Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dovolená Dubai - problém s rodiči

Od: marki odpovědí: 18 změna:
Zdravím,
Jsem holka, je mi 18 let. S kamarádkou již dlouho plánujeme výlet do zahraničí, jelikož jsme obě vášnivé cestovatelky. Nakonec jsme se rozhodly pro Dubai a Abú Dhabí, protože tam již 2x byla, učí se arabsky a zbožňuje to tam. Letenky a ubytování našla za krásnou cenu, je zkušená. Zkrátka a prostě, ideální dovolená.
Problém je náš věk a že jsme holky. Moji rodiče mají předsudky (její ne, už tam s mámou byla), že je to nebezpečná země a rozhodně mě tam nepustí. Nechci tam samozřejmě jet bez jejich souhlasu, i když už na to mám věk, jelikož respektuji jejich názor a chápu, že by o mě měli strach.
Řekla bych, že když jsem procestovala se sestrou Amsterdam, Barcelonu, Bordeuax a nevím co všechno, tak v Dubaii o mě mít strach nemusí. Jsou to místa bezpečná, turisti jsou hlídáni a hlavně to tam kamarádka zná.
Moc ráda bych se vydala do světa, když mi to je zpřístupněno. Ale...
Jak přemluvit rodiče? Jaký na to máte názor?

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lmgify
hodnocení

9x

Byl bych důrazně PROTI návštěvě jakékoliv islámské země ženám tak pod 30 let. Porovnávat to s uvedenými evropskými městy je úplně mimo a svědčí to jen o naprostém nepochopení toho, o jak zcela odlišný systém společnostního řádu se jedná.

Vše samozřejmě vypadá na povrch v pořádku, když člověk tráví čas na určené pláži, zdržuje se v hotelu a venku chodí po velkých ulicích příslušně zahalen.

V okamžiku, kdy se ale něco stane (krádež, sexuální obtěžování, podvod, [neúmyslný/neuvědomělý] prohřešek proti islámu, koránu, vládnoucí dynastii, ...), tak si člověk rychle uvědomí, že policie a soudy nepracují jako v západních zemích a navíc žena není brána jako plnohodnotná bytost.

Přestaňte si hrát na všeznalé světové cestovatelky, vygugluj si hororové příběhy turistek v UAE a pak jeďte někam v Evropě. Zkuste Baleárské nebo Kanárské ostrovy. Stejné horko a stejné pláže.

sick

Anebo si k sobě vemte nějakého staršího, většího a zkušenějšího chlapa. V 18 letech bych takové dcerky pustil leda v případě, že bych měl víc potomků. Pokud bych měl jenom dvě dcery tak jednu z nich bych určitě samotnou do UAE nepustil :)):)

Byla jsem v SAE poprvé v devatenácti. Každá země má svá pravidla. Pokud se člověk chová normálně, tak je riziko ve stejné míře jako všude jinde. Člověk musí mít trochu rozumu, pokud tak cestuje. Oni opravdu myslí jinak, než my jsme zvyklí. Nikdy mě nelákalo pobývat na vyznačených plážích nebo v prostorách hotelu. Výpravy všude, zážitky, paráda. Pokud by ale přišla moje dcera v čerstvých osmnácti, že chce letět s kámoškou do SAE, tak bych taky byla proti. Bo, dokud bydlíš pod mojí střechou... *smich*
Sick: chlapa k sobě... Víš vůbec, jak to v arabském světě chodí? Že můžou klidně v obchoďáku zastavit pár a pokud nejsou sezdaní, je z toho docela velký problém? Tím netvrdím, že se to stane v Dubaji, ale jistotu nemáme nikdy.
nox®
Kdybyste viděl, co se v dubajském obchoďáku pohybuje za směs lidí, nikdy byste to nenapsal. Ostatně Emiráty jsou možná pokrokovější, jak naše země. Nic takového tam nehrozí a turismus hraje prim.
lojer

To je ta země, kde Apple v iPhonech nesměl povolit FaceTime? ;)

mobilizujeme.cz/...

noxi
lojer: Většina podobných funkcí je tam omezená. Nefungují ani hovory přes WhatsApp a podobné služby. Obcházení je vysoce pokutováno, monitorovaný je i internet, kamerové systémy... I přes obrovský poměr přistěhovalců a turistů jde o velmi bezpečnou zemi a vše je hlídáno. Není problém si nechat třeba peněženku nebo telefon na pláži, ale asi se to obecně nedoporučuje.

lmgify
hodnocení

4x

Pár příběhů pro ty, kteří si myslí, že Emiráty jsou země porovnatelná s Evropou:

British woman, 31, was sexually assaulted by Dubai cab driver after falling asleep in his taxi ( článek)

Churchgoing British grandfather, 52, charged with sexual assault in Dubai after touching a security guards hip is spared prison but ordered to pay £4,000 and return to the UK ( článek)

Norwegian woman who reported being raped in Dubai is jailed for 16 months ( článek)

Austrian rape victim was arrested for having sex outside of marriage in UAE when she reported the crime... and told she had to MARRY her attacker ( článek)

atd.

nox®
A teď můžete vypsat nějaké případy z ČR. Jen pro srandu, bude jich násobně tolik...
lmgify

Vy znáte příběhy z ČR, kdy oběť znásilnění byla uvězněna za mimomanželský sex nebo sex na veřejnosti? Můžete sem poslat odkazy? Stačí jen několik z těch "násobně více".

vejo

Noxi, který neislámský právní řád či zvyklost přikazují znásilněné provdat se za útočníka (poslední odkaz výše)? To je specialita islámu, jemuž poklonkují v západní Evropě.

Jinak mladá žena, i dvě, bez mužského doprovodu v islámské zemi si samozřejmě zadělává na potíže. Do jisté míry to platí i o zemích jižní Evropy s historií (a opět i současností) islámského vlivu (Španělsko, Itálie). Očumování, narážky a osahávání patří k těm nejmenším.

nox®
Z těch čtyřech příkladů je hned první, kterých se po evropských zemí děje mnohonásobně více a byl adekvátně řešen. Šance, že se něco takového v Dubaji stane je absurdně maličká. V případě prohřešku totiž pachatele rovnou vyhostí, což si většina pracujících přistěhovalců nelajzne. Druhý je trochu s otazníkem. Já bych se asi z rozumných důvodů nechtěl hádat s ochrankou, navíc na ni sahat. Ty další můžete považovat za vhodný příklad. Ale pokud se podíváte na datum a porovnáte s množstvím lidí, kteří v Dubaji žijí a pohybují se, je to prostě jedna z nejbezpečnějších zemí na světě. Obzvlášť, když cestovatel dodržuje nějaké místní zvyklosti. (Což v Dubaji nedodržuje skoro nikdo) Pokud by se mělo někomu na cestě tam něco stát, je mnohonásobně větší šance, že se jim to stane tady u nás.

hodnocení

3x

Co pozvat kamarádku i s maminkou (přece jen dospělá osoba :)) na kafe, aby se pokusily vaše rodiče uklidnit, odpovědět, vysvětlit?

nox®
hodnocení

1x
Dubaj a celkově Emiráty jsou jedna z nejbezpečnějších zemí na světě. Turismus je hlavní zdroj financí a i pro přistěhovalce jsou nějaké prohřešky jednosměrná cesta pryč ze země. Obava o bezpečnost tedy není přímo na místě. Ale rodičům tohle těžko vysvětlit. Buď se nějak rozumně domluvit nebo jeďte všichni. Finance se tak dají i lépe rozdělit.

hodnocení

1x
Nestrašte ji tady, Emiráty jdou naprosto bezpečné, je tam min.kriminalita, domácí si nic nedovolí
a tem co,tam pracuji by hrozilo vyhoštění. Je tom tam nadherne

id
hodnocení

0x
Ano Emiráty jsou bezpečné možná pro ženy 65 +. Hned po otevření hranic jsem tam byla 2 x a stačilo, už nikdy. Že je tam krásné, souhlasím.
A co vam tam provedli

jaj*
hodnocení

0x
Byla jsem v ras al kaimach a na výletě v Dubaji po městě a na té jejich věži. Moc hezká dovolená a moc hezký výlet. Oblékala jsem se normálně, a nebyl žádný problém. Jen v hotelu se mi méně líbilo že pláž byla až moc veřejná, moc lidí na malý bazén takže do bazénu jsem nešla ani ten bazén nebyl nějak že bych o to stála. Na pláž chodili i místní, a byl tam plavčík a tomu se nelíbil evropský styl koupání, prostě se udělaly vlnky a hned všechny hnal ke břehu. Na oblečení jsem měla šaty nebo sukni po kolena, trička různý, vždy jsem měla bílou košili přes sebe, kvůli nim a taky kvůli slunci. Nikde mimo hotel jsem se nezdržovala sama, vždy s výletní skupinou, takže mě nikdo neotrávil ani nezabil. Kámoška tam jela ani nechtěla říct s kým, možná sama nebo možná s dvouma frajerama se kterýma měla fotku na fb, taky přežila. Ale asi vzít sebou nějakýho chlapa, nevím. Je to hezký město, prachy sebou na výlety.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]