má být.

Nebuďte smutná. Je to velice těžké, ale teď Vás především potřebuje Váš chlapeček Martínek. Možná se časem najde nějaký zodpovědný muž, který si Vás bude vážit i se synem. Držím palce.

Tak přímočaré to také není. Spousta mladých žen snad čeká bohaté prince, kdy se provdají, zbohatnou a vypeleší se v honosném sídle. Posychrují si to děckem a kdyby je nechal, tak jsou zaopatřené majetkem ze spoelčného vlastnictvý po svatbě a alimenty. Přitom přišli z holou prde*í.

Takové nechce žádný chlap. Leda ten, který je ekonomicky hodně a hodně za vodou nebo spíše mořem a hledá po svém boku ozdobu na úrovni drahého auta, aby se mohl ukázat ve společnosti. Tam záleží pouze na kráse dané zlatokopky.

A o takové, o které chlap stojí musí být pracovité, aby udělali vše kolem úklidu domu, navařili a ještě se starali o potomky.

Problém je, že dnešní výběr žen krom čumění do mobilů neumí ani vařit. Umí se akorát napudrovat a přemaskovat do pózy pomalu št*tky a čekají na ty prince.

Proto spousta chlapů může zůstat svobodných, protože o takové nestojí a ženskou s děckem nebo tu, které tikají biologocké hodiny a podle toho se chová taky ne, aby udělala děcko a pak naplánovala svým chováním rozvod a donutila platit.

p23®

No, to jsou ale Zlatokopky. Ty snad muži poznají, ne? Právě proto muži musí myslet, aby tak rychle ženě nepodlehli.

Muž musí vybírat. Pokud se zamiluje, musí prověřovat. Např. V jaké rodině dívka žije, jak se k sobě chovají rodiče, zda matka vaří a pod. Podobně se bude chovat i dcera.

Pokud dívka kouká jen do mobilu, stále se pudruje, neumí uvařit, nevydrží bez častých oslav s kamarádkami a podobně, ty nebrat.

Proto je nejjednodušší vybírat : Svobodný, bezdětný - Svobodnou, bezdětnou a v určitý čas.

Je to dost o štěstí a pak o vzájemné toleranci, až vztah pokročí několik měsíců či pár roků. Někdy vztah drží jen na benefitech ekonomiky bydlení a může pomoci "dát tomu čas a druhou šanci" nebo "společný" velký zájem o dítě.

Něco lze poznat hned samozřejmě.

hodnocení

2x

Narazila jste bohužel na vadnej kus ! Přítel přesně kopíruje chování rodičů, vyrůstal v tom. Chybí mu empatie, city...

Od takové rodiny bych se držela co nejdál.

hodnocení

1x

Nezměnili se jen chlapi, ale především ženy změnily pořadí důležitosti věcí v životě. Zatímco do nedávna bylo manželství a založení rodiny první po škole a nemít dítě těsně po dvacítce byl společenský hendikep, dnes je na prvních místech kariéra, vlastní bydlení, zábava a nikdo se nepozastavuje nad třicetiletou bezdětnou. Ne každý je ale rodinný typ. Jestliže jste sama byla do velice pozdního věku bezdětná, zcela nepochybně pro vás rodina nebyla na prvním místě. Vybrala jste si postaršího pána, který také zřejmě není rodinný typ. Starého psa novým kouskům nenaučíš. Těhotenství byla katastrofální chyba.

Jestliže jste sama byla do velice pozdního věku bezdětná
No to jste trochu přestřelil. Průměrný věk prvorodičky je v Česku kolem 29 let. Čili paní se zas o tolik neopozdila.

Ano, to máte pravdu. Právě proto vznikají problémy, na které se tazatelka ptá. Je nesrovnatelně jednodušší začít budovat soužití a rodinu společně ve dvaceti než ve třiceti, kdy už každý má své zabezpečení a své zvyky.

foro
hodnocení

1x

Mam takovy dojem, ze ten chlap´ kdyby to tu cetl, tak by nam asi dost barvite popsal, jak se ta zenska (tazatelka) po otehotneni ZMENILA.

Jinak si to totiz neumim vysvetlit. Ten chlap se asi nezmenil, nemel jak. Jen dost dobre neodhad jak se zmeni zenska... A on se menit nechce, uz je na to starej..

hodnocení

1x

S chlapy se nic nestalo, to jen vy si (pořád) blbě vybíráte a pak brečíte a generalizujete, že "všichni" chlapi jsou takoví. A ti hodní nemůžou o žádnou zavadit a diví se.

Dokud nezměníte svůj žebříček hodnot a nepřestanete brát hulvátství jako "sexy" vlastnost (protože "to je přece ten silák, který mě v případě nebezpečí ochrání" – leda kulový), bude to pořád stejný.

id
hodnocení

0x
Proč jste se nevzali ,?
nicoleta
hodnocení

řekl, že svatba bude až se dítě narodí, než se Martínek narodil, tak už nechtěl ani dítě natož svatbu

S tímhle chlapem a jeho rodiči by jste jen zbytečně ztrácela čas.Dejte ho k soudu,at na syna platí a najděte si někoho normálního.

nicoleta
hodnocení

teď si určitě nebudu nikoho hledat, uvidím jak to bude a třeba někdy v budoucnu klidně i za několik let si možná někoho najdu, ale jsem teď ve stavu že i kdyby se nikdo nenašel tak by mi to nevadilo
pb®
id a co by na tom svatba změnila? Jako že obřad a oddací list změní člověka z idiota a sociopata v milujícího otce a manžela? Já se vdávala až po dvou dětech a 14 letech vztahu. Přesto manželovi věřím od začátku a oddací list nezměnil nic.

To jste na hrubém omylu. Vám to vyšlo náhodou, kterou není možné zevšeobecňovat. Jestliže se rozvádí téměř polovina manželství, bude rozchodů nesezdaných podobné množství. Ne každý se dokáže vypořádat dohodou. Zatímco manželství je velice podrobně ošetřeno v občanském zákoníku, nesezdané partnerství nikoli. Právně to jsou cizí lidé. V praxi to často způsobí neřešitelné problémy, kdy pravdu mají obě strany.

hodnocení

0x
Najděte si chlapa a tenhle sobec ať teda aspoň solí alimenty. Většina chlapů nemá problém s tím, že máte dítě, navíc teď v roztomilým věku.

break
hodnocení

0x
Můžeš slavit, že ses toho hovada zbavila.
nicoleta
hodnocení

na jedné straně ano,na druhé je mi to líto. Nikdy jsem se nezasmála tak jako s ním. Nikdy nekřičí. Nikdy mě ani Martínka neuhodil. Na druhé straně to jak dovede ignorovat je snad ještě horší.
p23®

Tak ho ignorujte také, hlavně ať platí. Možná, že se ještě rád vrátí.

hodnocení

0x

Nemuselo se nic moc stát jenom s těmi chlapy, možná něco i s Vámi, Nikolko. Napište, popovídáme, a možná na něco přijdeme. Nejste jediná, kdo v tom tápe. Ale myslím, že Vy už se sem nevrátíte. Pozdrav letí do dálky, přeji Vám hodně úsměvů!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]