Dobrý den. Rád bych se zeptal na to, jak postupovat při tomto problémů. Na UP jsem veden jako uchazeč o zaměstnání. Měl jsem absolvovat školení, které nebylo kvůli nemoci přednášející/paní. Od té doby mi přišla jen smska a žádný jiný kontakt, kdy se mám dostavit mi nepřišel. Bylo mi to divné a dnes přišel dopis o zahájení maření úředního jednání. Neměl jsem žádný kontakt a nikdo mi neřekl, ani hlavní vedoucí, kdy se mám dostavit a to jsem se osobně zastavil na ÚP koncem února. Rád bych zduvodnil tyto věci a opravdu bych nerad něco zameškal takto. Vždy mi kontakt oznámili ohledně schůzky ale teď jsem docela nesvůj.
Stalo se mi to samé, naštěstí paní byla normální a nechala si vysvětlit, že jsem žádnou sms neobdržel (což byl fakt). Nicméně je pravda, že se chodí zhruba každý měsíc (+/- pár dní) na schůzku. Pokud jste termín nedostal, měl jste si o něj zavolat. Mě naštěstí kontaktovala paní po týdnu, s dotazem proč jsem se nedostavil. Záleží také na minulosti. Pokud se jedná o člověka, který je na UP každou chvíli a dělat nechce, nebo člověka, který celý život dělal a momentálně nemá práci a je na UP kvůli problémům si práci najít (k čemuž má UP sloužit). Zkuste reagovat písemně (e-mailem) s omluvou a vysvětlete situaci. Pokud Vás stejně vyřadí, máte na půl roku útlum a budete si muset sám hradit zdravotní pojištění. Nicméně třeba si za ten půlrok práci seženete sám a už se tam znovu hlásit nebudete. Mně nikdy UP práci nesehnal, vždy jsem se tam jen ohřál a už jsem si našel práci a šel zase normálně makat.
No a co se bude dít? vypsání z UP, samoplatba za Z.P.
obycejnychlap
Chodím na domluvené schůzky a mělo být školení, které odpadlo kvůli nemoci přednášející. Osobně jsem se zastavoval na ÚP a nebyl mi dán jiný kontakt a až dnes jsem to zjistil z úředního dopisu.
petrm
V tom úředním dopise je jistě napsáno, jak máte dále postupovat, jak se odvolat i kontakty, kam se obrátit. Udělal jste to? Kontaktoval jste ÚP?
Měl jste sám projevit nějakou aktivitu a bombardovat UP telefonicky, nebo samostatnou návštěvou.
Na pracák se může kdykoliv, né jen v určenou dobu.
tj
A Juraja by chodil i jen tak? Na UP se chodí POUZE na domluvené schůzky (příp. školení).
obycejnychlap
Vše mi je jasné. Po poslední návštěvě jsem říkal, že mám rozjednanou práci. Ale další kontakt jsem nedostal, nikdo mi nenapsal, přijde 23.3. Měl jsem se poptat a ten den jsem se vypravil na pohovor.
Vážený pane, myslíte, že já jsem nepracoval? Vadí mi tohle a je mi to žinantni vůči ostatním. Pracoval jsem v náročných podmínkách donedávna.
sick
A tam jste získal fóbii z komunikace s lidmi naživo? Anebo proč se vyhýbáte v kontaktu s živými lidmi na úřadu práce a u vašeho potenciálního zaměstnavatele?
jo přesně, projevujete aktivní nezájem Za mě, pokud někdo nemaká měsíc - tak okamžitě mu dát koště a zametat tam a zpátky, jinak mu jakýkoliv podpory sebrat.
co jste dělal v minulosti mě naprosto nezajímá, mě zajímá, proč neděláte teď a chcete brát podporu!
tj
Sick, vám bych dal koště ať si to jdete taky zkusit... Kdo chce makat, práci si vždycky najde, to ale neznamená že musíte jít hned po měsíci někam házet ho*na. Kdyby se UP využíval jak má a kdyby fungoval jak má, tak by to vypadalo také úplně všechno jinak... Bohužel. Proto ale nemusíte dělat hned z tazatele líného nemakačenka. Z celého srdce bych vám přál, abyste to zažil. Když přijdete o flek ne vlastní vinou a fakt nemůžete sehnat práci, která by vás uživila a ten stud a ztrátu hrdosti, když jdete sockovat na UP, protože pořád lepší pro rodinu, když nosíte alespoň něco. Vyplacené procento z výplaty prvních 5 měsíců je pořád větší příjem, než zametat někde vajgly. K tomu fakt, že máte skutečně čas a energii si nové podobné místo hledat.
sick
Samozřejmě že budete nosit podporu, ale tu podporu dostanete jen pokud budete pravidelně zametat! Když už jste takové ťululum a neumíte si nic sehnat sám!
Co to kurník je, že budeš nosit podporu sedět doma a cvakat na klávesnici! A přitom ještě vymýšlet proč projevuješ aktivní nezájem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.