Nejste přihlášen/a.
Není dobré věřit všemu, co Vám někdo pošle e-mailem, nebo si někde přečtete..
Psali, že je v Evropě spousta ukrajinské pšenice a hned se vyrojily zprávy o její kontaminaci..
Také psali, že domácí vejce mohou být někdy nezdravější, protože nikdo nekontroluje, čím jsou doma slepice krmené a kde jsou chované...
O polských potravinách jsme už četli taky xkrát...
Nejhorší je smrt z vyděšení.
Samozřejmě že teď mají jiné starosti a mohou mít i nižší hygienické standardy. Nemluvě o možnosti sabotování všeho co jde na západ a možnosti tendence vydělat co možná nejvíc na solidaritě.
"tam ta půda zdevastova plna chemikálií"
Jela jste někdy Ukrajinou? Myslíte, že existuje na světě tolik továren, které by mohly vyrobit takové obrovské množství chemikálií?
Tam opravdu není už ta výborná černozem, pro kterou se od nás jezdilo před válkou povozama. Ono nejde o fabriky. Ale dlouhá desetiletí se půda vyčerpávala, ale hlavně byla na ni používána laciná hnojiva plná balastů. Ty se v půdě časem nahromadily a mnohde snížily její bonitu,
Český gurmán je zvyklý jíst sračky, takže má vysokou dávku imunity. V tom ukrajinském mase nebude víc chemikálií, steroidů a antibiotik, než v Andrejově, ale spíš bych se z důvodu obří korupce v kterémkoli ukrajinském odvětví obával o dodržování základních hygienických norem.
Se podívejte, jak se zesrali lidi V Hradci u těch větví. Ti si taky hlavu s hygienou nelámou.
To byste koukala, odkud co jíme. Je neskutečné, kolik toho potraviny nacestují, než se dostanou k nám na stůl. V jedné zemi se bravek narodí, v druhé vyroste, ve třetí ho porazí a naporcují, načež ho pošlou do mrazíren sousedům, ti ho mají rok v lednici, jako zásobu, a pak ho v rámci řetězce přivezou k nám. Podobné to je s mákem. Máme vynikající kvalitní vlastní mák, proto se téměř všechen vyváží na západ /i výroba oleje, léčiv, kosmetiky/. No a sem se doveze lacinej a horší z nějaké třetí země, kde s ním kdovíkak nakládali. A ten máme třeba v těch závinech od Penamu...
Děkuji za info, příště si to lépe přečtěte a kupte řízky z jiného státu, o kterém stejně nevíte jak ta půda byla zdevastovaná u něj.
Jen by mne zajímalo, jak to kuře se nakazí od zdevastované půdy.
Já za tím vidím jiný problém.
Jsou nebezpečné asi tak, jako z kterékoliv jiné země. Dokonce bych věřil, že budou bezpečnější, než potraviny k nám dovážené z některých zemí EU.
Ernie dobrý pokus o vtip nebo jen rýpnutí si?
běžně se dováží maso jak z východu tak i ze západu a nejen Agrofert i ostatní mastný průmysl nepatříci do agrofertu, třeba ten "masokombinát" který chtěl jeden nejmenovaný p.Babiš koupit ,ale majitel to nepordal a několikráte jej vyhodil, že není na prodej! Zpracovávají tam maso od chovatelů z UK až po druhou stranu evropy, napříč státy až po onu ukrajinu!
Máme tu orgán: SZPI = Státní zemědělská a potravinová inspekce szpi.gov.cz/...
V jakémsi kuřecím našli 2. 3. 23 salmonelu (zřejmě Polsko)...
Spotřebitel může SZPI poslat dotaz: Opište veškeré údaje z obalu nebo prodeje/prodejny vašich řízků (datum, výrobce, distributor a pod.) - oni vám vaše pochyby vyvrátí. Kdyby se vám / dalším strávníkům po řízečcích udělalo špatně - dáváte podnět k zahájení šetření... A masíčko opět laboratoře náležitě rozeberou. Vaše podezření potvrdí. Písemně případně.
Buďte Občankou!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.