Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Měření zraku v optice

Od: beta* odpovědí: 5 změna:

Ahoj, hůře vidím (již brýle mám, ale je asi zapotřebí zvětčit dioptrie).

Myslíte si, že je dobrý nápad a postačí si nechat změřit zrak jen v optice? K oční u nás jsou objednávky měsíc dopředu a ještě k tomu je to taková arogantní koza, tak k ní moc nechci.

Díky za odpovědi.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Tu arogantní kozu, jak píšete, vyměňte za fajn doktorku a zajděte k ní. Je potřeba změřit tlak v oku, kouknout se na změny v na očním pozadí, na stav tepen na sítnici. Jak roky běží, pomalu, bez povšimnutí, přicházejí změny. Které začneme vnímat až tehdy, když blbě začínáme vidět. Je potřeba občas k očnímu, na pořádné vyšetření zajít a fatální změny zastavit a vyléčit. Zvláště pak, když v rodině byla jednou cukrovka a my můžeme mít zvýšený cukr a ani o tom nevíme. Cukrovka velmi likviduje oční pozadí. A také, jsou-li v rodině cévní problémy *jasne*

luke237
hodnocení

0x
Ocni doktor ji krome zmereni dioptrii vysetri i oko, tj, podiva se, jestli se ti nezhorsuje zrak kvuli nejake zacinajici nemoci (zakal, rohovka, ...) Rozhodne bych si ten mesic pockal a tech par minut vysetreni "protrpel".

Nmeuzes se objednat k jinemu ocari?

mowla*
hodnocení

0x

Možná jak kde - já mám s optikami mnohem lepší zkušenost, než s ophtalmology/žkami... V podstatě je doktor potřeba (co se brýlí týče), jen pokud chceš využít nějaký ten příspěvek na brýle...

doplněno 04.11.12 12:13:

To Luke237: Optik v ´butiku´ má stejné vybavení, jako ten doktor - a pokud svou práci umí (a takové jsem zatím potkal), je schopen změřit totéž, co doktor... Ano - doktor je schopen udělat i jiná vyšetření, ale pokud jde "jen o brýle", netřeba doktora...

luke237
Jestli mas nejakou jinou vadu oka nez jen kratko/dalekozrakost, tak ocni doktor ti muze predepsat i specialni bryle, ktere tu vadu nejak koriguji. Optometr ti jen promeri lupy v primem smeru.

Alespon v takovem domneni ziji. Jestli se ale optometri vyhoupli vyse na potrevinovem retezci nebo oftamologove propadli nize, tak bych to rad vedel, nez se zacnu priste shanet po novych brylich.

Tak já mám s brýlemi zkušenost naposledy asi před patnácti lety. Mezitím co očaři - lékaři mi vždycky jenom navyšovali dioptrie, protože jsem písmena na tabuli "viděla rozmazaně", tak po vyšetření v optice mi naopak dioptrií ubylo, zato jsem dostala speciální skla kvůli špatnému zakřivení rohovky *palec*A mohu říct, že v optice se mi tehdy věnovali podstatně víc, než očař v ordinaci, měli přístroj, jaký jsem v ordinaci ani okem nezahlídla a fakt zkoušeli všechno možné, dokud jsem nezajásala, že TOHLE je fakt ono. Ovšem přiznávám, že od té doby jsem s brýlemi spokojená, takže vyšetřit jsem se nenechala ani u doktora, ani v optice *hi* (no, zaměstnaná matka tří dětí, jsem ráda, když všemožné prevntivky pohlídám alespoň u nich).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]