Nejste přihlášen/a.
Jsem holka, je mi 18 let. S kamarádkou již dlouho plánujeme výlet do zahraničí, jelikož jsme obě vášnivé cestovatelky. Nakonec jsme se rozhodly pro Dubai a Abú Dhabí, protože tam již 2x byla, učí se arabsky a zbožňuje to tam. Letenky a ubytování našla za krásnou cenu, je zkušená. Zkrátka a prostě, ideální dovolená.
Problém je náš věk a že jsme holky. Moji rodiče mají předsudky (její ne, už tam s mámou byla), že je to nebezpečná země a rozhodně mě tam nepustí. Nechci tam samozřejmě jet bez jejich souhlasu, i když už na to mám věk, jelikož respektuji jejich názor a chápu, že by o mě měli strach.
Řekla bych, že když jsem procestovala se sestrou Amsterdam, Barcelonu, Bordeuax a nevím co všechno, tak v Dubaii o mě mít strach nemusí. Jsou to místa bezpečná, turisti jsou hlídáni a hlavně to tam kamarádka zná.
Moc ráda bych se vydala do světa, když mi to je zpřístupněno. Ale...
Jak přemluvit rodiče? Jaký na to máte názor?
9x
Byl bych důrazně PROTI návštěvě jakékoliv islámské země ženám tak pod 30 let. Porovnávat to s uvedenými evropskými městy je úplně mimo a svědčí to jen o naprostém nepochopení toho, o jak zcela odlišný systém společnostního řádu se jedná.
Vše samozřejmě vypadá na povrch v pořádku, když člověk tráví čas na určené pláži, zdržuje se v hotelu a venku chodí po velkých ulicích příslušně zahalen.
V okamžiku, kdy se ale něco stane (krádež, sexuální obtěžování, podvod, [neúmyslný/neuvědomělý] prohřešek proti islámu, koránu, vládnoucí dynastii, ...), tak si člověk rychle uvědomí, že policie a soudy nepracují jako v západních zemích a navíc žena není brána jako plnohodnotná bytost.
Přestaňte si hrát na všeznalé světové cestovatelky, vygugluj si hororové příběhy turistek v UAE a pak jeďte někam v Evropě. Zkuste Baleárské nebo Kanárské ostrovy. Stejné horko a stejné pláže.
Anebo si k sobě vemte nějakého staršího, většího a zkušenějšího chlapa. V 18 letech bych takové dcerky pustil leda v případě, že bych měl víc potomků. Pokud bych měl jenom dvě dcery tak jednu z nich bych určitě samotnou do UAE nepustil
)![]()
4x
Pár příběhů pro ty, kteří si myslí, že Emiráty jsou země porovnatelná s Evropou:
British woman, 31, was sexually assaulted by Dubai cab driver after falling asleep in his taxi ( článek)
Churchgoing British grandfather, 52, charged with sexual assault in Dubai after touching a security guards hip is spared prison but ordered to pay £4,000 and return to the UK ( článek)
Norwegian woman who reported being raped in Dubai is jailed for 16 months ( článek)
Austrian rape victim was arrested for having sex outside of marriage in UAE when she reported the crime... and told she had to MARRY her attacker ( článek)
atd.
Vy znáte příběhy z ČR, kdy oběť znásilnění byla uvězněna za mimomanželský sex nebo sex na veřejnosti? Můžete sem poslat odkazy? Stačí jen několik z těch "násobně více".
Noxi, který neislámský právní řád či zvyklost přikazují znásilněné provdat se za útočníka (poslední odkaz výše)? To je specialita islámu, jemuž poklonkují v západní Evropě.
Jinak mladá žena, i dvě, bez mužského doprovodu v islámské zemi si samozřejmě zadělává na potíže. Do jisté míry to platí i o zemích jižní Evropy s historií (a opět i současností) islámského vlivu (Španělsko, Itálie). Očumování, narážky a osahávání patří k těm nejmenším.
1x
0x
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.